Sitter just nu och pluggar.. Fastnade för ...

img_4656 (MMS)

Sitter just nu och pluggar.. Fastnade för ett stycke i boken (ungefär i mitten på sidan) - Norma Mortensen var förmodligen ett oönskat barn...


Exakt idag så har jag gått halva terminen ...

img_6243 (MMS)

Exakt idag så har jag gått halva terminen + halva utbildningen :) Känns rätt så bra, när jag tänker efter! Jag vet att jag har avverkat de "tråkigaste" terminerna, och att utbildningen bara blir roligare och roligare ju mer tid som går :) Nu är det ca 1 år och 8 månader kvar till jag tar examen, som jag lääängtar!!!


Shoppingen är över :)

Idag har jag opch älsklingen haft en riktig shoppingdag aka "flänga-runt-dag" :) Vi har bland annat varit på: ÖB, Rusta,  Skopunkten, Nova, Ljungs Handel, Burlövs Center, Chilli och IKEA! Puuhh.. Men jag blev såå glad idag :) Lyckades hitta tre par skor inne på skopunkten som är perfekta höst/vinter skor!


Fodrade vinterkängor 299:-


Bruna stövlar (höga) 399:-


Svarta stövlar (höga) 399:-

Hoppas att jag kan hålla mig varma med dessa :) Fick handlat en del saker inne på IKEA också! Egentligen vill vi bara handla en massa nytt, men måste begränsa oss lite.. Bättre att handla ordentligt efter att vi har flyttat! Men jag säger bara ---> ÄNTLIGEN har vi inhandlat detta påslakansett som jag velat ha såå länge!



Påslakansett 299:- x2 = 598:-



Ljushållare 99:-

Är såå nöjd med dagen :) Älskar verkligen att springa i affärer med mitt hjärta <3 Nu ska vi röja undan här hemma, och därefter ska vi lägga oss i soffan och kolla ett avsnitt Redieriet :) Trevlig söndag alleammans





Massor med kvalitetstid med Jimmy <3

Jag är så himlaglad för att min älskling Jimmy alltid finns vid min sida <3 Vad skulle jag gjort utan honom? Denna helgen kommer att gå i kärlekens tecken, då både lördagen och söndagen innebär massor med kvalitetstid med mitt hjärta! Idag har vi ätit en god frukost tillsammans, promenerat i skogen, hälsat på Mamma och Lars, ätit pizza, myst framför 2 avsnitt Rederiet och nu ska vi snart gosa ner oss i soffan igen <3 Dagen imorgon kommer innebära kvalitetstid på annat sätt, nämligen shopping och mys utanför hemmet :)

Tack Jimmy för att du är du, och för att du aldrig någonsin tar mig för givet!

En människa som tänker så mycket på andra, är svårt att hitta! Älskar dig <3

Dagstorp - Perikles - 28 Okt - 2011

Kvällen igår blev som sagt väldigt lyckad :)

Tack Vera, Sara, Izza, Natalie och Eve för det!!


















Tack allesammans!

Idag mår jag verkligen som jag förtjänar...

Men jag ångrar inget! Tack alla underbara tjejer för en härlig kväll igår, både på förfesten och inne på dagstorp :) Det kunde inte blivit bättre!

Over and out

Min favorit låt just nu :)



 

Kolla vilket grymt gäng ;) Tänk om man hade kunnat dansa så!


Då var det klart :)

Jag måste erkänna att det hittills har varit en jobbig och känslosam höst. Aldrig i min vildaste fantasi, trodde jag att hösten 2011 skulle bli så intensivt jobbig. Ibland har månaderna varit riktigt frustrerande! Jag har haft upp över öronen att göra i skolan + på fritiden, jag har slutat röka, min lillebror Linus omkom i en bilolycka och jag ska ärligt säga att de flesta av dagarna från 1 sep till 27 okt har varit kämpiga på ett eller annat sätt.. Men idag hände det något som fick mig på väldigt bra humör :) Jag fick sålt min lägenhet + att alla papper är påskrivna! Detta var precis vad jag behövde just nu.. Min söta lilla tvåa ska från och med den 1:e Mars 2012 tillhöra någon annan.. Samtidigt som det känns hur bra som helst, så känns det också lite vemodigt.. Det är ju trots allt min egna, första lägenhet :) Men jag antar att man alltid känner såhär när man ska flytta ifrån ett hem som man har många minnen ifrån..?!

Hur som helst så tänker jag tillåta mig själv att få vara lite glad och lycklig över det som hände idag :) Jag tänker unna mig själv ett leende, och att kunna le mot andra igen...




Snart kommer denna underbaringen till mig --->



Kaffe, skitsnack och lite gott med Vera, var det ja :)

Här har vi en utslagen fis efter besöket h...

img_7681 (MMS)

Här har vi en utslagen fis efter besöket hos sjukgymnasten :)


Torsdag

Då var det redan torsdag, och jag går på min andra lediga dag från skolan denna vecka.. Det har varit välbehövligt med lite distans till skolan. Imorgon kör vi igång med delkurs 2 :) Alltid spännande med nya delkurser! Nya ämne, nya föreläsare och nya arbetsuppgifter.. Imorgon kör vi skola mellan 9-13 :)

Om en stund ska jag köra in med Zindra till sjukgymnasten! detta är andra besöket efter operationen, och förhoppningsvis den sista! Sist vi var där visade Zindra stora framsteg med benet, och jag hoppas att hon visar precis lika mycket idag :) Har Zindra gjort framsteg, så ska vi inte dit på fler kontroller, vilket känns skönt! Överhuvudtaget så är jag så glad och lättad att detta är över.. Jag har dragit på hennes OP hela tiden, i hopp om att vi skulle få en trädgård som hon kunde vara i när hon inte kan gå så långt. Men det gick inte att vänta hur länge som helst.. Är glad att jag tog tag i saken och fick det gjort innan snön och halkan infinner sig :)

Efter besöket hos sjukgymnasten ska jag fixa en del ärende, bland annat så ska jag handla lite gott inför morgondagen :) Då är det tjejparty hos mig och därefter blir det en utgång till Dagstorp där härliga Perikles spelar :) Känner på mig att det kommer bli en suuper rolig kväll :P

Snart snart snart är min lediga helg här!!! :)

Detta gjorde mig glad :)

Tack kära Madde för din kommentar :) Blev jätte glad när jag läste vad du hade skrivit, och tack för komplimangen om min blogg! Många är som du, och älskar den medans andra avskyr mig och det jag skriver! Hoppas att du fortsätter att läsa, för jag är precis som du och älskar att läsa bloggar som påminner lite om mig själv :)

Och du, reflektionsuppgifterna suger ;) Men tro mig, utbildningen blir bara bättre och bättre! Ju mer tid som går, desto säkrare blir jag på att jag har valt rätt! Hoppas att du kommer känna detsamma!

Maddes kommentar: Så roligt att jag hamnade på din blogg när jag sökte på "social arrogans" inför min reflektionsuppgift. Läser i helsingborg just nu. Kul att du gått igenom samma uppgifter, man vill ju bara slita av sig håret emellanåt ;) Har läst igenom din blogg lite och måste säga att jag älskar den. Jag älskar att träna, har en fin pojkvän och läser till socionom, precis som dig. Hoppas det går bra för dig i fortsättningen! Beklagar din lillebrors bortgång. Kram


Dietvecka 9

ÄNTLIGEN visar vågen neråt! :) Har som sagt gått upp de senaste tre veckorna, så det var riktigt kul att se att vågen visar minus trots att jag denna veckan har mens! Hoppas att detta inte bara är en "engångs händelse".. Håller alla tummar jag kan på att vågen är min vän, även nästa vecka :) ska försöka träna så gott jag kan också!

Resultat vid vägning: - 0,8 kg

Total viktminskning: 1,9 kg

Kilo kvar till målvikt: 2,9 kg

Det har varit en jobbig dag idag.. Förutom...

img_0763 (MMS)

Det har varit en jobbig dag idag.. Förutom i lördags när vi fick det hemska beskedet, så är dagen idag nästan precis lika hemsk.. Jag har gråtit från och till hela dagen.. Nu ikväll bestämde jag mig för att gå upp på vinden och leta upp gamla fotografier på Linus.. Hittade 8 kort, kort som betyder allt för mig just nu.. Detta var ett av korten, och det är så jag minns honom. Ljust tjockt hår, mulliga kinder, alltid glad och kärleksfull! Min älskade lillebror <3 Kan fortfarande inte förstå att du är borta..


Kan inte sluta tänka på dig.. Varför varfö...

img_5914 (MMS)

Kan inte sluta tänka på dig.. Varför varför varför?!!! Finns så många saker jag skulle vilja berätta för dig, men nu är det försent.. Älskar dig Linus "lillskiten" lillebror <3


<3 Linus <3

Det går inte en minut utan att lillebror finns i mina tankar.. Ibland, men bara för en liten stund så lyckas jag tänka på något annat.. Men som jag själv vet, så varar det inte särskilt länge.. Det enda jag har i tankarna nu är din begravning som jag ska närvara vid.. Om jag är såhär skör och ledsen nu, hur ska det gå i kyrkan? Kan fortfarande inte förstå.. Det är inte meningen att en 17 årig pojke ska behöva sätta livet till!!

Vill passa på att tacka alla underbara människor som finns här för mig och min familj i denna svåra stund <3 Ni är underbara allesammans!!

Jag kan inte förstå att detta handlar om m...

img_3450 (MMS)

Jag kan inte förstå att detta handlar om min bror.. Min älskade lilla Linus! Men jag fick en sak bekräftat för mig, du var inte den alkohol påverkade föraren.. Du var passageraren som satt bredvid, med bälte och ändå är det du som får sätta livet till.. Det är orättvist!!!!!! Livet är orättvist.. ;(


Älskade lillebror, vila i frid <3



Det gör ont i hjärtat, när jag förstår att jag aldrig någonsin kommer att träffa dig igen.. Älskade lilla Linus, du har inte haft det lätt under de senaste åren i ditt liv.. Har funderat många gånger på hur jag skulle kunna hjälpa dig, men kan inte samhället så varför skulle jag kunna? Senaste gången jag träffade dig och fick krama mig var för cirka ett år sedan. Du skulle sova hos mig och Jimmy och jag hade planerat saker som vi skulle hitta på. Vi åt en god middag och kollade på film. Dagen efter körde vi till bollhuset i Lund och bowlade, och jag minns att du kom sist.. På bilden ligger du i vår soffa med Zindra hos dig. Hon gillade dig, och ville inte gå ner från din mage :) Vi pratade mycket om hur snett du hade hamnat, och du berättade för mig att du trots all skit hade framtidsdrömmar. Du ville jobba med musik, men sa till mig att du aldrig trodde att du skulle fixa det.. Jag vet att du hade klarat det!

Du togs ifrån oss alldeles för tidigt.. Det är inte rättvist!!

Vila i frid Linus, lillebror <3 1994-2011


Älskar dig nu och förevigt <3


3 veckor som rökfri :)

Precis som rubriken lyder har jag varit rökfri i tre veckor idag! Helt sjukt vad tiden går snabbt.. De dagarna som har varit värst hittills är dag 7 + dag 21. Det var alltså riktigt jobbigt igår! Hade gråten i halsen hela dagen. Minsta lilla som gick emot mig, kunde fått mig att börja röka igen. Men jag klarade det!!

Jimmy tycker att vi ska fira lite extra när jag varit rökfri i 1 månad :)

Vilken bra idé, tycker jag :)



Nu på förmiddagen så körde jag och Jimmy till Burlövs Center för att byta min kavaj, som jag inhandlade på Väla för nästan exakt en månad sedan. Har varit väldigt osäker på den, och för några dagar bestämde jag mig! Jag tänker inte lägga 400 :- på en kavaj jag är osäker på! Jackan jag handlade häromdagen blev också bytad.. Var så himla glad för den samma kväll jag hade köpt den. Men efter att ha prövat den massor med gånger så tyckte jag inte att den var så himla fin längre..

Ville ha en annan, och den hittade jag idag :) JAG VET, att jag är super velig när det gäller kläder/skor! Älskar plagget när jag är i affären, kommer hem och ångrar mig lika snabbt.. men men, sån är jag! Hoppas att denna jackan/kappan får stanna i garderoben :P Samma pris och så var den sjukt snygg, jag kunde inte motstå!



Gamla jackan 699:-



Nya jackan 699:-

Nu ska jag göra mig redo inför en kväll på jobb! Längtar redan till 22.00! :)

Myskväll på Jakobsgatan :)

Äntligen är veckan slut! Puuhh.. Det har varit en intensigv vecka i skolan med inriktning på psykiatrin. Allt annat har verkligen blivit åtsidosatt, speciellt träningen! Hatar sådana veckor :( Men ibland så får man acceptera att skolarbetet är viktigare. Sålänge det handlar om 1-2 veckor är det lugnt, sen vill jag gärna ha lite andrum! För att fira att denna skolveckan är över så ska jag och Jimmy hem till Izza och Kenny ikväll vid 19.00 :) Vi ska bli bjudna på middag + att vi ska kolla IDOL tillsammans!

Har sett fram emot denna kvällen hela veckan, mys pys <3


Jag får verkligen njuta lite extra mycket ikväll, för ledigheten varar tyvärr inte alltför länge :S Imorgon kl 15.30 är det dags för ett kvällspass på KUllagården, och på söndag har jag tagit på mig en delad tur! Så förutom att sova och äta, vet jag precis vad jag ska göra denna helgen! Tyvärr måste vissa helger se ut såhär, för att man längre fram ska kunna unna sig något extra osv.. Smällar man får ta! Lika bra att bita ihop och se glad ut :)

Ser redan fram emot nästa helg då jag är helt LEDIG!!



Jag drömde inatt att jag hade klippt av mi...

img_8478 (MMS)

Jag drömde inatt att jag hade klippt av mig mitt hår. Håret slutade strax ovanför axlarna, och jag minns att jag var väldigt osäker på om jag hade gjort rätt eller fel.. Senare i drömmen blev jag hysterisk och bara skrek och grät att jag ville ha tillbaka mitt hår, som faktiskt äntligen hade blivit långt! Ni kan tro att jag blev lättad imorse, när jag stiger upp och ser mitt långa hår i spegeln :) Puuhh.. Det var bara en dröm!


Detta känns skumt, då jag får dricka mitt ...

img_6757 (MMS)

Detta känns skumt, då jag får dricka mitt kaffe vid exempelvis köksbordet. Jag har fortfarande inte vant mig av den vanan, att kunna gå ut med sitt kaffe och röka.. Har gått upp extra tidigt idag, trots att jag egentligen har sovmorgon. Tänkte bege mig ut på en powerwalk alldeles strax! Idag är det skola som gäller mellan 12.00-15.00, seminarium inom psykiatri! Trevlig fredag allesammans :)


Idag unnade jag mig...

... DENNA JACKAN FRÅN HM FÖR MINA CIGARETTPENGAR!! Jag verkligen älskar den :) En perfekt höstjacka, speciellt ett tag framöver då det kanske är för varmt med vinterjackan, och för kallt med sommarjackan.. Då jävlar ska jag använda denna ;) Jag är förtjust i jackor som man kan spänna in i midjan, då den framhäver de former jag har ;) Priset: 699 :-, lagom tycker jag! Längtar till imorgon när jag ska använda den!




Dietvecka 8

Glömde helt bort att skriva om min vägning igår, men bättre sent än aldrig :)

Men jag har bara en sak att säga ---> SUCK! Även denna onsdagen hade jag gått upp :( Tredje ondagen på rad nu! Vet inte om jag kan säga att det beror på rökningen? De första 2 veckorna åt jag mer onyttigt än jag brukar, kan det bero på det! Jag vill inte fortsätta att gå upp.. Men jag får väl börja tänka som alla andra, självklart är det bättre att gå upp några kilo och vara icke rökare än tvärtom..

Resultat vid vägning: + 0,7 kg

Total viktminskning: 1,1 kg

Kilo kvar till målvikt: 3,7 kg

Varje onsdag blir jag nedstämd och ledsen.. Det är nog den dagen som är mentalt jobbigast för mig! Så fort jag ser på vågen att jag gått upp i vikt, vill jag börja röka igen! Snälla, snälla, snälla.. Låt mig gå ner i vikt!!

Just precis i denna sekund...

... KÄNNER JAG MIG SJUKT SHOPPING SUGEN!!

Råkade landa på HM:s hemsida, och där skulle jag ALDRIG tittat!! Fan då.. Nu blev jag helt kär i en kavaj + en jacka! Köpte i och för sig både en jacka och kavaj förra månaden, men är INTE nöjd med dem.. Så jag funerar starkt på att lämna tillbaka plaggen och sikta på dessa istället :)

Sen så är ju morgontofflorna bara för söta!! Vill ha, vill ha, vill ha :)


Kavaj från HM 299:-



Höstjacka från HM 699:-



Morgontofflor från HM 149:-

Nu ska jag packa skolväskan inför imorgon :) Sen tror jag snart jag kryper i säng ZzzZzz

Ingen tid för nöje :(

Alltså, ingen tid för bloggen.. Suck! Känns tråkigt när jag inte kan uppdatera! Inte bara för er skull, utan för mig själv! Älskar att ha inlägg att gå tillbaka och läsa igenom, och jag vill gärna att där ska finnas minst en till två uppdateringar varje dag!

Det är väldigt mycket med skolan just nu.. Vi håller på att avverka litteratur seminarium samtidigt som vi skriver på sista sidan på vårt fördjupnings arbete! Mitt i allt detta ska vi även gå på föreläsningar som belyser psykiatrin, och imorgon vara i Kristianstad hela dagen på studiebesök! På fredag examineras vi i detta, genom ett seminarium.. Puuhh! Jag tror att denna delkursen slutar om exakt en vecka! Då har vi två lediga dagar innan det är dags att ge sig på nästa delkurs.. Giss om jag ska vila upp mig då :)

Pga allt skolarbete kommer jag efter med min träning känns det som.. Lyckades få ihop fem träningstillfälle förra veckan, men är osäker på om jag kan lyckas med det, denna veckan :S Powerwalkade igår, och hoppas på minst två träningspass till! Vi får väl se vad jag kan hinna med :)

Nu ska jag sova.. Jag har en lååång dag framför mig imorgon --->

- Klockan ringer 05.00

- Stiger upp ca 05.15

- Göra vid mig

- Äta frukost

- Ta tåget till Lund 06.53

- Möta upp gruppen

- 07.15 köra till Kristianstad

- 08.30 Studiebesök på BUP (Barn och ungdoms psykiatrin)

- Lunch

- 13.00 studiebesök på vuxenpsyk

- ca 15.00 ----> HEMFÄRD!

Så med de skrivet säger jag godnatt!


Han som arbetar och äger caféet här på sko...

img_2832 (MMS)

Han som arbetar och äger caféet här på skolan är verkligen underbar! Jag bad om att få köpa en liten bit fetaost, att ha till min sallad som jag har med mig. Titta så fint han hade gjort till mig :) Plus att jag inte behövde betalan krona! Snällare människa är svår att hitta..


Då var helgen snart förbi...

... Och det känns inte skoj! En ledig helg försvinner alltid så sjukt snabbt! Man är alltid så glad på fredagen, och rätt som det är så är det söndag kväll kl 20.00 :S Men jag är ändå glad, glad för at min ledig ahelg har blivit så bra som den har blivit!

Min lediga helg har sett ut såhär:

Fredag 14/10

Mys med Jimmy :) Kvällens middag blev fläskfilé med potatisgrattäng, vilket var riktigt gott! Självklart satt vi bänkade i soffan framför IDOL 20.00 med vars en lite karamell kungen påse ;) Vid 22.30 kröp vi i säng, och var nöjda med våran fredagskväll! Jimmy skulle ju upp tidigt och jobba på lördagen!

Lördag 15/10

Dagen började med en god frukost, i min ensamhet (då Jimmy var och jobbade!) Hade en lägenhetsvisning kl 11.00, vilket gick strålande! Efter visningen begav jag mig ut på en timmes powerwalk för att kl 13.30 ladda upp inför en ny visning! Tack Mamma och Izza som ville vara här med mig och passa Zindra! Därefter hoppade jag i duschen och fixade till mig inför myskvällen hos SIS :) Hon bjöd på en sjukt god lax & räk gryta, som jag bara måste ha receptet på!! Efter maten satte vi på filmen bridesmaids, och till den mumsade vi på Saras hemmalagade äppelpaj. Den var gudomlig, och jag åt mig SPY mätt.. Det ska man inte göra, men tyvärr händer det alltför ofta :S Gjorde det ett flertal gånger igår, och gör det idag igen: TACKAR UNDERBARA SIS FÖR EN MYSIG KVÄLL <3

Söndag 16/10

Dagen började med frukost och därefter en powerwalk på en timme :) Härlig start på en söndag! Vädret har varit underbart denna helgen :) Strålande sol, och lite småkyligt.. Underbart höstväder! Efter powerwalken körde jag och Jimmy ner till affären och fick inhandlat ingredienserna till dagens middag + lite annat smått och gott. På vägen hem körde vi inom Sonny och Vera och fikade på hennes underbart goda kanelbullar och lite kaffe :) MUMS! Jag lyckades även tjuva till mig ett kokt ägg :P hihi.. Super trevligt med ett spontan besök, och alla var lika tjusiga ---> MJUKISKLÄDER = Söndagens Outfit!
16.00 bjöd vi hem Mamma och Lars på middag! det blev vårt nya favorit recept på lax i ugn och till efterrätt bjöds det på vaniljglass med varma hallon + kaffe :) Tack för sällskapet gott folk!



Ush ush ush.. Känner mig nästan gravid (hur nu det känns?! Antar att man känner isg uppsväld?!) för det gör jag verkligen nu.. Har syndat sjukt mycket denna helgen, och jag får liksom ingen stop på mig själv. Har fått cravings efter choklad sen jag slutade äta, och jag kan knappt hålla mig borta från det i en dag ens? Har jag varit utan godis i en dag, tycker jag själv att jag är duktig och ger mig själv tillåtelse till att äta dagen efter igen.. Sjuka tankar! Det är precis som att det är "mer okej" att synda nu när jag inte rökar.

"Det är mer ok att gå upp 5 kilo i vikt än att jag fortsätter att röka"

SJUKA TANKAR!!! Så nu är det skräpning igen! Det är INTE okej att synda godis var och varannan dag, bara för att jag slutat röka. Därför tänker jag nu köra 2 nya veckor, där ordet godis inte finns med! Inga sötsaker, ingen läsk, ingen skräpmat osv! Den 28 oktober är det ok att synda nästa gång...

Nu jävlar!


Älskar dig min lilla fis :)

 


Idag är det mys hemma hos SIS som gäller :...

img_6255 (MMS)

Idag är det mys hemma hos SIS som gäller :) Hon bjöd mig på en suuper god lax & räk gryta, tack för de.. Hihi.. Alldeles strax ska vi titta på film :)


Rökfria dagar = 14

Idag har jag varit rökfri i 2 hela veckor :) Jag kan knappt fatta det! Sara Löfvendahl som har levt med en cigarett i den högra handen, tjugo gånger om dagen i 12 år? Jag vågar fortfarande inte säga till folk att jag SLUTAT! Jag försöker så gott det går, och sen får vi se hur länge jag klarar det. Jag vill inte sätta för stor press på mig själv! Jag tänker mer såhär: Just nu är jag rökfri, och jag kommer säkerligen vara det i någon månad till. Men det är ingen som kan garantera att jag inte kommer att röka nästa sommar." För hur som helst så är varje rökfri dag en bonus för kroppen även om jag mot förmodan skulle börja röka igen! Än sålänge har jag tagit en dag i taget, och jag kommer att fortsätta göra det.. Men jag mår bra :) Dock känner jag (själv) ingen större förbättring i andningen än.. Blir precis lika andfådd när jag går upp för mina tre våningar. Men det kommer väl?


Visning av min lägenhet

Som ni märkte hade jag ingen tid att blogga igår! Gick i skolan 09.00-16.00 och därefter hade jag och Jimmy en del ärende som skulle fixas. Väl hemma satte vi igång med maten direkt, kollade idol 20.00-21.30 och sen var det dags för sängen.. Jimmy skulle jobba idag, så det var bara till att gilla läget och lägga sig tidigt!

Nu har jag i alla fall ätit frukost och plockat undan lite här hemma! 11.00 + 14.00 har jag visning på min lägenhet :) Wiihhoo! Jag kan knappt förstå att denna dagen har kommit.. Bara för några veckor sedan, då vi inte ens visste att vi hade fått en hyreslägenhet så trodde vi att vi skulle få bo här i minst ett år till. Livet kan verkligen förändras över en natt :) Nu ska jag dammsuga av här hemma, och därefter slå en pling till min kära vän!

Håll tummarna för mig att visningarna går bra :)

Dagens lunch: Sallad med kyckling, curry o...

img_6253 (MMS)

Dagens lunch: Sallad med kyckling, curry och bacon! Billigt och bra: 65:- :)


Brrr! Idag är det riktigt kallt ute :( För...

img_5953 (MMS)

Brrr! Idag är det riktigt kallt ute :( Första morgonen som jag ser att det är minusgrader.. Ush, nu är vi verkligen påväg mot vintern.. :S


Säga vad man vill om halvfabrikat...




... Men felix gulasch soppa är så sjukt god!!

Mycket smak och stora köttbitar, mums!

Zindra är inte särskilt glad när vi jävlas...

img_5363 (MMS)

Zindra är inte särskilt glad när vi jävlas med henne ;) haha!


Jag som trodde att dagens föreläsning mell...

img_6009 (MMS)

Jag som trodde att dagens föreläsning mellan 13-17 skulle bli rolig och intressant! Tänk vad en dålig föreläsare kan förstöra ens dag :(


Saknar sommaren - Saknar Skara!!!

En helt underbar semesterhelg med Jimmy, Vera och Sonny :)


































Dietvecka 7

Egentligen borde jag ändra rubriken, då jag inte går på någon diet längre.. Men sen tycker jag också att jag likabra kan fortsätta med samma rubrik, så att när jag letar bland mina inlägg så hittar jag de med innehåll om vikten snabbt! Så, jag kommer att fortsätta att skriva "dietvecka" trots att jag inte går på någon diet.

Blev en aning besviken när jag ställde mig på vågen imorse :S Vågen visade plus, och det gillas inte! Vet inte riktigt vad det beror på, men jag tror att det är rökningen + att jag varit sjukt = ingen träning, som har orsakat viktuppgången! Känns mindre skoj faktiskt.. Får se om vågen visar minus nästa vecka då, nu när jag kommit igång med min träning efter uppehållet! Jag vill INTE lägga på mig några "sluta-röka-kilo"!!!!!

Resultat vid vägning: + 0,6 kg

Total viktminskning: 1,8 kg

Kilo kvar till målvikt: 3

Ush! Känns som att jag har en lååång resa kvar tills jag nått mitt mål! Hoppas inte att rökningen kommer vara något som sätter käppar i hjulet för mig! Har mina 3 kilo som jag skulle vilja bli av med till julafton. Tyvärr så var inte "sluta-röka-grejen" med i planerna då.. Men jag ska göra allt jag kan!



PÅ tal om att göra allt jag kan, så har jag faktiskt varit på gymmet 3 dagar på rad nu :) Känns skönt att vara igång igen efter 1,5 veckas vila. TACK Sara för sällskapet! det var verkligen ett hårt och härligt styrkepass som vi körde idag :) Egentligen skulle jag inte tränat idag, men det ändrade sig under dagen (Tack Mamma för hjälpen!) Förutom att träna har jag och Jimmt tvättat, städat och lagat mat!

Nu är det dags för sängen! Skola imorgon 10.00-17.00 :S

Rökfria dagar: 11

Jag måste säga att det blir lättare och lättare att klara sig utan den där ciggaretten. Men bara för att det blir lättare, betyder det inte att jag INTE saknar den.. För herre min gud vad jag saknar cancer-pinnen! Men jag skulle aldrig gå och köpa ett paket cigg, så stark känner jag mig. Men hade jag haft cigg hemma, ja då hade jag rökat för längesen! Tänk vad man kan sakna en cigarett + kaffe.. Det var nog något av det bästa som fanns :P Kaffe och en cigg! Kan tänka mig att det är svårt för er, som aldrig har rökt att förstå vad jag menar.. Men för er rökare, eller för er som tidigare rökt och slutat så förstår ni vad jag menar..

Kaffet smakar inte alls lika gott nu :S








Nu är det dags för oss att krypa i säng.. Jag har en låång dag framför mig imorgon! Först föreläsning mellan 09.00-12.00, därefter litteraturseminarie mellan 12.00-14.00, sen raka vägen hem och städa + tvätta hela eftermiddagen/kvällen :S Ingen rolig dag!


Klinisk psykiatri

img_8482 (MMS)

Då var det dags för ännu mer plugg! Tidigare idag skrev jag klart del 1 på en reflektionsuppgift, och nu ska jag läsa ett 20 sidors kapitel i psykiatri boken! 21.00 tänker jag hålla kväll :) Då ska jag och älsklingen se vårt första avsnitt av den nya 2 and half men! Hoppas att serien är lika bra som tidigare :P


Dagens "lunch" :) Brämhults juice och knäc...

img_7186 (MMS)

Dagens "lunch" :) Brämhults juice och knäckemackor!


Dagens Sara :)

img_8898 (MMS)

Dagens Sara :)


Godmorgon!

ÄNTLIGEN har jag kommit igång med min träning igen! Precis i den vevan, då jag slutade röka blev jag MEGA sjuk! Hade feber, huvudvärk och var jätte förkyld. Det var ju inte världens bästa läge precis att bli sjuk, då jag behöver träningen mer än något annat nu när jag slutat röka! Ett tag så kändes det som att jag skulle bli straffad, för att jag försökte sluta röka, eller?! Aja.. Nu börjar jag bli bra i alla fall, så igår fick det bli 50 minuters powerwalk på bandet på gymmet :) Jag brukar gå på 6.0 i speed, men fick sänka tempot igår till 5.8 då jag fortfarande är lite förkyld. Ska till gymmet idag också och köra lite styrka! Har längtat efter vikterna nu när jag varit borta i 1,5 vecka :)

När det gäller rökningen så är jag fortfarande RÖKFRI! Det har nu gått 10 dagar, och det känns som att det flyter på galant :) Först nu kan jag börja känna mig stolt! Det känns verkligen som att jag skulle kunna fixa det :) Får tacka Jimmy för hans otrologa stöd, för med handen på hjärtat så hade det INTE gått utan honom! Får även tacka mina vänner som bestämde sig i samma veva för att sluta, det är sååå mycket enklare att sluta om ens vänner också gör det! Har köpt hem läkerol, tuggumi och halstabletter, siktar på ännu en rökfri vecka :)

NU ska jag alldeles strax ta på mig lite käder och promenera bort till stationen.. Idag skulle vi egentligen varit lediga från skolan, men jag och min grupp har ett fördjupningsarbete som vi måste bli klara med! Det innebär att vi måste arbeta med detta idag mellan 09.00-12.00! Fast det känns rätt så lugnt.. Efter skolan ska jag skynda mig hem, för att senare bli upphämtad av Vera :) DAGS FÖR STYRKETRÄNING!!

Så ser min dag ut :) Hej sålänge!


Nu har jag laddat upp inför ännu en rökfri...

img_5127 (MMS)

Nu har jag laddat upp inför ännu en rökfri vecka :) Dessa är mina nya favoriter! Mums så goda, nästan lite för goda ;)


Jag vet inte vad som har hänt med mig.. He...

img_3967 (MMS)

Jag vet inte vad som har hänt med mig.. Helt plötsligt tycker jag om att äta svamp (?) Ända sedan jag var 3 år har jag avskytt svampar.. Ush! Både smaken och konsistensen har äcklat mig.. Men inte nu längre! Jag "nästan älskar att äta smörstekta svampar :) Men ICKE utan salt! Haha.. Tänk som man kan förändras, och växa in i något med åldern (för det måste väl bero på åldern?) Aja, sak samma! Jag tycker om svamp i alla fall, och för er som känner mig så kan ni nog förstå hur chockad jag själv är över detta :P Dessa svamparna åt jag hemma hos Mamma idag :) MUMS!!


Skumt, jag har försökt publicera inlägg vi...

img_7639 (MMS)

Skumt, jag har försökt publicera inlägg via blogg.se nya app. Men de senaste dagarna har det inte fungerat: "inlägget kan inte publiceras, felaktigt anrop" Någon som vet vad det betyder? Aja, strunt samma.. På tal om något annat, fy fan vad det var kallt idag! När jag promenerade med Zindra tänkte jag enbart på min vinterjacka.. Känns dock fortfarande lite för tidigt för användning av den..?! Kollade termometern när jag kom upp igen, och blev inte förvånad! 2,6 grader.. Nästan frost på bilarna också :S Ush.. Jag ser inte fram emot vintern..


Lördag kväll och...

... fortfarande rökfri ;) hihi..

Har som sagt jobbat idag, 07.00-15.30! Vissa dagar är det lättare att jobba än andra, idag var det en sådan dag :) Allt har flytit på och jag har haft ett leende på läpparna i stort sett under hela dagen :) Leendet på läppana kan också bero på att jag har haft MIG & JIMMY i tankarna hela dagen <3

För ett tag sedan bestämde vi oss för en sak! Den dagen vi har ett hyreskontrakt i våra händer på en marklägenhet DÅ ska vi unna oss en fondue-middag, bara Jimmy och jag <3 Dagen har kommit, och jag har verkligen längtat efter detta :) Ska bli så mysigt att få spendera några timmar med världens bästa pojkvän!! Vi tänker faktiskt ge Old Times (rakt över gatan) en chans när det gäller fonduen! Har bara ätit på Sandras i Lund tidigare, men hoppas på att denna vi ska äta ikväll är lika god :)

Ohhh vad detta ska bli mys!!! <3 <3 <3






Idag har jag varit rökfri i 7 hela dagar! ...

img_5321 (MMS)

Idag har jag varit rökfri i 7 hela dagar! Jag trodde att dag 4 var värst, men tänk så fel jag hade.. Idag, dag 7 har varit den absolut värsta hittills! Abstinensen och saknaden efter cigarretten har varit enorm. Jag kan säga som såhär, att mellan kl 18.00 och 20.00 har jag i stort sett bara gråtit! Jimmy har försökt få mig på andra tankar, men inte ens han kunde hjälpa mig idag.. Jag grät och berättade hur jag mådde och hur jobbigt det var.. Jimmy bara låg vid sidan om, kramade mig och lyssnade.. Precis det jag behövde! Nu har jag lugnat ner mig igen, men jag kan säga att det var inte långt ifrån att jag stack iväg för att handla cigaretter! Tur jag hade Jimmy hos mig, som "stoppade" mig!  Orkar inte känna såhär mer! Det tar så mycket energi, att ständigt tänka på cigaretten :( När ska abstinensen släppa? Om 2 veckor? Om 2 månader?  Men jag måste säga att samtidigt som det är jävligt svårt, så är jag STOLT! Jag som aldrig någonsin har varit utan min cigarett i mer än 12 timmar har nu varit rökfri i en HEL VECKA!! Jag behöver en belöning ;) Men vad skulle det kunna vara?  Nu ska jag förbereda jobbe väskan, och därefter krypa i säng! Imorgon väntas jobb mellan 07.00-15.30. Därefter är det mys med Jimmy och ett restaurang besök som står på schemat <3


Dagens Sara :)

Såhär ser jag ut idag! Den halvtjocka tröjan fick åka fram nu.. Hösten är verkligen kommen! Nu ska jag avverka ett seminarium, därefter är det djursjukhuset som gäller.. Idag ska stygnen på Zindra tas :)


När försvinner abstinensen?

Idag har suget efter ciggaretten inte varit lika stort som de andra dagarna. Har nog "bara" tänkt på ciggaretten ca 5 ggr idag. Framsteg?! Har börjat fundera över när det vardagliga cigarett-suget försvinner? Hur lång tid tar det tills jag kan gå en hel dag UTAN att tänka på ciggaretter? Någon som har erfarenhet av detta?

Rökfria Dagar: 6

Nu har jag och älsklingen precis avverkat lite mys i soffan framför LYXFÄLLAN. Vad kan jag säga om kvällens avsnitt?! Ursäkta mig, men som vanligt så SKYLL DIG SJÄLV! Köper man smycke (ringar/halsband) för över 10.000 kr st så är det INTE särskilt synd om dig/er.. Förbannad jag blir!


Har ju helt glömt bort...

Att lägga upp "dagens Sara" bilden :) Det är ju standard när jag ska iväg! Aja, bättre sent än aldrig ;)



Status?

RÖKSUGEN!!!



Rökningen

Idag känner jag mig på ett mycket bättre humör. Jämför jag med gårdagen så är själen sååå glad idag :) Självklart så beror detta mycket på rökningen.. Jag har rökat ca 1 ask ciggaretter om dagen i 12 år, och helt plötsligt så rökar jag inte längre. Humöret går verkligen upp och ner, och jag hade min svacka igår --> På fjärde dagen! Det enda jag kunde tänka på var ciggaretter, och jag kom på mig själv med att försöka hitta anledningar ATT kunna röka. Haha, det är helt sjukt egentligen.. Jag tänkte såhär igår:

"Nu har jag ju bevisat för mig själv att jag klarar av att inte röka. Men det är inte roligt längre. Jag vill röka, för att det är såå sjukt gott! Och det bästa med detta är att jag vet att jag kommer att klara att sluta när jag MÅSTE.. För just nu, så måste jag inte. Jag är inte gravid, jag praktiserar inte osv.."

Ja, ni hör själva!

Något jag har insett nu, under dessa 5 rökfria dagar är hur många onödiga ciggaretter jag rökade förr. Jag rökade 1 ask om dagen vilket innebär ca 1 ciggarett i timmen. Nu när jag har klarat mig 5 dagar utan ciggaretten, så inserjag hur SJUKT mycket jag har rökat! Varför skulle jag envisas med att röka en hel jävla ask om dagen? VARFÖR har jag inte enbart rökat de ciggaretterna som verkligen är goda? Jag lovar er, hade jag enbart rökat de ciggaretterna som verkligen är goda så hade antalet rökade cigg sjunkit från 20 ---> 5 per dag! Och när jag börjar tänka i dessa banor, kommer jag på mig själv med att hitta ännu en ursäkt att få börja röka igen:

"Nu har jag bevisat att jag klarar att vara utan ciggaretten. Jag tror att jag kommer att må mycket bättre, vara mycket gladare osv om jag kan få röka mina 5 cigg per dag. För det är ju ändå en klar förbättring jämfört med tidigare? Så kan jag få unna mig dessa 5 ciggaretterna om dagen fram till jag blir gravid"

Det är sånt här Jimmy får tampas med för tillfället! Som tur är han stark, och låter INTE mig röka! Tack baby för det <3 Men som sagt, idag mår jag mycket bättre.. Har knappt skänkt en tanke till ciggaretten idag! Ska klara mig igenom denna dagen också.. Ser fram emot lördag ---> 1 vecka som rökfri :)

Rökfria dagar: 5


Varje dag får han mig att må bra och vara ...

img_1351 (MMS)

Varje dag får han mig att må bra och vara lycklig!! Denna dagen är ingen skillnad mot andra! Älska dig Jimmy :) Tack för att du alltid får mig på ett strålande humör <3


Min lilla skit-fis :) Undrar hur länge hon...

img_3456 (MMS)

Min lilla skit-fis :) Undrar hur länge hon ska behöva tampas med lampskärmen ;) På fredag ska stygnen tas! För varje dag som går, gör hon fler och fler framsteg! Älskade lilla Zindra <3


Dietvecka 6

Jag kommer att fortsätta lägga upp inlägg om mina dietveckor, trots att jag inte nu längre följer någon "diet". Hur som helst, så kommer jag att fortsätta med min träning + att tänka på vad jag äter! Har ju fortfarande mitt mål som jag ska ha nått tills JULAFTON :)

Resultat vid vägning: + 0,2 kg

Total viktminskning: 2,4 kg

Nästa vecka tror jag inte att jag lyckats gå ner något. Som sagt, slutade röka i fredags + att jag har varit/ÄR sjuk, detta innebär INGEN träning för min del fram tills jag är frisk igen! Och ni kan ju själva räkna ut att INGEN träning + sluta röka = viktuppgång! Kanske inte till 100 %, men till 98 % :)

Nu ska jag dricka mig en kopp kaffe..





Wihhoo :) Idag skrev vi på hyreskontraktet...

img_3106 (MMS)

Wihhoo :) Idag skrev vi på hyreskontraktet!! Den 1/2-2012 flyttar vi till vår efterlängtade trea :)


Att sluta röka...

... är inte lätt! För en månad sen bestämde jag mig för att jag skulle röka min sista ciggarett fredagen den 30 September, och vara rökfri lördagen den 1:e Oktober. Änsålänge är jag rökfri, alltså snart 4 dagar utan ciggaretten! På ett sätt känner jag mig jävligt stolt! Jag har aldrig varit utan ciggaretten mer än 12 timmar (resan till thailand) så jag visste inte alls hur jag skulle reagera. Men det har gått jävligt bra! Ibland dyker tanken upp att jag INTE borde vara stolt, då jag fortfarande vill röka. Eller, jag kan inte säga att jag vill, men jag saknar det! Hela dagen idag har typ gått ut på att försöka komma på anledningar att fortsärta röka, och istället sluta vid ett senare tillfälle!

"Eftersom jag vet vid detta laget att jag kan vara utan ciggen, och att det inte var så svårt som jag trodde, så borde jag få röka fram tills den dagen kommer då jag blir gravid. Tänk vad enkelt det kommer bli att sluta då!"

Helt sjukt egentligen, men så tänker jag! Det bästa med det hela är att jag inte har några ciggaretter här hemma. Hade jag haft det, så kan jag säga att jag enbart hade lyckats vara rökfri MAX 2 dagar! Jag har också märkt att det är såå mycket enklare att INTE tänka på ciggaretten när Jimmy är hemma. Timmarna bara springer förb, och han får mig verkligen att tänka på annat. Jag kan säga som såhär, det är mycket som Jimmy har gjort för mig denna helgen, och jag hade INTE klarat detta utan honom.. Det är en sak som är säker <3

Rökfria Dagar: 4


Mina favorit parfymer --->


Min absoluta favorit!! Älskar den fruktiga doften :)


Även denna parfymen blev en favorit hos mig :)
By the way: Jimmys favorit på mig ;)



Har aldrig använt parfymer av Marc Jacobs tidigare..
Men denna luktar ljuvligt!


FY, vad mycket skola det är nu!!

Dagen idag har flytit på bra :) Begav mig in till skolan vid 12.00, men åkte hem lika fort igen.. Fick reda på att föreläsningen inte var obligatorisk + att jag har börjat bli sjuk. Kändes inget vidare att sitta på en icke-obligatorisk förläsning och bara snyta sig igenom allt.. Så jag tog tåget hem igen vid 14.40 :) Nu i eftermiddag har jag varit ensam här hemma, vilket gav mig ett utmärkt tillfälle att plugga! Funderade ett tag på att bege mig ut på en lugn promenad ikväll.. Alltså, ingen powerwalk utan en mer "frisk-luft-promenad". Ångrade mig ganska snabbt, och kom på att jag har ännu mer skolarbete som måste göras! Suck för detta...

Imorgon är jag ledig, och gissa hur jag ska spendera den dagen?
Med skolböckerna, såklart..

till er läsare...

För det förssta vill jag börja med att säga en sak till er läsare. Jag märker att det är många som klagar på att jag inte lägger upp bilder på saker jag shoppat osv. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag har inget motivation till bloggen på det sättet just nu! Att publicera ett inlägg med ca 6-10 bilder tar tid, och just nu så prioriterar jag annat framför bloggen. Skolan, pojkvän, vänner, familj och min Zindra går före! Skolan tar upp väldigt mycket av min tid.. Och när jag väl har en liten stund över, så väljer jag att lägga mig och vila i soffan, INTE sitta vid datan och uppdatera för er skull.. Jag kan inte tänka så, när jag har mycket att göra, vilket jag har nu!

Hoppas ni förstår....


Oktober månad idag..

Jag har sagt det innan, och jag säger det igen ---> Shit vad tiden går fort! Idag gick vi in i oktober månad, vilket gör att det "bara" är 4 månader kvar tills vi flyttar!!! Wiiee :)

Dagen idag har bara sprungit iväg! Jag och Jimmy har spenderat de flesta av timmarna på Center Syd! Därefter har vi powerwalkat + lagat middag :) En härlig ledig lördag, med andra ord!


RSS 2.0