Shopping med Ida 😃

Idag blev det en tur pĂ„ Nova tillsammans med Ida â˜ș Jag hade en del Ă€rende jag skulle ordna dĂ€r och det Ă€r alltid kul med lite sĂ€llskap! Hade skrivit upp pĂ„ min lista att Alvin behövde strumpor, men kom hem med lite mer Ă€n sĂ„ 🙈 Idag hade denna mamman verkligen spender-byxorna pĂ„ sig! 


FrÄn Kappahl


FrĂ„n HM. Konstigt nog hittade jag mycket fint dĂ€r idag. Jag har ju erfarenhet av att klĂ€derna frĂ„n HM inte har lika bra kvalitet som frĂ„n ex Kappahl och Lindex, men nu ger jag det ett nytt försök! 


FrĂ„n Nameit. Definitivt favoriterna 😍 Älskar verkligen denna modellen pĂ„ jeans. Lite baggy och med mudd bĂ„de i  benslut och mage đŸ‘đŸ» 


Och hĂ€r har vi strumporna! InsĂ„g precis att jag mĂ„ste ha nĂ„gra helt vita ocksĂ„. 


Ida var sĂ„ snĂ€ll och bjöd mig pĂ„ lunch/middag idag 😃 Det fick bli thaimat, en ny variant som jag inte testat (dĂ€r) förr! Mums sĂ„ gott det var! 


VĂ€l hemma frĂ„n Nova fick jag ett ryck att bestĂ€mde mig för att klippa mig! Har velat de i ca 1 vecka nu och nu ville jag inte vĂ€nta lĂ€ngre â˜ș 12 cm Ă„kte av och jag betalade 180kr och fick dĂ„ ocksĂ„ hĂ„ret tvĂ€ttat. Billigt och bra och jag blev jĂ€tte nöjd! SpĂ€nnande att se hur de ser ut nĂ€r jag sjĂ€lv har tvĂ€ttat och gjort vid det. 


Nu ikvĂ€ll har vi fixat Ă€nnu lite "Ă€renden" samt hĂ€lsat pĂ„ hos mamma & Lars en stund. Jag har precis avverkat ett avsnitt av IDOL (har missat att följa de pĂ„ kvĂ€llarna sĂ„ ser de i efterhand) och om en timme ca kallar sĂ€ngen. Klockan ringer 07.00 imorgon och vid 09.00 ska vi ordna tilltrĂ€det pĂ„ HögalidsvĂ€gen! 

Puuhh.. Denna semestern har verkligen varit i en klass för sig. SĂ„hĂ€r mkt som min hjĂ€rna snurrat och tĂ€nkt/funderat kring saker har den nog aldrig gjort. Eller kan nog sĂ€ga att stora delar av sommaren har varit vĂ€ldigt speciell. FörsĂ€ljning av vĂ„rt radhus i juni, utlandssemester, födelsedagar, jobbat 3 veckor, packning och flytt till nya lĂ€genheten.. 😳 Men inget "ont" (eller nödvĂ€ndigt ska jag kanske sĂ€ga) utan att de har nĂ„got gott med sig 😜

Fanny, min fina! ❀

Precis nĂ€r jag hade satt mig pĂ„ tĂ„get i söndags, som skulle ta mig frĂ„n Stockholm till Lund kom jag pĂ„ att jag hade glömt min kofta i Fannys vĂ€ska.. BerĂ€ttade för henne och hon skulle genast posta den till mig, sĂ„ snĂ€llt! ❀ Idag kom paketet med koftan och i det lĂ„g dĂ€r Ă€ven ett brev. 


Jag blev sĂ„ rörd och dessa orden trĂ€ffade verkligen rakt i hjĂ€rtat ❀ TĂ€nk att jag har turen att fĂ„ ha henne som MIN vĂ€n! En mer avslappnad, rolig, omtĂ€nksam, generös, snĂ€ll, glad och underbar tjej Ă€r svĂ„rt att fĂ„ tag pĂ„! Tack sĂ„ hemskt mycket vĂ€nnen för att du skickade koftan och TACK för det underbara brevet. 

Du Ă€r sĂ„ fin, min "Stockholms-tös" 



Mot Stockholm 😃

DĂ„ var man pĂ„vĂ€g till huvudstaden och till min efterlĂ€ngtade vĂ€n 😃 InsĂ„g precis att jag tog ett tĂ„g tidigare Ă€n tĂ€nkt frĂ„n KĂ€vlinge till Lund, sĂ„ hĂ€r sitter jag nu i solen och invĂ€ntar tĂ„get som ska gĂ„ till Stockholm 09.26 ☀. Jag blir alltid lite nojjig nĂ€r jag ska passa flera tĂ„g. Idag skulle jag ex kunna ta ett som gick senare, men tĂ€nk om de hade varit försenat? Ja, sĂ„n Ă€r jag! DĂ„ Ă€r det bĂ€ttre att vara ute i god tid och försöka passa pĂ„ att njuta av tiden i solen istĂ€llet đŸ‘đŸ» 


Cirka 4 timmar kommer tĂ„gresan att ta.. 13.39 ska jag vara framme i Stockholm och dĂ„ ska Fanny möta mig pĂ„ centralen dĂ€r! Kommer bli en mysig helg med massor av kvalitetstid med henne ❀ Vad fredagen och helgen har att bjuda pĂ„ vet jag inte Ă€n! 

Kommer dock sakna mina Ă€lskade killar! Detta blir första gĂ„ngen som jag Ă€r utan Alvin i nĂ€stan tre hela dagar 💔 Mitt mammahjĂ€rta vĂ€rker redan! 






TankestÀllare!



Att stanna upp

DĂ„ har snart halva vĂ„r semester gĂ„tt 😳 PĂ„ mĂ„ndag har vi tvĂ„ lediga veckor kvar tillsammans innan Jimmy börjar jobba igen. De senaste veckorna har varit fyllda med saker att göra varje dag. SĂ„klart beror de pĂ„ flytten (som förövrigt Ă€r pĂ„ mĂ„ndag) och allt som ska fixas med det! Packa, sortera och slĂ€nga, om och om igen. Men vi har en del andra saker pĂ„ gĂ„ng ocksĂ„ (berĂ€ttar mer om de i bloggen vid ett annat tillfĂ€lle) och de tar nĂ€stan lika mkt tid (eller energi ska man kanske sĂ€ga istĂ€llet) men sĂ„klart Ă€r det skoj ocksĂ„! 😀 

Jag har mĂ€rkt att nĂ€r saker och ting blir för stort, Ă€r jag extremt dĂ„lig pĂ„ att lyssna pĂ„ min kropp och mitt mĂ„ende. Vissa dagar just nu blir övermĂ€ktiga och jag vet fan inte hur min hjĂ€rna klarar av att hĂ„lla alla bollar i luften?! Tydligen lyckas jag dĂ„ allt flyter pĂ„ Ă€nsĂ„lĂ€nge. Men jag Ă€r trött och slut i mitt lilla hjĂ€rnkontor.. Jag behöver denna flytt. Komma bort frĂ„n radhuset och samtidigt försöka fĂ„ iordning i lĂ€genheten snabbt. Kanske kan vi njuta av nĂ„gra dagars riktig semester tillsammans innan Jimmy börjar jobba igen.. 

Tack till er fina mĂ€nniskor som finns dĂ€r för oss nu i all denna kaosen ❀ 




Alvin 11 mĂ„nader 💙

Älskade Alvin har nu blivit 11 mĂ„nader 😃 Var pĂ„ BVC igĂ„r och vĂ€gde/mĂ€tte honom och denna mĂ„naden hade han gĂ„tt upp rejĂ€lt till skillnad frĂ„n mĂ„nad 9 & 10! Vi kan knappt förstĂ„ att vĂ„r lilla "bebis" som absolut inte Ă€r en bebis mer snart fyller ett Ă„r! Sa nĂ„gon att tiden gick snabbt nĂ€r man fĂ„tt barn? 🙈 Som vanligt kör vi en resumĂ© av allt som har hĂ€nt den senaste mĂ„naden: 


12/9-15: En hel burkmat

NĂ€r Alvin Ă€ter burkmat sĂ„ Ă€ter han en hel burk nu + en halv (eller en hel) efterrĂ€tt. 

16/7-15: (ca 10 mĂ„nader) Första klippningen 

DĂ„ var det dags för första riktiga klippningen! Den gjordes av Ida och jag blev sĂ„Ă„ nöjd! Det var riktigt tufft för henne dĂ„ Alvin i stort sett vĂ€grade att sitta stil, men efter 40 min sĂ„ hade hon Ă€ndĂ„ lyckats! 


18/7-15: (ca 10 mĂ„nader) Äta sjĂ€lv 

Alvin fick sin första "riktiga mĂ„ltid" i matskĂ„len (med sugpropp i botten) bestĂ„ende av pasta & broccoli. Han satt och pillade och stoppade i munnen sĂ„ fint! 


23/7-15: BlÄmÀrke

HĂ€r upptĂ€ckte vi Alvins första riktiga blĂ„mĂ€rke. De satt i pannan och varken jag eller Jimmy har nĂ„gon aning om hur han har fĂ„tt det! 


24/7 - 29/7: SOVENÄTTER

FEM sovenĂ€tter fick vi i slutet av juli pĂ„ rad! Och dessutom var tvĂ„ av nĂ€tterna över en helg vilket aldrig har hĂ€nt förr. Dessa förĂ€ldrarna var lyriska! Överlag sĂ„ har mitten av juli mĂ„nad och fram tills idag innehĂ„llit ganska mĂ„nga sovenĂ€tter. Nuförtiden ser det ungefĂ€r ut sĂ„hĂ€r:

Natt 1: sover
Natt 2: sover
Natt 3: vaknade
Natt 4: sover
Natt 5: vaknade

30/7-15: GĂ„ och hĂ„lla i hĂ€nderna 

Alvin Ă€lskar just nu att gĂ„ samtidigt som han hĂ„ller i vĂ„ra hĂ€nder. Är han pĂ„ dĂ„ligt humör (ex trillat och slagit sig) blir han glad direkt nĂ€r han fĂ„r gĂ„ :) 

30/7-15: StÀlla sig mot soffan

Oj oj oj! Det finns knappt inget som Ă€r roligare just nu Ă€n att resa sig upp mot soffan! Han reser sig helt sjĂ€lv och stĂ„r dĂ€r en bra stund och slĂ„r i soffan och ler. 



31/7-15: Krypa

I slutet av juli mĂ„nad satte Alvin sig i krypstĂ€llning och rörde benen framĂ„t nĂ„gra fĂ„ steg, sen börjar han Ă„la igen (ca 10,5 mĂ„nad) efter bara nĂ„gra dagar kröp han lika mkt pĂ„ knĂ€na som han Ă„lade. Ska han ta sig framĂ„t vĂ€ldigt snabbt sĂ„ blir det Ă„lande, annars knĂ€na. 

Update: idag 11/8 kryper han mycket mer pĂ„ knĂ€na och Ă„lar sĂ€llan! 


1/8-15: Gestikulera till sĂ„nger 

Alvin har lĂ€rt sig att gestikulera nĂ€r vi sjunger "imse vimse spindel". NĂ€r man kommer till meningen som lyder: "ner faller regnet spolar spindeln bort" dĂ„ viftar han med armar och hĂ€nder! LikasĂ„ nĂ€r vi sjunger "stampa fötterna nĂ€r du Ă€r riktigt glad" dĂ„ stampar han för fullt. SĂ€ger jag bara "kan du stampa fötterna" sĂ„ stampar han ocksĂ„. Han lĂ€r sig sĂ„ himla mycket nytt nu och man mĂ€rker att han suger in all information runt omkring sig. 

2/8-15: Dricka sjÀlv

Äntligen dricker han hela vĂ€llingflaskan sjĂ€lv plus att han dricker vatten sjĂ€lv frĂ„n sin vattenflaska vid nĂ€stan varje mĂ„ltid, utan att vi behöver hjĂ€lpa till sĂ„ mycket. 


4/8-15: Peka

Alvin har börjat anvĂ€nda sitt pekfinger mycket. NĂ€r han ska trycka pĂ„ knappar sĂ„ slĂ„r han inte med hela handen, utan anvĂ€nder fingret och trycker försiktigt. LikasĂ„ nĂ€r han ska peka pĂ„ nĂ„got :) Ofta kan han sitta och titta i en bok och peka pĂ„ elefanten och sĂ€ga "aaa dÀÀ", vilket vi tror betyder "dĂ€r" 


11/8-15: SlÄr sig ofta

Herregud vad pojken trillar och slÄr sig ofta. Antar att detta kommer automatiskt nu nÀr han tar sig runt och upptÀcker saker. Ofta försöker han ta tag i bordet/kartong eller liknande och kasar med hÀnderna och trillar i golvet. HÀromdagen stÀllde han sig upp mot soffan och vÀnde sedan sig om och trillade rakt fram och slog nÀsan i golvet. Tydligen var reflexen om att ta emot sig i golvet pÄ vilolÀge eller nÄgot..


Gunga hos farfar Ă€r kul 😃 


Vattenkamning Ă€r standard efter vilan! 


Bada har vi ocksĂ„ hunnit med đŸ’Šâ˜€ïž



Mina favoritkillar!! ❀

Packar och packar!

VĂ„r vattenkammade Gosman 😍💙 Idag Ă€r vi i full gĂ„ng med packandet samt att Jimmy kör massor med saker till tippen đŸ‘đŸ» Alvin har Ă€nsĂ„lĂ€nge varit hur duktig som helst och sköter sig bra sjĂ€lv nĂ€r det behövs! Imorgon Ă€r det en vecka kvar tills flyttlasset gĂ„r! Galet đŸ˜€đŸ‘đŸ»




Bada 💩

Idag har det varit varmt och skönt ☀ SĂ„klart fick det bli ett dopp i poolen för Alvin 💩 Han Ă€lskar att sitta och bada och leka med sina leksaker dĂ€r! Fler varma och sköna dagar som dessa, tack! Sen har vi Ă€ven trĂ€ffat mormor och "morfar-Lars" 😃 Körde dit med Alvin i eftermiddags, dĂ„ Jimmy skulle fixa pĂ„ vinden tillsammans med Jens. DĂ„ passar vi pĂ„ att fly hemmet och fĂ„ lite kvalitetstid med stĂ€viefolket! đŸ‘đŸ» Just nu myser vi i soffan hela familjen och alldeles strax Ă€r det dags för Alvin att sova.. Mannen ska kolla fotboll ikvĂ€ll (trĂ„kigt!!) och jag... Ja vad ska jag hitta pĂ„? 😳




Mysig förmiddag â˜ș

Idag har jag och Alvin haft en mysig förmiddag tillsammans med Izza & Elicia 💕 Izza bjöd pĂ„ hemmabakade ostbullar till fikan, tack för det 😋 AlltsĂ„, barnen Ă€r sĂ„ söta tillsammans! Bankade Alvin i brickan skulle Elicia göra likadant.. Bankade Elicia först sĂ„ hĂ€ngde Alvin pĂ„ det! Haha.. 😆 Tack för idag fina ❀




Firar in semestern med LundagĂ€nget 😃

Vi firar in augusti mĂ„nad samt SEMESTERN tillsammans med hĂ€rliga vĂ€nner đŸ˜ƒđŸ‘đŸ» God mat, massa skratt, en glad och go Alvin hela kvĂ€llen, husprat samt lite spel och tv-tittande som avslut pĂ„ kvĂ€llen! 


VĂ„rt stora bord har vi reklamerat och fick dĂ„ ett tillgodokvitto istĂ€llet. Perfekt för oss som snart flyttar ifrĂ„n markplan! FĂ„r bli ett nytt bord nĂ€sta sommar istĂ€llet 😃



Jens och Alvin gosar 😍


GrillmĂ€staren đŸ˜‹đŸ‘đŸ»


Fina mĂ€nniskor! 😍


Nicklas fick ta över grillen visst 😝


Mums! 😋

RSS 2.0