Alvin 12 månader - utveckling ☺️

Älskade pojke, nu har du hunnit fylla 1 år! Helt galet vad detta året har gått snabbt 😱 Det har varit underbart att få följa dig i din utveckling ❤️ Nedan kommer en resumé av de saker som hänt samt vad han har gjort/lärt sig den senaste månaden!


13/8-15: (ca 11 månader) Nu börjar han lära sig olika djurläten. Ex: Vad säger vovven? "Vov vov vov" 

18/8-15: 7:e tanden är ute nu (uppe) Så nu har han fyra nere och tre uppe. 


22/8-15: nu reser sig Alvin upp mot soffan och bordet hela tiden och har även lärt sig att gå runt det om han håller i sig. 26/8-15: Alvin har lärt sig att "klappa fint". 

27/8-15: Alvin är verkligen i en glansperiod nu gällande sin sömn. Han sover i stort sett alla nätter förutom någon enstaka då han vaknar och vi måste hjälpa honom att hitta nappen. Likadant gäller vid hans vilor på dagen. Det räcker att gå in och lägga honom, klia lite i håret sen säga att "Alvin ska Nanna eller godnatt" och gå ut. Inte ett knyst hör vi och han somnar direkt! 

1/9-15: nu börjar vi så smått med storlek 86! Vissa bodys och byxor kan han använda i 86 nu och en del 80 är bortsållat.

1/9-15: vad säger kossan? "Muuuuu"

3/9-15: har börjat säga mamma mer och mer och idag har han sagt de 3 gånger. Antingen säger han det när jag frågar om han kan säga "mamma" eller så säger han de när han "klänger" vid mina ben och vill ha något eller komma upp i famnen. 

4/9-15: Inte lärt sig att äta själv: Att äta ex burkmat själv är ingen höjdare alls! Han stoppar ner fingrarna eller skeden i maten och ser nästan lite besvärad ut när han får mat på händerna. Han sitter bara och tramsar och stoppar absolut ingen mat i munnen. Upplever att de går bättre när han ex får skivad pasta med små korvbitar. Då plockar han bit för bit och verkar tycka om det mer :) Efter ett tips från en vän om att jag matar honom samtidigt som han får ha en sked i sin hand och äta när han vill, går bättre! 


Cirka 1 år (6/9-15)
Tycker om att leka med: burkmatsskedar, bandybollar, leksaker som låter, lösa små djur eller gubbar samt titta i böcker. 


10/9-15: fullkomligt exploderat!! 🙈 gör allt han inte får (helt plötsligt). Drar i lådor, öppnar skåp, vill dra ner allt från fönsterkarmarna, dra i sladdar, röra alla öppna dörrar, dra ner alla skor från skohyllan, tycker om att bli jagad, allmänt mer busig 😋


10/9-15: blivit mer orädd. Slänger sig från soffan till vardagsrumsbordet och ibland (tyvärr) missar han och slår i huvudet! 

12/9-14: Slängpuss: Nu har Alvin lärt sig att göra slängpuss, så gulligt! Vi brukar träna lite varje dag på olika saker (kan du vinka, kan du stampa fötterna, vad säger hunden osv) och då och då lägger vi till en ny sak som han lär sig relativt snabbt 😀

15/9-15: Alvin sköter sig exemplariskt på babysimmet! Han tycker det är såå skoj 💦 Vi har haft lite problem med dyket tidigare (kallsupar varje gång) men nu de senaste två gångerna har vi ändrat teknik och nu går det mycket bättre 👍🏻Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0