Igår var det en deppig dag :(

Igår var det ingen "bra" dag för mig. Var allmänt deppig hela dagen, på allt! Det kvittade vad Jimmy försökte göra för att få mig på bättre humör, inget fungerade.. En stor anledning kan vara vädret! I förrgår hade vi en helt underbar vårdag i skåne. det var ca 6 plusgrader och solen sken, men dagen efter är man tillbaka till skitvädret igen och IDAG ja då snöar det???? Inte konstigt att man blir negativ!

Förutom vädret så går mina tankar först och främst till vårt boende. Jag vill såå gärna flytta till något större på markplan, men GUD verkar inte gilla mina drömmar. Vi bor just nu i en 2:a på 49 kvadrat på tredje våningen. Jag känner mig ofta väldigt instängd, och det enda jag vill är att komma till en 3:a med trädgård. Varför ska det vara så svårt? Varje morgon går jag in på alla tänkbara boende sidor så som www.kkbbostad.se, www.hemnet.se och www.akelius.se och ALDRIG finns där något för oss! Trapporna här vi bor nu tar död på mig (känns det som) och inte nog med det så avskyr jag det där med gemensam tvättstuga! För ca 2 år sedan bodde jag i en väldigt fin hyresrätt 3:a på markplan. Jag älskade den lägenheten, och det var verkligen en dröm när man fick den efter att ha stått i kö i över tre lååånga år. Dock flyttade jag dit med fel kille, vilket resulterade i att lägenheten fick sägas upp bara 1 år efter att vi flyttat dit :S Och nu står man här igen, uppsatta på samma område och suktar efter den där lägenheten.. Men den tycks aldrig komma..?

         

Det var så underbart att ha en egen trädgård, speciellt med tanke på att jag har hund. Att kunna gå ut i solen med sin kaffekopp, lägga sig på gräsmattan och sola är bara något jag kan drömma om just nu.. Och tro mig, jag drömmer!! Jag vet att dagen kommer komma då vi äntligen har vår marklägenhet, men det är ovissheten som är jobbig! Kommer man att bo på markplan till jul? Eller kanske till nästa sommar igen? Suck.... Frustrationen igår gjorde så att jag var tvungen att ringa KKB och höra vilken köplats vi har på en trea. Vi låg på plats nummer 9, och hon "trodde" att det inte skulle ta mer än 1 år till. 1 JÄVLA ÅR TILL????

En annan sak som tynger mig väldigt mycket är tanken på att resa till Thailand. Egentligen är det inte tanken på att resa dit som gör mig frustrerad utan tanken på att jag ALDRIG kommer komma dit (känns det som!) Först hade vi planer på att sticka som till hösten (november-december) men fick reda på av en lärare på skolan att det inte var särskilt smart att åka iväg i tre veckor i slutet av hösten pga att där ligger massor med obligatoriska uppgifter då. Missar jag tre veckor där, innebär det att jag ev får gå om den kursen/månaden med klasserna som kommer efter vår klass. Och det är man kanske inte så sugen på? Då "bestämde" vi oss för att vi skulle åka efter att jag har gått ut skolan. Jag tar examnen Juni 2013 och resan hade fått bli under hösten 2013. Men nu när jag har tänkt efter mer ang det, så är inte heller det någon bra idé! Direkt när man har tagit examen så är det väldigt viktigt att man söker jobb och får ett fast jobb så fort som möjligt. Skulle jag få ett fast jobb som socionom under hösten 2013 så kan jag inte direkt be om 4 veckors ledighet till jul.. Jag vet att man skulle kunna boka resan detta året som till jul, för då har man ett så kallat "mini-jullov" men endast en flygstol till Thailand kostar runt 8000 :- per person då. Lite skillnad jämfört om man åker i november då stolarna endast kostar 5000 :-. Det stör mig något så fruktansvärt att denna skola sätter käppar i hjulet för så mycket! Men jag får väl ändå se det positivt.. Jag blir trots allt utbildad till något som jag vill jobba med i framtiden.. det är bara så svårt att sätta andra drömmar åt sidan för att studera... :(

         

Saknar THAILAND, saknar huset, saknar alla gästvänliga människorm, saknar värmen, saknar alla äventyr, saknar att ligga vid poolen, saknar alla öar och härliga stränder, saknar alla drinkar, saknar att spela kort på terassen samtidigt som man dricker en kall bacardi breezer, saknar att äta stekt ägg på en rostemacka, saknar alla människor man nhar kontakt med när man är därnere, saknar massagen..

Jag saknar ALLT som har med Thailand och huset att göra ;(

Varför kan man inte få som man vill..?

Det är mycket som man  vill här i världen, men som man av olika anledningar inte kan göra.. Att flytta samt thailandsresan är två av mina saker. Ska försöka att inte vara deppig idag. Skulle varit tragiskt om jag fyller alla mina dagar med att vara deppig! Nu ska jag i alla fall dricka en kopp kaffe, röka en ciggarett och därefter se om jag orkar trava bort till gymmet och köra ett pass. Tyvärr har jag ingen motivation för tillfället, och vad det beror på vet jag inte. Kanske alla dessa deppiga tankar??


Kommentarer
Postat av: Ida

Du får tänka på det possitiva i livet ist.

Du har hittat mannen i ditt liv o ni är båda friska. Lilla Zindra är frisk och kry. Snart har du en bra utbildning oxå. Thailand o radhus kommer alltid vänta på dig/er.



Men du, jag vet att man har sånna dagar ibland. Det har jag med! Vi bor 5 personer + hund på 98 kv... Så jag längtar oxå efter större.... :/



Upp med hakan, snart är det vår.... :)

Kram

2011-03-10 @ 13:21:27
Postat av: Alexandra

Håller med föregående talare! Efter regn kommer solsken :)

2011-03-10 @ 14:09:35
Postat av: Malin Nilsson

Hej!



Vill bara säga att ta tillfället i akt och åk efter du är klar med studierna, det får bli din egen belöning och present för att du lyckats ta dig igenom en svår utbildning. Jobb finns det och speciellt behöver vi bra socionomer inom socialomsorgen det är många som slutar inom några år. Arbetar inom skolomsorgen och vet vilka nötter där kan sitta så vi behöver unga människor med en helt annan syn på livet.



Passa på och njut, du är bara "ledig" en gång... sen kommer massa andra saker, hus, barn och allt som hör där till. Givetvis kan man åka då också men allt blir ett mycket större projekt :)

Lycka till

2011-03-12 @ 08:49:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0