🏡 INFLYTT 🏡

Idag flyttade vi Ă€ntligen till vĂ„rt HUS!! đŸ‘đŸ» Det kĂ€nns helt underbart, men sĂ„ overkligt pĂ„ samma gĂ„ng! HĂ€r ska vi liksom stanna nu, och rota oss ordentligt â˜ș Jag har alltid varit igĂ„ng och flyttat efter max 3 Ă„r i samma lĂ€genhet/radhus! Jag ser verkligen fram emot att fĂ„ stanna hĂ€r och njuta nu! 

Dagen har gĂ„tt i ett! Vaknade vid 06.30 och sedan dess har jag knappt suttit ner en enda gĂ„ng 😅 Vi har i stort sett tömt hela lĂ€genheten och kommit (lite) iordning j huset. Alvin har spenderat dagen hemma hos mamma & Lars dĂ€r ocksĂ„ mormor & Amanda var varit. Tack sĂ„ hemskt mycket för att ni ville vara barnvakt 😘 I huset har vi fĂ„tt hjĂ€lpt av Jens, Nicklas, Kenny, Izza (snabbvisit), Simon, Ida, Mange, Elice och Noah đŸ‘đŸ» Tack till er alla för hjĂ€lpen vi har fĂ„tt! 










🏡 Slutbeskedet Ă€r klart!! 🏡

Nu Ă€r vi snart i hamn 😃 i tisdags var det besiktning och slutsamrĂ„d. Efter de sĂ„ fick vi ett muntligt slutbesked đŸ‘đŸ» Det innebĂ€r i stora drag att vi inte fĂ„r tilltrĂ€da huset förren kommunen utfĂ€rdat ett sĂ„dant efter godkĂ€nd besiktning! Dock fanns dĂ€r en del punkter pĂ„ listan med "fel" som ska Ă„tgĂ€rdas, exempel:

Avskavt fÀrg pÄ kökslucka
Avskavd fog i klÀdvÄrd
Lösa eluttag
Repa i golvet
m.m

Det var mĂ„nga punkter och endast 1 punkt landade pĂ„ oss, kĂ€nns skönt! Älvsbyhus har nu 2 mĂ„nader pĂ„ sig att Ă„tgĂ€rda alla fel, men huset Ă€r inflyttningsklart trots detta 😃 Efter att besiktningen var över körde Lars & Jimmy upp med en del av vitvarorna till huset. Nu Ă€r tvĂ€ttmaskin, torktumlare och torkskĂ„p ocksĂ„ pĂ„ plats đŸ‘đŸ» Nu ikvĂ€ll har Jimmy kört upp ca 20 lĂ„dor till huset och jag har roat mig med att ta hand om Alvin, laga middag och andra sysslor.. 


Smygfotade gubbarna under besiktningen 😉 PĂ„ bilden syns vĂ„r kontrollansvarige man Egon samt tvĂ„ byggnadsinspektörer frĂ„n kommunen. 


Konstigt nog sĂ„ lĂ€ngtar jag efter att fĂ„ tvĂ€tta första maskinen i huset 😜 Underbart det ska bli att ha en tvĂ€ttstuga/grovkök! 


IgĂ„r kom de fina fönsterbĂ€nkarna i granit upp! Detta var ett av vĂ„ra "extra" tillval och Ă€ven krav nĂ€r vi tecknade avtal med Älvsbyhus! 

Annars Ă€r vi i full gĂ„ng med att packa det sista hĂ€r hemma.. Önskar ibland att vi haft semester denna veckan, men vi har redan lagt in om de i nĂ€sta vecka och man kan ju inte fĂ„ allt?! SĂ„ nu sliter vi under kvĂ€llstimmarna och gör sĂ„ gott vi kan med att hinna med allt 😅 PĂ„ lördag gĂ„r flyttlasset vilket betyder att vi endast har tvĂ„ nĂ€tter kvar att sova i vĂ„r nuvarande lĂ€genhet đŸ‘đŸ» 



🏡 Huset 2016-03-14 🏡

Idag var jag tvungen att Ă„ka upp till huset och fotografera lite 😃 Imorgon Ă€r det Ă€ntligen dags för slutbesiktning och slutsamrĂ„d đŸ‘đŸ» Dock Ă€r dĂ€r fortfarande en del saker som ska fixas dĂ„ tidsplanen inte höll till 100%, men de Ă€r smĂ„saker! 


Utsidan sĂ„hĂ€r lĂ„ngt. Garaget Ă€r inte klart och skiten som ligger utanför slĂ€ngde Jimmy & Lars tidigare ikvĂ€ll! 



En del av vardagsrummet. Älskar fondtapeten som vi valde! Fin grĂ„ fĂ€rg som bryter av perfekt mot de andra vita vĂ€ggarna â˜ș



En del av stora badrummet 😃 Badkaret ska bytas ut till ett annat, badkarsvĂ€gg i glas ska upp och duschslangen ska bytas! 



Det mindre sovrummet som har fönster ut till gatan. Detta kommer för tillfĂ€llet att bli ett förvaringsrum tills vi har placerat ut vĂ„ra saker överallt i huset! 



Det mellersta sovrummet som Alvin ska fĂ„! Det kommer att rymma mycket möbler och massor av leksaker đŸ‘đŸ»





Älskade kök 😍 Vissa luckor Ă€r nedtagna (av nĂ„gon anledning?) men de kommer nog snart upp igen! 


Baksidan som nu Ă€r fin och rensad frĂ„n en massa brĂ„te och skit! Min man Ă€r redig han 😘


Fondtapet ✔

Äntligen har vi bestĂ€mt oss för en fondtapet till Alvins rum! Det har suttit lĂ„ngt inne. Dels har jag velat fram och tillbaka pĂ„ om vi ens ska ha en fondvĂ€gg. NĂ€r vi vĂ€l bestĂ€mde oss för det skulle vi ju hitta DEN tapeten ocksĂ„. Efter mĂ„nga om och men (velade mellan fĂ€rgglada och neutrala tapeter) valde vi en fĂ€rgsprakande variant som vi tror kommer liva upp hans rum perfekt đŸ˜ƒđŸ‘đŸ» Huset i övrigt Ă€r vĂ€ldigt neutralt med endast vita/grĂ„a vĂ€ggar och dĂ„ Ă€r det fint att bryta av med lite fĂ€rg i barnrummet! 



BĂ„de jag och Jimmy Ă€r förtjusta i turkos och vanlig mörkblĂ„. Att det Ă€r gröna nyanser i tapeten Ă€r bara bra! DĂ„ Ă€r vi inte bundna till endast en fĂ€rg, utan kan matcha Ă€ven med andra! Förutom denna fondvĂ€gg sĂ€tter vi fĂ€rg pĂ„ mattan och pĂ„ gardiner/lampor. Möblerna kommer att fortsĂ€tta att vara vita, vilket Ă€r snyggast tycker jag â˜ș 

🏡 Huset 2016-03-09 🏡

Nu Ă€r vi nĂ€ra.. Riktigt nĂ€ra! Om 6 dagar Ă€r det slutbesiktning och jag har massor av fjĂ€rilar som flyger runt i magen. I mĂ„ndags kom mĂ„laren. Han har under dessa tre dagarna varit i full gĂ„ng med att spackla och slipa. Imorgon börjar han (förhoppningsvis) med tapetseringen đŸ‘đŸ» 

De andra tvĂ„ snickarna som Ă€r pĂ„ plats arbetar med garaget samt lite av de "extra tillvalen" som vi gjorde invĂ€ndigt. Vi har bland annat bytt ut fönsterbĂ€nkarna i MDF till granit och det kommer bli sĂ„Ă„ bra đŸ‘ŒđŸ»đŸ˜ƒ 






Mamma, nöjd nu? 😜😘

RSS 2.0