Sjukstuga här hemma 😕

Fy bubblan vad vi har varit och är kassa här hemma! Det började med förkylning på Alvin (för några veckor sedan) som sedan övergick i feber och en hemsk hosta. För några dagar åkte även jag på skiten. Feber, huvudvärk och en hosta från helvetet! 😳 Hostar så att jag kräks och kan inte sova om nätterna.. Får sitta upp och sova och de blir väl en aning bättre. 

De värsta är ju att både jag och A är dåliga. Detta skapar en ond cirkel och då speciellt om nätterna. Först ligger jag och hostar i 30 min och när jag väl kommer till ro och blundar så hostar A och vaknar av de så jag får gå upp och hjälpa honom att somna om igen. Sen lägger jag mig, hostar igen och sen vaknar A. Suck! Så går det om nästan hela natten 😞 Sjukt jobbigt! Jimmy fick bli min räddare idag, då han stannade hemma från jobb och har tagit hand om A så jag har kunnat vila/sova precis när jag vill.. 

Låt oss bli friska NU!! 


Bjuder på en bild med en glad Gosman i alla fall ❤️

Alvin 12 månader - utveckling ☺️

Älskade pojke, nu har du hunnit fylla 1 år! Helt galet vad detta året har gått snabbt 😱 Det har varit underbart att få följa dig i din utveckling ❤️ Nedan kommer en resumé av de saker som hänt samt vad han har gjort/lärt sig den senaste månaden!


13/8-15: (ca 11 månader) Nu börjar han lära sig olika djurläten. Ex: Vad säger vovven? "Vov vov vov" 

18/8-15: 7:e tanden är ute nu (uppe) Så nu har han fyra nere och tre uppe. 


22/8-15: nu reser sig Alvin upp mot soffan och bordet hela tiden och har även lärt sig att gå runt det om han håller i sig. 26/8-15: Alvin har lärt sig att "klappa fint". 

27/8-15: Alvin är verkligen i en glansperiod nu gällande sin sömn. Han sover i stort sett alla nätter förutom någon enstaka då han vaknar och vi måste hjälpa honom att hitta nappen. Likadant gäller vid hans vilor på dagen. Det räcker att gå in och lägga honom, klia lite i håret sen säga att "Alvin ska Nanna eller godnatt" och gå ut. Inte ett knyst hör vi och han somnar direkt! 

1/9-15: nu börjar vi så smått med storlek 86! Vissa bodys och byxor kan han använda i 86 nu och en del 80 är bortsållat.

1/9-15: vad säger kossan? "Muuuuu"

3/9-15: har börjat säga mamma mer och mer och idag har han sagt de 3 gånger. Antingen säger han det när jag frågar om han kan säga "mamma" eller så säger han de när han "klänger" vid mina ben och vill ha något eller komma upp i famnen. 

4/9-15: Inte lärt sig att äta själv: Att äta ex burkmat själv är ingen höjdare alls! Han stoppar ner fingrarna eller skeden i maten och ser nästan lite besvärad ut när han får mat på händerna. Han sitter bara och tramsar och stoppar absolut ingen mat i munnen. Upplever att de går bättre när han ex får skivad pasta med små korvbitar. Då plockar han bit för bit och verkar tycka om det mer :) Efter ett tips från en vän om att jag matar honom samtidigt som han får ha en sked i sin hand och äta när han vill, går bättre! 


Cirka 1 år (6/9-15)
Tycker om att leka med: burkmatsskedar, bandybollar, leksaker som låter, lösa små djur eller gubbar samt titta i böcker. 


10/9-15: fullkomligt exploderat!! 🙈 gör allt han inte får (helt plötsligt). Drar i lådor, öppnar skåp, vill dra ner allt från fönsterkarmarna, dra i sladdar, röra alla öppna dörrar, dra ner alla skor från skohyllan, tycker om att bli jagad, allmänt mer busig 😋


10/9-15: blivit mer orädd. Slänger sig från soffan till vardagsrumsbordet och ibland (tyvärr) missar han och slår i huvudet! 

12/9-14: Slängpuss: Nu har Alvin lärt sig att göra slängpuss, så gulligt! Vi brukar träna lite varje dag på olika saker (kan du vinka, kan du stampa fötterna, vad säger hunden osv) och då och då lägger vi till en ny sak som han lär sig relativt snabbt 😀

15/9-15: Alvin sköter sig exemplariskt på babysimmet! Han tycker det är såå skoj 💦 Vi har haft lite problem med dyket tidigare (kallsupar varje gång) men nu de senaste två gångerna har vi ändrat teknik och nu går det mycket bättre 👍🏻Kalas nummer 2 🎈🎂

Igår firade vi Alvins ettårsdag ännu en gång! En del av våra vänner var på plats med deras barn, och det blev hur lyckat som helst! Glada barn, god mat, god tårta, härligt sällskap och fina presenter bjöd dagen på 😃 Tack alla underbara för att vi fick dela dagen med er och även tack för alla super fina presenter ❤️ 

Vi hade ordnat gottepåsar till barnen efter deras ålder! Här står fina Nikki med sin 👍🏻😃

Kalas 1 🎈🎂

Då var kalas nummer 1 över ☺️ Det har varit en toppendag från början till slut! Kalaset började 15.00 och Alvin inledde det med att sova den första halvtimmen. Men vid 15.30 var han redo för alla gästerna 👍🏻 Det bjöds på smörgåstårta (som Izzas mamma varit så himla snäll och gjort till oss 😘) och till kaffet blev det tårta och kakor! Tårtorna stod mamma för och som vanligt blev de kanon 👍🏻 Alvin fick så mycket fina presenter och vi blev så glada för allt! Tack alla ni som kom och förgyllde hans dag ❤️ Nu är det dags att ladda inför kalas nummer 2 imorgon 👏🏻 Sov gott alla fina! 


💙🎈 Alvin 1 år 🎈💙

Idag har vår fina pojke fyllt 1 år! Galet vad snabbt detta året har gått. Jag minns de som igår, samma dag vi kom in till avdelning 44 i Lund. Efter en del procedurer (som krävs innan ett kejsarsnitt) så kom Alvin till världen 08.43 på torsdag morgon 2014-09-11. 4320g tung och 50cm lång 💙☺️Det senaste året har verkligen varit en berg och dalbana! Villkorslös kärlek, tårar, frustration, glädje, skratt, irritation och lite sömn. Så kan man nog summera känslorna. Det där med sömn är ju egentligen ingen känsla, men oboy vad de påverkar ens mående! 

Idag har jag såklart blickat tillbaka massor ❤️ Det är märkligt hur man finner sig i nuet och nästan har glömt bort att ens barn faktiskt varit såhär litet.. Hur var tiden med Alvin när han var två månader? Jag får verkligen tänka efter för att få fram den där bilden när han ex satt i sin babysitter och sov,  när han låg i babygymmet och sprattlade på leksakerna eller när man kunde lägga honom i sitt babynest i soffan och han låg still!! Haha.. Tiden då var i alla fall inte lika livlig och energikrävande som idag 😜🙈 Varje månad eller ålder har sin charm! 


Underbara pojke, vad vore livet utan dig 💙 Du är det absolut bästa och finaste som hänt oss, din mamma & din pappa! Du är så älskad, inte bara av oss utan av all mammas och pappas släkt samt våra vänner. Du är en glad, gosig och snackig pojke. Du är klok och busig, men har även ett hett temperament och envishet 🙈 I dagsläget så skriker du högt när du blir tillsagd, vilket vi inte gillar 😂👆🏻 Haha! Du kryper av bara farten här hemma och älskar att resa dig mot möbler och promenera runt dessa. Tandborsten och burkmatsskeden är storfavoriter och går ibland före "vanliga" leksaker 😋 Böcker är även något du älskar och du kan ofta sitta själv och bläddra i din bok. Då kan man höra "däää" och så pekar du på djuret. Vi ser fram emot de kommande året med dig, älskade gosse 💙 All kärlek till dig Alvin!


Natti

Kvällen har bestått av handling, tvätt samt tv-tittande. Först kollade jag Idol följt av Paradise Hotel! Nu har jag tvättat av mig sminket och sängen kallar.. I den ligger redan världens finaste sambo och sover gott 😴 Hoppas mina läsare haft en fin dag!Vår lilla Tussenusse tidigare idag 💙


Förkyld 😳

Ush, älskade Alvin har dragit på sig sin första förkylning efter sommaren 😞 Varje gång blir han förändrad och en del av de rutiner som man tidigare haft försvinner och ersätts med nya under en  period på två veckor ungefär. Så brukar det vara för oss i alla fall. Som igår tex, la honom 19.30 och fram till 22.30 vaknade han tre gånger och man märkte att han hade svårt för att andas när han hade nappen inne 😳 Annars somnar han som en stock ca 20.00 och sover gott nonstop till 07-08. Det är väl bara att vänja sig då hösten och vintern oftast innebär mycket förkylningar och sjukdom.. 
Längtar 👏🏻


Som vi längtar efter vårt hus! 😃👏🏻 Såklart börjar jag redan nu fundera på hur vi ska ha det och vart vi ska placera våra möbler etc! Tomten är på 650kvm och huset är på 125kvm. Inte särskilt stor trädgård men ändå lagom - precis som vi vill ha det. Huset är inte heller något "jättehus" utan precis sådär lagom för oss 😋 Varken jag eller Jimmy vill ha ett stort hus (150-200kvm), så detta kommer bli perfekt👌🏻 Enligt "rykten på stan" (haha, Falk!) så finns de tydligen personer som stör sig och irriterar sig på vårt husköp.. Suck! Har inget mer att tillägga där 🙊

Godnatt!
Vi har köpt ett nybygge 😃👏🏻

Ännu en gång har prioriterat bort bloggen. Vi har haft så mycket annat att tänka på de senaste veckorna. Vi har bland annat flyttat till vår hyreslägenhet och har även KÖPT HUS!! Helt galet 😃 Inte ett begagnat hus, utan vi ska bygga nytt! 

För ca 2 månader sen fick mamma nys om en ledig tomt ute i Stävie. I samma veva var vi med i en budgivning på ett (begagnat) hus som slutade på 3.225.000kr! Efter den budgivningen började tankarna snurra kring hur (jävla!) mycket huspriserna sticker iväg och tanken om att bygga nytt växte. Vad kostar de egentligen? Hur mkt dyrare blir ett nybyggt? Vad landar man på i månadskostnad osv.. Och efter många om och men kom vi fram till att ett nybyggt kostar i stort sett lika mkt som ett begagnat i dagens läge ☺️ Så efter att ha varit i kontakt med en del olika husleverantörer och jämfört en massa landade bollen tillslut hos Älvsbyhus! Så om cirka 10 månader flyttar vi in i vårt HELT NYA Älvsbyhus (modell Ymer) ute i Stävie 👏🏻 Så himla kul! 


Måste ge mamma & Lars ett STORT TACK för all hjälp i detta. Alltifrån passning av Alvin så att vi kunnat köra iväg på möten samt hjälp kring allt som har med själva huset att göra ❤️ Utan er hade inte detta varit möjligt! 

RSS 2.0