🏡 INFLYTT 🏡

Idag flyttade vi äntligen till vårt HUS!! 👏🏻 Det känns helt underbart, men så overkligt på samma gång! Här ska vi liksom stanna nu, och rota oss ordentligt ☺️ Jag har alltid varit igång och flyttat efter max 3 år i samma lägenhet/radhus! Jag ser verkligen fram emot att få stanna här och njuta nu! 

Dagen har gått i ett! Vaknade vid 06.30 och sedan dess har jag knappt suttit ner en enda gång 😅 Vi har i stort sett tömt hela lägenheten och kommit (lite) iordning j huset. Alvin har spenderat dagen hemma hos mamma & Lars där också mormor & Amanda var varit. Tack så hemskt mycket för att ni ville vara barnvakt 😘 I huset har vi fått hjälpt av Jens, Nicklas, Kenny, Izza (snabbvisit), Simon, Ida, Mange, Elice och Noah 👍🏻 Tack till er alla för hjälpen vi har fått! 


🏡 Slutbeskedet är klart!! 🏡

Nu är vi snart i hamn 😃 i tisdags var det besiktning och slutsamråd. Efter de så fick vi ett muntligt slutbesked 👏🏻 Det innebär i stora drag att vi inte får tillträda huset förren kommunen utfärdat ett sådant efter godkänd besiktning! Dock fanns där en del punkter på listan med "fel" som ska åtgärdas, exempel:

Avskavt färg på kökslucka
Avskavd fog i klädvård
Lösa eluttag
Repa i golvet
m.m

Det var många punkter och endast 1 punkt landade på oss, känns skönt! Älvsbyhus har nu 2 månader på sig att åtgärda alla fel, men huset är inflyttningsklart trots detta 😃 Efter att besiktningen var över körde Lars & Jimmy upp med en del av vitvarorna till huset. Nu är tvättmaskin, torktumlare och torkskåp också på plats 👍🏻 Nu ikväll har Jimmy kört upp ca 20 lådor till huset och jag har roat mig med att ta hand om Alvin, laga middag och andra sysslor.. 


Smygfotade gubbarna under besiktningen 😉 På bilden syns vår kontrollansvarige man Egon samt två byggnadsinspektörer från kommunen. 


Konstigt nog så längtar jag efter att få tvätta första maskinen i huset 😜 Underbart det ska bli att ha en tvättstuga/grovkök! 


Igår kom de fina fönsterbänkarna i granit upp! Detta var ett av våra "extra" tillval och även krav när vi tecknade avtal med Älvsbyhus! 

Annars är vi i full gång med att packa det sista här hemma.. Önskar ibland att vi haft semester denna veckan, men vi har redan lagt in om de i nästa vecka och man kan ju inte få allt?! Så nu sliter vi under kvällstimmarna och gör så gott vi kan med att hinna med allt 😅 På lördag går flyttlasset vilket betyder att vi endast har två nätter kvar att sova i vår nuvarande lägenhet 👏🏻 🏡 Huset 2016-03-14 🏡

Idag var jag tvungen att åka upp till huset och fotografera lite 😃 Imorgon är det äntligen dags för slutbesiktning och slutsamråd 👏🏻 Dock är där fortfarande en del saker som ska fixas då tidsplanen inte höll till 100%, men de är småsaker! 


Utsidan såhär långt. Garaget är inte klart och skiten som ligger utanför slängde Jimmy & Lars tidigare ikväll! En del av vardagsrummet. Älskar fondtapeten som vi valde! Fin grå färg som bryter av perfekt mot de andra vita väggarna ☺️En del av stora badrummet 😃 Badkaret ska bytas ut till ett annat, badkarsvägg i glas ska upp och duschslangen ska bytas! Det mindre sovrummet som har fönster ut till gatan. Detta kommer för tillfället att bli ett förvaringsrum tills vi har placerat ut våra saker överallt i huset! Det mellersta sovrummet som Alvin ska få! Det kommer att rymma mycket möbler och massor av leksaker 👍🏻

Älskade kök 😍 Vissa luckor är nedtagna (av någon anledning?) men de kommer nog snart upp igen! 


Baksidan som nu är fin och rensad från en massa bråte och skit! Min man är redig han 😘


Fondtapet ✔️

Äntligen har vi bestämt oss för en fondtapet till Alvins rum! Det har suttit långt inne. Dels har jag velat fram och tillbaka på om vi ens ska ha en fondvägg. När vi väl bestämde oss för det skulle vi ju hitta DEN tapeten också. Efter många om och men (velade mellan färgglada och neutrala tapeter) valde vi en färgsprakande variant som vi tror kommer liva upp hans rum perfekt 😃👍🏻 Huset i övrigt är väldigt neutralt med endast vita/gråa väggar och då är det fint att bryta av med lite färg i barnrummet! Både jag och Jimmy är förtjusta i turkos och vanlig mörkblå. Att det är gröna nyanser i tapeten är bara bra! Då är vi inte bundna till endast en färg, utan kan matcha även med andra! Förutom denna fondvägg sätter vi färg på mattan och på gardiner/lampor. Möblerna kommer att fortsätta att vara vita, vilket är snyggast tycker jag ☺️ 

🏡 Huset 2016-03-09 🏡

Nu är vi nära.. Riktigt nära! Om 6 dagar är det slutbesiktning och jag har massor av fjärilar som flyger runt i magen. I måndags kom målaren. Han har under dessa tre dagarna varit i full gång med att spackla och slipa. Imorgon börjar han (förhoppningsvis) med tapetseringen 👏🏻 

De andra två snickarna som är på plats arbetar med garaget samt lite av de "extra tillvalen" som vi gjorde invändigt. Vi har bland annat bytt ut fönsterbänkarna i MDF till granit och det kommer bli såå bra 👌🏻😃 


Mamma, nöjd nu? 😜😘

RSS 2.0