Alvin slapp operation!! đŸ‘đŸ»

Usch. Idag var det ingen dag vi sĂ„g fram emot. Vi skulle befinna oss pĂ„ barn & ungdomssjukhuset (dagkirurgen) för undersökning och ev operation av Alvins testiklar. Den högra testikeln har alltid legat i pĂ„sen, men den vĂ€nstra Ă„ker lite upp och ner. För att lĂ€karen skulle kunna undersöka honom helt var han tvungen att sövas 😱 

07.15 anlĂ€nde vi till dagkirurgen. Strax dĂ€refter fick han lugnande medicin som han drack upp i ett nafs. Sen var det bara att vĂ€nta. Efter cirka 25 min var han rĂ€tt dĂ„sig och kanylen kunde sĂ€ttas. Dock var han medveten hela tiden och började sĂ„klart grĂ„ta sĂ„ fort de började. Sen grĂ€t han non-stop fram tills att han blev sövd. För er som inte vet avskyr Alvin att ha "konstiga saker pĂ„ sig". Det började redan nĂ€r de skulle sĂ€tta pĂ„ honom bandet med namn och personnummer. Jisses vad besvĂ€rad han blev av det direkt, och sen kanylen pĂ„ de! 

Jimny fick följa med in nĂ€r han skulle sövas. Är alldeles för kĂ€nslig för att klara av det. Jimmy hanterade det bra, Ă€ven om det sĂ„klart var kĂ€nslomĂ€ssigt jobbigt för honom ocksĂ„. Han lyckades i alla fall hĂ„lla borta tĂ„rarna sĂ„ att Alvin inte sĂ„g det i alla fall. NĂ€r han sen hade blivit sövd var det bara att vĂ€nta.. Efter ca 15 min kom den underbara nyheten đŸ˜ƒđŸ‘đŸ» Ingen operation krĂ€vs!! Vi blev sĂ„Ă„ glada och en stor lĂ€ttnad infann sig. LĂ€karen hade (tack vare narkosen) kunnat kĂ€nna och klĂ€mma pĂ„ muskulaturen osv och upptĂ€ckte dĂ„ att testikeln var ok! Vi ska dit pĂ„ en ny undersökning om ett Ă„r igen. 



NĂ€r Alvin hade vaknat igen sĂ„ fick han en flaska vĂ€lling som han slukade direkt! Stackaren hade ju fĂ„tt fasta innan narkosen ocksĂ„. Efter vĂ€llingen skulle kanylen tas och de gick hur bra som helst. VĂ€rre var det med plĂ„stret efter 😂 Usch ja, det var inte kul att fĂ„ ett plĂ„ster som stramade pĂ„ handryggen! Haha.. Till slut fick vi sĂ€tta pĂ„ han en vante och dĂ„ glömde han bort det lika snabbt igen! 

Skönt att allt löste sig till det bĂ€sta för vĂ„r Gosman ❀ Planerna Ă€r ocksĂ„ Ă€ndrade nu. Egentligen skulle jag vabbat torsdag & fredag men nu blir de jobb för hela slanten! 





🏡 Huset 2016-02-22 🏡

Nu har arbetslag nr1 gjort sitt och vi tackar för det fina hus som trĂ€der fram mer och mer för varje dag 😍 Nu invĂ€ntar vi arbetslag nr2 (snickarna) som ska bygga vĂ„rt garage + ordna med vĂ„ra extra tillval som vi önskat. Bland annat sĂ„ ska de vita fönsterbrĂ€dorna bytas ut till granit, en vindslucka ska monteras inne i huset samt att tvĂ„ av sovrummen ska bli tillĂ€ggsisolerade đŸ˜ƒ Efter att arbetslag nr2 Ă€r fĂ€rdiga kommer mĂ„laren som ska tapetsera alla vĂ€ggar đŸ‘đŸ» spĂ€nnande! 




Nu börjar huset likna ett riktigt HUS!! Golven Ă€r lagda, innertaket Ă€r uppe, spotlightsen Ă€r inkopplade bĂ„de i badrum & kök samt att alla vitvaror Ă€r pĂ„ plats đŸ‘đŸ» Takpannorna kom Ă€ven de upp i helgen, sĂ„ fint! Nu Ă€r det 22 dagar kvar till slutbesiktning! Galet som vi lĂ€ngtar đŸĄâ€ïž





Älska blondinbella đŸ‘ŒđŸ»đŸ˜‹

Isabellas blogg Ă€r för rolig ibland! Ända sedan hon fick barn (och jag ocksĂ„ för den delen) sĂ„ tycker jag att hennes inlĂ€gg har blivit mer personliga. NĂ€r detta inlĂ€gget skrevs befann hon sig i Thailand med sin familj. Hon har 2 smĂ„barn och skriver helt fantastiskt om vardagen och allt som kan hĂ€nda. Massor av igenkĂ€nning, enligt mig. 😂 Som detta inlĂ€gget, som handlar om sitt barns bajs och kiss! Jag hĂ„ller med henne fullstĂ€ndigt. Det Ă€r mĂ€rkligt hur man accepterar DET men inte annat (som kanske till och med Ă€r mindre Ă€ckligt)?! HĂ€r kunde jag kĂ€nns igen mig, helt klart! NĂ„gon annan som hĂ„ller med? 




🏡 Huset 2016-02-17 🏡

Idag nĂ€r jag skulle köra upp till huset sĂ„ pirrade det i magen 😊 Var ett tag sedan jag kĂ€nde den kĂ€nslan. FörvĂ€ntningarna Ă€r alltid stora nĂ€r vi kommer dit. Vad har hĂ€nt idag? Hur ser dĂ€r ut? Nedan kommer lite bilder frĂ„n dagens fotografering ----> 










Bilder pĂ„ huset invĂ€ndigt 😃

IgÄr (15/2-16) nÀr jag var uppe vid huset och fotade sÄg det ut sÄhÀr ---->


En del av köket Ă€r pĂ„ plats! Saknar halva delen som kyl/frys, bĂ€nkskĂ„p och tvĂ„ högskĂ„p. De ska stĂ„ placerade till vĂ€nster pĂ„ bilden 😊


Garderoberna i vĂ„rt kommande sovrum var ocksĂ„ pĂ„ plats đŸ‘đŸ» Detta sovrummet Ă€r nĂ€stan 18kvm stort och helt perfekt! 


HĂ€r skymtar vi en del av vardagsrummet (och vĂ„rt sovrum lĂ€ngst ner). Vi har stora fönster som vĂ€tter ut mot kommande trĂ€dĂ€ck och trĂ€dgĂ„rd đŸ‘ŒđŸ»


Ena sidan av badrummet! Till höger kommer dĂ€r att vara ett badkar och toalett. 



HĂ€r har vi grovköket 😃 Som jag har lĂ€ngtat efter att ha en egen tvĂ€ttstuga nu nĂ€r vi bott i hyreslĂ€genhet och haft en gemensam! Just nu fattas det tvĂ€ttmaskin, torktumlare och torkskĂ„p. Det stĂ„r i sĂ€kert förvar hos en slĂ€kting! 

Husmontering!! đŸ‘đŸ»

Äntligen kom Dagen med stort D, husmontering! đŸ‘đŸ» Jimmy var pĂ„ plats 07.00 imorse nĂ€r allt startade och dĂ€refter anlĂ€nde bĂ„de Jimmys pappa och syster med barn. Kul att se hur alla hejar pĂ„ oss i detta och glĂ€djs för vĂ„r skull 😊 Det Ă€r ju en sak som vi mĂ€rkt tydligt i denna processen.. Engagemang och nyfikenhet frĂ„n vĂ„ra nĂ€ra och kĂ€ra. Vissa Ă€r mer intresserade Ă€n andra, och sĂ„ Ă€r det vĂ€l antar jag? För varje positivt sms eller nyfikenhet av annat slag blir vi extra glada! Glada över att ha sĂ„ fina mĂ€nniskor i vĂ„r omgivning som bryr sig om och hejar pĂ„ oss under denna process đŸ‘đŸ»đŸ˜ƒ För det Ă€r inte en dans pĂ„ rosor alltid.. Mycket tanke, planering, kontakt med byggarna, Älvsbyhus, elleverantörer osv.. Det tar mycket tid och energi, vilket ocksĂ„ Ă€r helt okej anser jag. SĂ„ Ă€r det ju nĂ€r man gĂ„r igenom nĂ„got sĂ„dant hĂ€r! 

Oavsett vad sĂ„ Ă€r vi otroligt glada över att befinna oss dĂ€r vi Ă€r just nu. Vi har ett hus som sakta men sĂ€kert trĂ€der fram och för varje dag som gĂ„r hĂ€nder det nya spĂ€nnande saker! Nu rĂ€knar vi ner dagarna till inflytt đŸ€—










Grunden Àr klar!

Åh, det har hĂ€nt sĂ„ mycket uppe pĂ„ tomten den senaste veckan! đŸ‘đŸ» Grunden till huset Ă€r helt klar, grunden till garaget Ă€r gjuten och det Ă€r hĂ„rdgjort dĂ€r vi ska lĂ€gga plattor! Det Ă€r sĂ„ kul att se hur lĂ„ngt arbetarna hinner varje dag 😃 PĂ„ mĂ„ndag (15/2) börjar husmonteringen! VĂ„rt hus har redan kommit och förvaras just nu i containrar uppe vid tomten đŸ‘đŸ»





Hej magsjuka 😔

Usch! Nu har Alvin blivit magsjuk. Än sĂ„lĂ€nge Ă€r det "bara" kraftiga diarrĂ©er och inget krĂ€k och vi hĂ„ller tummarna att det förblir borta âœŠđŸ» Jimmy fick hĂ€mta pĂ„ dagis idag och han ska vara hemma med A imorgon ocksĂ„. PĂ„ fredag Ă€r det min tur att vabba för första gĂ„ngen.. Alvin skulle egentligen opererat sina testiklar imorgon (de har inte trillat ner) men den fĂ„r vi skjuta pĂ„. Typiskt att han skulle bli dĂ„lig dagen innan 😳 Varm mat vill han inte Ă€ta precis, men macka och blĂ„bĂ€rssoppa fungerade bra nu ikvĂ€ll đŸ‘đŸ»




Bobbycaren Ă€r uppskattad đŸ‘đŸ»đŸ˜ƒ

Godmorgon lördag (6/2-16)

Sedan Alvin kom till oss Ă€r sovmornarna lĂ€ttrĂ€knade. NĂ„gon enstaka gĂ„ng har vi fĂ„tt sova till 08.00 eller 08.30 fast dĂ„ har han oftast vaknat 1-2 ggr pĂ„ natten ocksĂ„. Sedan han började dagis har han nĂ€stan vaknat vid samma tid pĂ„ helgen som jag vĂ€cker honom pĂ„ vardagarna = 06.30-06.45. Idag vaknade han 06.30, men de gör absolut inget nĂ€r han har sovit hela natten! 😃 

Bygget pĂ„ tomten gĂ„r framĂ„t đŸ‘đŸ» Idag Ă€r det 9 dagar kvar tills husresning och vi Ă€r sĂ„Ă„ spĂ€nda och förvĂ€ntansfulla! Det gĂ„r i en rasslande fart nu minsann 😃




IkvĂ€ll blir det lite party tillsammans med Anna, Ida & Izza đŸ·đŸŽ‰ Vi ska trĂ€ffas hemma hos mig vid 16.00 och vid 19.00 ska vi till Dagstorp och avnjuta grillbuffe för att sedan dansa till Perikles! 

Trevlig lördag allesammans! 

RSS 2.0