Skolsnack!

Just nu känner jag mig helt slut i huvudet.. Har suttit och skrivit på vår uppsatsplan i nästan 9 timmar, och SNART är vi klara!! Vi valde att sitta hela kvällen idag då vi båda ville vara hemma både tors + fre, och om det går vara lite "lediga".. Just ni hade vi verkligen behövt det, efter allt slit med uppsatsplanen!
 
Förutom skrivandet på den har vi även hunnit med ett möte med vår handledare.. Vi tänkte att mötet som max skulle pågå i 1 timme, men blev chockade när vi tittade på klockan när vi var klara. Vi hade suttit och pratat i 2 timmar! Det är nästan så att jag tycker lite synd om vår handledare ;) Vi fick svar på många av våra frågor, och för tillfället känner vi oss mer än nöjda med den hjälp vi fick idag!
 
På måndag startar uppsatskursen. Den kurs man under hela utbildningen både längtat efter och fasat för! Längtan efter att få skriva en C-uppsats kanske för många låter som en konstig känsla. Men det ska faktiskt bli kul att forma en egen forskningsfråga och utifrån sin empiri analysera detta på ett lämpligt sätt genom val av olika teorier osv.. Vi ska alltså göra en "undersökning", där vårt problem/fenomen ska stå i centrum för hela uppsatsen! Jag kan säga som såhär, att arbetet med att formulera ett syfte och komma på  relevantafrågeställningar till det är inte lätt. Vi har även fått berättat för oss vikten av att kunna skilja på analytiska frågeställningar vs deskriptiva frågeställningar. Ska man formulera en frågeställning utan att ha någon som helst kunskap om hur detta görs på bästa sätt så kommer man garanterat att använda sig av deskriptiva frågeställningar.
 
En sådan fråga skulle kunna se ut såhär:
 
"Vad är den bidragande orsaken till att människor konsumerar alkohol?"
 
Ska man istället se sitt problem ur ett annat perspektiv, och formulera sin frågeställning mer analytiskt kan den se ut såhär:
 
Kan man utifrån ett psykodynamiskt synsätt/perspektiv förstå och beskriva människors konsumering av alkohol som en möjlig förklaringsmodell till utvecklingen av alkoholism?
 
Nu är jag verkligen ingen expert på detta, men ni förstår vad jag menar! Det är detta som är det svåra med att skapa ett bra syfte och relevanta frågeställningar.. Allt ska ses ur ett vetenskaplig perspektiv, liksom! De vetenskapliga "glasögonen" bär man inte alltid med sig, trots att man kanske borde, speciellt i skrivandet av en C-uppsats! 
 
Nu är jag ännu tröttare än vad jag var innan jag började skriva här..
 
Med det säger jag godnatt! ZzzZZzz
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Becca!!

Ja, jag somnade nästan av att läsa dom analytiska frågeställningarna!! Men bra jobbat av er båda idag, 9h är lång tid men alltid skönt att få saker gjorda!! Sov gott! Puss o kram

2012-10-31 @ 22:51:41
URL: http://www.rebeccamansson.blogg.se
Postat av: Erica

Läste något om att du skulle ha lösenord till din blogg, tråkigt tycker jag. Har läst din blogg ända sedan du var tillsammans med ditt ex, så i några år har jag följt dig :)
Hoppas man kan få lösenordet? Vill väldigt gärna fortsätta att läsa din blogg. // Erica

2012-10-31 @ 23:36:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0