Kaffe hemma hos min fina Vera :)

img_7691 (MMS)

Kaffe hemma hos min fina Vera :)


sommarlov!!!

Äntligen har det efterlängtade sommarlovet infunnit sig.. Vet inte om jag har fattat det riktigt än? Ingen skola, inget plugg, inga föreläsningar, ingen tenta, inga grupparbete... Ja, inget som har med skolan och göra! Är såå glad för att jag lyckats kämpa mig igenom ytterligare 2 terminer, utan några rester bakefter mig! Nu ska jag verkligen njuta av mitt sommarlov ända fram tills den siste Augusti :) Egentligen har jag väl inte "sommarlov" i den bemärkelsen, eftersom jag ska jobba på kullagården hela sommaren.. Börjar mitt sommarlov med 5 dagars ledigt, jobbar i ca 3 veckor sen går jag på 2 veckors BETALD semester, härligt! Därefter jobb i ca 5 veckor till.. Men jag är nöjd :) Har en massa roliga saker inbokat i sommar, bland annat: 2 veckors semester, 25 års fest, Polen (krakow) med Jimmy, Skara sommarland med Jimmy, Vera och Sonny samt Vallarnas friluftsteater med Jimmy :) Självklart kommer det hända en massa annat skoj också så som: fester, grillkvällar, myskvällar, sola + bada och bara njuta!!



ÄNTLIGEN SOMMARLOV!!!! Bye bye Socialhögsk...

img_0742 (MMS)

ÄNTLIGEN SOMMARLOV!!!! Bye bye Socialhögskolan :) Ses i slutet av Augusti igen!


Ibland tror jag att mitt liv rusar fram al...

img_5438 (MMS)

Ibland tror jag att mitt liv rusar fram alldeles för snabbt.. Jag hinner inte ens själv med längre.. Väldigt ofta kommer jag på mig själv, att jag väldigt sällan har svårt för att "stanna upp" och bara njuta av de som finns idag. Att inte bry sig på allt som kan hända, eller som skulle kunna hända, det är en sak jag har svårt för. Under snart 1 års har jag bara längtat till en massa saker. Längtat till att det skulle bli jul, längtat efter viktiga datumar, längtat efter att skolan ska sluta för denna terminen och just nu längtar jag bara efter en större lägenhet. Mycket av min energi och tid går åt till att längta ihjäl mig känns det som. Vi kan ta en hyreslägenhet som exempel. Först tecknar du ditt intresse, sen lääängtar du tills den sista anmälningsdagen är kommer och att man fortfarande står längst fram i kön, därefter längtar man ännu mer till  den dagen då man "kanske" får ett erbjudande.. Tyvärr kom aldrig något erbjudande sist vi tecknade intresse :( Och ni anar inte så mycket jag längtade till olika datumar då.. Det är jobbigt att längta.. Men hur gör man för att inte längta? Det går ju inte... Just nu är jag inne i en ny "period av längtan" och jag hoppas verkligen att den snart tar slut!! Jag glömmer bort det viktigaste runt mig, och det jag faktiskt har.. Jimmy och Zindra ni är mitt liv, mitt allt <3


Kaffe med finaste <3

Känner mig otroligt flitig idag :) Har pluggat i 2 timmar, powerwalkat i 1 timme, gått en långrunda med Zindra och NU inväntar jag min fina vän Izza som ska komma hit och hålla mig sällskap under 2 koppar kaffe :) Vilken härlig start på veckan! Tackar även väderguden för det otroligt fina vädret!!


Måndag - sista pluggdagen :)

Då var det måndag igen, och ny vecka.. sista skolveckan, vilket känns en aning konstigt? Från och med imorgon 15.00 går jag på sommarlov, och börjar inte plugga igen förren i början på september månad :) Dock ska jag jobba hela sommaren, men har såå mycket roliga saker inplanerat så jobbet kommer knappt kännas jobbigt! I stort sett varenda helg under sommaren är uppbokade med spännande saker, och det gillas :)

Men först ska jag ägna denna måndagen till att plugga det absolut sista innan sommarlovet kan börja! Ska läsa 4 utredningar, opponera på en av dem för att imorgon tillbringa några timmar i skolan för att ha seminarium på detta. Synd att det är så fint väder idag bara, känns alltid tråkigt att behöva plugga då. Men jag får "gotta" mig med att detta är det sista jag gör fram till september ;)


Idag är det morsdag, och självklart ska de...

img_5513 (MMS)

Idag är det morsdag, och självklart ska detta firas :) Vi är hembjudna till Mamma, där även mormor och hennes Kjell är ditbjudna! Jimmy som just nu är hemma hos sin mamma skulle komma till Stävie lite senare idag.. Eftersom vi firar både morsdag samt mammas födesedag så har jag köpt 4 paketer till henne :) Hon förtjänar de mest av alla!! Så nu vet ni vart ni har mig hela eftermiddagen + kvällen ;) NU: Duschen, välja kläder, sminka mig, föna håret och iväg!


Utmaning :)

Visste inte att jag hade blivit utmanad av www.johannamaddisnicole.blogg.se, men så vart fallet :) Vad kul! Blev utmanad i fredags (tror jag det var?) Men har inte haft tid förren idag att sitta ner vid datan i lugn och ro. Men som man säger "bättre sent än aldrig ;) "

MATVANOR:

Bästa maträtt? Jag är en människa som inte alls är kräsen. Äter i stort sett allt, och har alltid gjort. Bästa maträtt? Den var svår.. Jag har ca 5 rätter som jag verkligen älskar, men om jag bara får välja 1 rätt så säger jag ugnsbakad lax med potatis och en god sås, mumma!

Bästa efterrätt? Rabarberpaj med vaniljsås. Är verkligen frälst i rabarber :)

Bästa dryck? Vatten, för att överleva. Kaffe för att klara av vardagen ;)

Hatdryck och maträtt? Avskyr verkligen redbull och öl (örk!) Maträtt? finns nog inget jag verkligen avskyr. Däremot gillar jag inte svamp, men det är ju ingen maträtt.

Bästa alkoholdryck? Svår fråga? NOPE ---> CIDER!

Använder du smör på smörgåsen?
Självklart! Hade troligtvis aldrig ätit mackor om jag inte hade fått ha extrasaltat smör på..

Smågodis eller färdiga påsar?
Smågodis, helst karamellkungen :)

Bästa soppan? Potatis/purjulökssoppa + tomatsoppa

Favoritglass? Bjärreds mjukglas med vitchokladsås + noisettesås (sjuuuukt gott!) men onyttigt..

SHOPPINGVANOR:

Hur mycket shoppar du för varje månad? Hmm.. det varierar verkligen. Men nu när jag pluggar, så kan jag dra ett snitt på 500:- per månad. När jag jobbade vart det lätt 1000-2000:- i snitt.

Har du mer skor än kläder? Nää, och tur är väl det ;)

Favoritplagg? Jeans till vardags, klänning till fest.

Favoritfärg på kläder?
Favoritfärg? Eller det man faktiskt använder mest? Favoritfärg är pastell (alla de möjliga färger) men jag använder sällan det, utan istället blir det: mörkblå, svart, och grå (tråkigt, jag vet!)

Favoritfrisyr? Långt lockigt hår :) Älskar verkligen korkskruvar!

Bästa mönster? Blommigt

Bästa accessoar? Pärlörhänge, funkar till allt!

Underkläder?
vadå, om jag använder sådana eller? Nä men favoriterna får bli string, fast inte "tanga" utan med en 5 centimeters spets kant upptill.

Hatplagg?
Byxdress + harem-byxor

ARBETE, UTBILDNING:

Jobbar, eller pluggar du? Pluggar (2 år kvar!!!)

Vad vill du bli? Hoppas jag blir det jag utbildar mig till :) ---> Socionom

Trivs du med ditt jobb/din utbildning? Japp, till 110 %. Har en fast tjänst inom hemtjänsten, men är såå glad att jag tog mig i kragen och började plugga. Antar att jag hade varit kvar på Kullagården hela livet annars, vilket inte är min dröm precis.. 

Är lönen viktigast?
Att trivas på sitt arbete är viktigast, men erkänner att lönen kommer tätt därefter! Vad vore vi människor utan pengar? Mer pengar innebär faktiskt mer UPPLEVELSER!

LITE ALLT MÖJLIGT:

Har du barn?
Nej, tyvärr.. Vill gärna skaffa så fort jag är klar med min utbildning :)

Är otrohet okej? NEJ!

Älskar du någon? Vad hemskt det skulle vara om jag inte gjorde det? Klart jag gör, min familj, min underbara Jimmy, mina vänner och sist men INTE MINST min härliga skitfis Zindra.

Betyder familjen mycket för dig?
Otroligt mycket! Kan knappt beskriva det med ord <3

Vart åker du helst på semester? THAILAND!!!!!

Bästa klimatet?
Vinter + höst åker FETT BORT! Gillar våren, men en lagom sommarvärme på 20-25 grader skulle vara det ultimata :)

Hemmafest eller krogen?
Är jag med "rätt" folk så får jag säga att jag föredrar hemmafest mer :) Blir alltid en sjukt bra stämning, tycker jag! Krogen åker nog bort, men däremot ställen där man kan dansa på gillar jag skarpt, när jag är på "de humöret" ;)


JAG UTMANAR: Izza, Emma och Angelica :)




Som sagt, idag var det äntligen dags för a...

img_8274 (MMS)

Som sagt, idag var det äntligen dags för att inta esplanaden i Lund :) Vi visste inte riktigt hur de skulle gå med loppandet då vädret kändes en aning ostadigt imorse (för er som låg och sov, så ösregnade det runt 06.00 när vi var påväg till Lund) Men hör och häpna, det gick faktiskt mycket bättre än förväntat :) Jimmy sålde för 1300 :- och jag för 2000 :- vilket var såå kul! Är så himla trött nu, känns som att jag skulle kunna stå upp och sova.. Det värker i kroppen, och jag känner mig sååå skitig (undrar varför, efter 8 timmar på loppmarknad?) Men det var verkligen värt varenda timme! Jag och Jimmy bestämde oss för att vi skulle lägga varenda krona vi tjänade idag på resan till Polen. Så nu är den betald, vilket känns undebart! Det är så mycket roligare att "slita" för sina pengar när man har ett mål dem ska gå till ;) Nu ska jag våldgästa duschen, sen slänga mig på soffan och invänta min älskling som just nu är i Lund och kollar bio med sina vänner :) Runt 24.00 kommer han hem, och då ska jag våldgästa honom ;) hihi! Trevlig lördag allesammans :)


Idag var det sista anmälningsdagen! Antale...

img_5116 (MMS)

Idag var det sista anmälningsdagen! Antalet personer har ökat drastiskt, som ni själv ser.. Men som tur är har/hade vi fortfarande turnummer 1-5 :) Vi får väl se om de räcker ända fram. HOPPAS!!!!!


JAAAA!!

Jag klarade Juridik tenta nr2 vilket innebär att jag (förhoppningsvis) ALDRIG MER kommer skriva en juridik tenta igen :) Wiiiee!! Är så himla glad, och lättad för att slippa gå på omtentan som är den 10:e Juni :P För övrigt så jobbar jag den dagen, så OM jag hade kuggat så hade jag fått skriva omtenta till hösten istället!



Nu har i alla fall Jimmy kommit hem. Väntar bara på att han ska bli klar i duschen, därefter ska vi hem till Mamma och Lars. Dem är så snälla och passar vår lilla skitfis när vi står på loppis imorgon, TACK :) Så Zindra ska dit redan ikväll, lika bra de istället för att klydda med de imorgon bitti. Sen kommer det vara FULL RULLE hela kvällen! Bilarna ska packas, pengar ska växlas osv.. Puuhh!!

Hoppas allt slit ger utdelning imorgon ;)

Fredag ---> Wiihhoo!!

Då var det äntligen fredag vilket betyder att det snart är HELG!! Men innan jag firar det ska jag först bege mig in till skolan en sväng. OM vi elever vill så kan vi få reda på vårt tentaresultat idag, men bara om vi åker in till skolan och är med på tentagenomgången som är mellan 12.00-12.45. Dyker man inte upp idag, ja då skickas tentan hem. Men eftersom det är fredag, och posten knappast hinner komma till min brevlåda idag betyder det att den är hos mig tidigast på måndag, eller tisdag? JAG KAN INTE VÄNTA :) Är väldigt nyfiken på om jag blir godkänd ;)

Imorgon hade jag och Jimmy planer på att stå på loppis på esplanaden i Lund.. Dock vet vi inte riktigt hur vi ska göra med det, då dem TYP har lovat regn hela dagen imorgon. Vi ska i alla fall hålla koll på vädret på nyheterna etc! Skulle varit sjukt störigt om det skiter sig, då vi planerat in denna loppisdagen i evigheter känns det som :S Men OM vi bestämmer oss för att åka in där imorgon så kommer våran fredagskväll bestå av packning. Vi har sååå mycket saker att sälja, så vi kommer lätt kunna lasta 2 bilar :)

Kom till esplanaden imorgon, vet jag :) Ni kan fynda massor med fina saker/kläder!


Idag har jag varit hos Annelie på Salong H...

img_2328 (MMS)

Idag har jag varit hos Annelie på Salong Holst och blivit fin i håret :) Slingorna gör verkligen susen! Klippningen är nästan obetydlig då jag odlar till långt, långt hår :)


Då var storstädningen klar, tack älskling ...

img_4622 (MMS)

Då var storstädningen klar, tack älskling för hjälpen :) Nu är det dags för lite middag, flygande Jakob :) mums mums!! Rätt komiskt då Jimmy älskar den varma bananen och avskyr jordnötterna, medans jag är precis tvärtom! Ni kan se vilken sida som är min va? ;)


Idag den 25:e Maj gav Smulan upp.. Efter 2...

img_3784 (MMS)

Idag den 25:e Maj gav Smulan upp.. Efter 2 års tid av sjukdom, har hon fått somna in.. Älskade lilla Smulan <3 Du har funnits i vårt liv i 13 år, och jag kommer aldrig att glömma dig! Våran egen lilla byracka.. Det är så fint när man får hjälpa ett djur att få somna in. Nu slipper hon ha ont, och lida mer.. Tänk om denna hjälpen hade funnits för människor? <3 Vila i frid allas älskade smulisbulis <3


Nu ska jag alldeles strax bege mig ut på v...

img_8733 (MMS)

Nu ska jag alldeles strax bege mig ut på veckans andra powerwalk! Får absolut fira lite idag, då jag hade gått ner 1,5 sen förra veckans vägning! Tyvärr hade jag gått upp förra onsdagen, 1 kilo. Tror att de berodde på att jag skulle få min mens samma dag. Men nu gick de ner igen ;) wiihhoo! Bara 1,5 kg kvar tills mitt första mål är nått! Den som väntar på något gott..... ;)


Nu har vi satt upp intresse på ännu en mar...

img_2132 (MMS)

Nu har vi satt upp intresse på ännu en marktrea! Hoppas att det går vägen denna gången :) Det ser i alla fall ut som att vi har ett bra ködatum då vi hamnar bland de 5 första :) Problemet är bara, vilket nummer är man? 1, eller 4? Återstår att se nästa vecka!


Dagens Sara :)

img_1379 (MMS)

Dagens Sara :)


Mina penga-problem!

TACK & LOV för att "lönen" har kommit idag!! Har verkligen varit FATTIG den sista veckan, och försökt klara mig på typ 200 :-, det har gått, men det har varit tufft. Har ingen utom mig själv att skylla på.. Ibland tror jag att jag har mer pengar än vad jag har, och börjar spendera trots att jag då kanske inte kommer klara mig hela månaden.. Typiskt mig! Som förr, förra helgen så handlade jag 2 nya sommartoppar på Cubus för 149:- st = 300 :-, det tyckte jag var billigt för dessa ursöta toppar. Men hade jag egentligen råd med dem just denna månaden? Nope.. Likadant gäller det utgången som skedde med mina socionom-vänner för någon helg sedan. Hade jag råd med 2 taxiresor fram och tillbaka från Hjärup till Malmö? Nope.. Som tur var betalade jag bara 1 enkel resa med taxi, men ändå.. Ja ni förstår själv.. Jag brukar ha stenkoll på min ekonomi, och då menar jag verkligen STENKOLL! Varje månad den 25:e sätter jag mig ner och skriver en "Saras-utgifter-lapp". Då får jag fram den totala summan av allt jag kommer spendera den månaden, samt även hur mycket pengar jag har över att "roa" mig med :) Jätte bra! På den här lappen räknar jag även med matpengar, ciggaretter, eventuella födelsedagspresenter osv..

Hur kunde det egentligen gå snett denna månaden?

Snacka om att det är emot mina principer!

En skogspromenad har Zindra verkligen fört...

img_6655 (MMS)

En skogspromenad har Zindra verkligen förtjänat nu när hon har stått själv hemma några timmar :)


Parfymchock!

Kan man vakna av en sådan?

Nu idag, 06.30 när Jimmy skulle pussa mig hejdå (som han alltid gör innan han sticker till jobb) luktade jag världens godaste parfym! Böjde mig upp mot hans hals och luktade ännu mer. Sa till honom "GUD vilken god parfym, helt underbar!!" Då början han skratta och säger att det är hans billigaste "jobbeparfym" AXE som han tagit på sig :) Jag brukar aldrig vakna av att jag blir så exstas av en parfymdoft som idag :P Jag har luktat på hans "billiga" parfym AXE tidigare, och aldrig fått den reaktionen, men idag så ;) Damn!



AXE chocolate heter den visst :) Verkligen en billig och bra parfym att rekomendera för männen om de är lite sparsamma på de dyra varianterna när de ska vara på jobb! Men som rubriken lyder vaknade jag av en rejäl parfymchock idag ;) Tror ni att jag kunde somna om när han stuckit? Nope.. Så nu sitter man här, 07.15 och har inget inplanerat förren runt 10.00. Då ska jag ÄNTLIGEN hem till min underbara vän Ida och spana in hennes nya hus! Är såå spänd på att se hur hon har fått det :)

Önskelistan kommer inom kort :)

Idag har jag funderat en del på vad jag skulle vilja önska mig när jag fyller år :) Har ungefär 6 saker på listan just nu! Men gud så svårt.. Ibland känns det som att man redan har allt.. Men trots det så har jag kommit på en del saker, som jag verkligen vill ha. Så det är absolut "tagit ur luften" bara för att jag SKA önska mig något ;) Eftersom både släkt och vänner läser min blogg tänkte jag lägga upp en önskelista här på bloggen där det finns bilder på allt, bra va?! Dock tar det 1-2 veckor till, så håll ut kära vänner/släkt!



Nu ska jag hoppa i duschen och snygga till mig.. Börjar jobba om 2 timmar, och jag börjar känna mig en aning stressad! Måste hinna promenera med Zindra samt äta också juh :) Trevlig måndag allesammans :)

Då var det dags att ge sig ut på veckans f...

img_2430 (MMS)

Då var det dags att ge sig ut på veckans första Powerwalk :) Har en stark känsla av att det inte blir lika mkt träning denna veckan som förra, så de gäller att ta tillfället i akt när man väl kan! Det blir träning idag, eventuellt på onsdag samt fredag. Ja, de är i stort sett allt, men självklart bättre än inget alls :) Älskar att vara ute och promenera när vädret är fint! Tyvärr blåser de lite för mycket idag för att jag bara ska gå i linne :S Annars är PW:s ute i solen ett bra sätt att bli solbränd ;)


Godmorgon

Det var INTE kul att behöva ställa klockan idag :( Men för att jag ska hinna med allt som jag vill göra, så måste jag gå upp ca 07.30 om jag ska iväg på eftermiddagen vilket jag ska idag då jag börjar jobba på gruppboendet 13.30. De degara jag går i skolan på eftermiddagen, eller ska jobba på eftermiddagen så måste jag ha struktur för att allt ska fungera. Jag hade kunnat ligga och sova mycket längre, men då hade jag kanske fått hoppa powerwalken, vilket jag inte alls vill! Min planering av dagen/dagarna ser ungefär alltid ut såhär:

07.30-08.00
Klä på mig, bädda sängen samt promenera med Zindra

08.00-09.30
Ge Zindra mat + medicin, göra frukost, äta frukost samt dricka kaffe (i lugn och ro!)

09.30-10.30
1 timmes powerwalk

10.30-12.30
Duscha, klä på mig, sminka mig samt föna och fixa håret

12.30-13.00
Äta lunch

13.00-13.20

Promenad med Zindra

13.30-20.30
Jobba på gruppboendet

Nu ska jag i alla fall dricka en god kopp kaffe på balkongen :)


Dagens middag: Räk och tonfisksallad med 2...

img_5351 (MMS)

Dagens middag: Räk och tonfisksallad med 2 knäcke + vatten :)


Då var 1 timmes styrketräning och 40 min p...

img_1621 (MMS)

Då var 1 timmes styrketräning och 40 min powerwalk avklarat! Känner mig såå nöjd!


Kjell 75 år :)

Igår blev min mormors "gubbe" 75 år, och givetvis skulle detta firas ordentligt :)

Vi var ditbjudna till 17.00 och då fick vi alla vars en fördrink + lite annat smått och gott (små snittar med brieost samt skagenröra och räkor, mums!) Mormor och Kjell hade hyrt in en grillmästare som stod och fixade med all mat under kvällen :) Det bjöds på grillad kyckling/ryggbiff samt fläskfile, till de fick vi potatissallad med vanlig sallad samt fetaost, oliver, tomater, bröd och melon :) Jätte gott! Det sjöngs en massa under tiden vi åt, och skålades friskt ;) Precis som det ska vara på en ordentlig fest!

TYVÄRR fick jag jätte ont i ryggen och fick åka hem redan 22.00 :S

Men som sagt, hade några super trevliga timmar när jag var där :)


Här har vi min underbara bror och min otroligt heta man ;)




Grillmästaren till höger :)




Födelsedagsgrisen :) GRATTIS KJELL!




Ohhh vad jag älskar dig, Jimmy Palm <3




Självklart fanns där ett sång/snapshäfte :)

Älsklingen & Jag <3 Dags för 75 års fest :...

img_4194 (MMS)

Älsklingen & Jag <3 Dags för 75 års fest :) wiihhoo!!


Dagens mellanmål :) knäcke med ost, tomate...

img_1203 (MMS)

Dagens mellanmål :) knäcke med ost, tomater och rivna morötter! De rivna morötterna är rester från igår då vi åt lax till middag. Inget går i soporna här inte ;)


Gött! Då var en timmes powerwalk avklarad ...

img_9502 (MMS)

Gött! Då var en timmes powerwalk avklarad :) NU: Dricka massor med vatten på balkongen i solen ;)


Vilken härlig start på lördagen :) Kaffe m...

img_5463 (MMS)

Vilken härlig start på lördagen :) Kaffe med söta Vera! Finns de något bättre än att sitta på balkongen i solen och dricka kaffe med en underbar vän? Nope :)


En fredagskväll i Häljarp :)

Vilken trevlig fredagskväll det blev :)

Helt spontant ringde jag min vän Anna och skulle höra om de bjöd på en kopp kaffe ikväll, och självklart gjorde dem de! Körde till Häljarp vid 18.30 och har nästan precis kommit hem :) Grabbarna drack några öl medan jag och Anna drack kaffe, funkar de också ;) hihi.. Hade verkligen 2 härliga timmar hos dem! Fick kollat på deras FINA hus, och snackat en massa skit :) TACK gumman, och Jonny för ikväll, verkligen super när det blir lite impuls över de hela!



Hoppas de är ok att jag snodde denna bilden på dig gumman ;)

Jag och älsklingen funderar på att antingen spela lite Wii (Mario cart) eller kolla en film.. Hmm, har inte bestämt oss riktigt än! Men hur som helst så är det sååå skönt att ha sovmorgon med mitt hjärta imorgon <3

Finns ingen bättre än du Jimmy <3 Du gör mig hel!

Dagens Sara :)

img_0232 (MMS)

Dagens Sara :)


Äntligen fredag :)

Dagen igår gick i flitighetens tecken :) Har en känsla av att dagen idag kommer bli minst lika flitig! Började morgonen med en god frukost, 2 koppar kaffe (såklart!) och 1 timmes powerwalk ute i det härliga vädret. Känner mig riktigt nöjd :) Det är verkligen så mycket enklare att träna och bruka allvar med det när man är ledig ;) Inte så konstigt kanske? Duscha har jag också hunnit med, så nu ska jag snart föna håret, lägga på smink och ta på mig dagens kläder. Om 45 min kör jag till Center Syd och uträttar några ärende, därefter hem till min finaste Izza på en kopp kaffe! Även om vi bara ska träffas i sisådär 1 timme, är det fullt tillräckligt ;) Min "Izza-abstinens" blir stillad, och då blir jag nöjd :) hihi.. Ja, så ser de närmaste timmarna ut för mig :)

By the way ---> Såå härligt att det är FREDAG!

Det blev 40 min styrka med fokus på armar,...

img_9954 (MMS)

Det blev 40 min styrka med fokus på armar, axlar och övre rygg + 40 min powerwalk på bandet ;) Jag är nöjd! Belöning: Gainomax vanilj :)


En dag fullt med träning!

Planerna för idag var att jag skulle hem till en kompis jag inte träffat på väldigt länge (sen november 2009 för att vara exakt) och fika både på lite frukostbullar samt kaffe. Dock blev planerna ändrade när hon avbokade imorse :S Jaha, vad ska man nu hitta på? Bestämde mig ganska så snabbt för att denna dagen ska gå i "träningens-tecken" då jag har tränat alldeles för lite de senaste veckorna, skärpning Sara! Så nu hade jag därför tänkt sticka till gymmet :) Ska köra ett hårt arm, axlar och rygg pass + powerwalka på bandet i MINST 40 min!! Kommer bli jobbigt, men ack såå nyttigt för kroppen!

Off to the gym :P

Enkla och lätta tips vid viktnedgång :)

På Aftonbladets sida hittade jag en artikel som var väldigt intressant. Jag är en sådan människa som gärna vill gå ner i vikt, men vägrar att ändra min diet alltför mycket (då jag vet sedan tidigare erfarenheter att det INTE fungerar på mig under en längre period) Därför tycker jag att dessa 5 tipsen nedanför är toppen :) Punkt nr 1+4 är mina svagheter. Jag tar ofta alldeles för stora portioner, samt att jag ibland även "tar om" trots att jag egentligen är mätt. Så dessa punkterna tänkte jag köra efter någon veckas tid, bara för att se om jag mår bättre efteråt!

1. Mindre tallrik

Så gör du: Byt ut dina stora tallrikar mot mindre.

Därför funkar det:
Ögat vill ha en full tallrik - och därför lockas du att lägga upp en för stor portion om tallrikarna är stora. Tallriksstorleken har ökat markant de senaste 15 åren, men små tallrikar finns fortfarande att köpa.

Dietistens kommentar: En jättebra grej som absolut kan funka om man har lätt för att äta för stora portioner. Tänk bara på att inte överdriva genom att äta på alldeles för små tallrikar - då blir du inte mätt och riskerar därför att småäta senare.



2. Mindre glas

Så gör du: Välj ut vackra, små glas att dricka kaloririka drycker i - exempelvis juice, läsk, vin och öl. Behåll ett stort glas för vatten!

Därför funkar det: Drycker kan ge mycket kalorier, utan att du tänker på det och utan att du blir speciellt mätt.

Dietistens kommentar:
För att släcka törsten är vatten allra bäst. Annan dryck bör vara något extra och att markera det genom speciella glas är ett bra sätt.

3. Lägg upp vid spisen

Så gör du: Sätt aldrig fram kastruller, grytor och uppläggningsfat på bordet. Lägg upp portionen på tallriken direkt från spisen istället.

Därför funkar det: Handen på hjärtat - du vet hur mycket mat du behöver för att hålla dig mätt till nästa måltid. Lägg bara upp så mycket, så riskerar du inte att äta dubbelt så mycket bara för att det är gott.

Dietistens kommentar: Utbud och tillgång är en vanlig orsak till att man äter för mycket. Att lägga upp den mat man ska ha och inte frestas att ta mer är bra. Är man verkligen inte mätt efter en portion krävs det lite mer ansträngning än att lyfta handen en bit för att få mer. Då hinner man reflektera över om man är hungrig eller bara sugen.


4. Ta om - men bara grönt

Ta gärna om: men inför en regel som säger att din andra portion bara får innehålla grönsaker.

Därför funkar det: En portion räcker för att du ska hålla dig mätt och glad till nästa måltid. För att behålla matglädjen kan du gärna ta om - men gör det till en regel att bara ta grönsaker i andra omgången. Grönsaker ger mycket volym men få kalorier - du känner att du har ätit rejält och känner dig mätt längre.

Dietistens kommentar: Att ha en plan A att aldrig ta om är bra. Om man är riktigt hungrig kan det vara bra att ha en plan B som säger att det är okej att ta om men att det då får vara just grönsaker.


5. Ät frukost

Så gör du: Om du inte äter frukost varje dag - börja med det. Äter du redan frukost: se över dina vanor så att den är någorlunda nyttig. Har du ont om tid? Förbered gärna redan kvällen innan!

Därför funkar det: Frukosten anger tonen för resten av dagen. Den ger dig energi ända fram till lunch, och gör det lättare att inte småäta eller förfalla till onyttigheter resten av dagen.

Dietistens kommentar: Om man bara orkar göra en förändring så är regelbundna måltider den bästa, tycker jag. Att då börja med en frukost är alldeles utmärkt.


Låtarna som går varma hemma hos mig just nu!

På min Itunes spellista har jag lagt upp en massa nya låtar :) Dessa fyra nedanför är trots allt mina absoluta favoriter just nu! Och snacka inte om de två översta, GRYMT!



Ungefär vid 1.20, in i låten kommer min absoluta favorit ---> PITBULL!!



Jag kan inte bli annat än GLAD och semestersugen när jag hör denna ljuvliga låt :)



Vad kan man säga? LADY GAGA kommer alltid vara LADY GAGA! :)


En väldigt glad och positiv Sara :)

Äntligen har jag tid att sitta ner, vid datan och blogga!! Antar att ni saknat mina inlägg ;)

Idag kl 14.00 blev det klart att jag och min grupp är LEDIGA Torsdag, fredag, måndag och tisdag vilket innebär att jag har en långledighet framför mig på 7 dagar (helgen inräknad!) Förstår ni hur bra det känns?! INGET plugg, INGA arbete, bara vara helt fucking ledig!! Hur kommer då detta sig? I måndags så fick vi reda på att vi skulel skriva en vårdnadsutredning, eller i alla fall träna oss i att skriva en sådan. Tiden för arbetet var utsatt såhär: Tis: 8-17, Ons: 8-17, Tors: 8-17, Fre: 8-17 + Mån: 8-17 och Tis: 8-12

Vi började skriva på arbetet igår 09.00 och blev klara idag 14.00! Sancka om ett bra samarbete :) Men antar att det blir så när man själv får välja grupp och de gruppmedlemmar man ska vara med.. Det har för oss varit 10 gånger enklare att arbeta med de människor vi själv valt att vara med, vilket syns på den lilla tid det faktiskt har tagit att skriva utredningen! Alla visste från dag 1 att vi ville bli klara snabbt, och att timmarna i skolan skulle vara effektiva! Så jag får ta och tacka min grupp för ett bra engagemang som ledde till 7 dagars ledighet ;)

Det tråkiga är att jag börjar min ledighet med städ & tvätt :S Mindre skoj! Men på ett sätt är det skönt att ha gjort det idag, så att jag verkligen kan vara ledig resterande dagar.. Inga "måsten" ska finnas! Passade även på att boka in en träff med 2 vänner som jag inte träffat på väldigt länge.. Så imorgon åker jag hem till Diana, och på tisdag i nästa vecka ska jag träffa Ida :) KUL!!

Igår fick vi även reda på en annan super bra sak! Jimmy har fått fast anställning efter 6 månaders provanställning, så nu är det "fritt fram" för oss att eventuellt låna pengar till en bostad, OM vi skulle vilja de. Dock har vi lite andra planer för tillfället, men de är ändå såå skönt att veta att det skulle gå, om man ändrar sig :)

Livet verkligen LEKER just nu :)

Titta så generösa människorna är som jobba...

img_3436 (MMS)

Titta så generösa människorna är som jobbar på socialhögskolans café :) Jag kan inte sluta att drömma mig bort. Tänk om den skylten hade varit riktad till mig? "examen om några dagar" såå underbart de hade varit :) Men men, 2 år kvar, hoppas på att tiden går snabbt!


Förra veckan handlade jag mig ett par nya ...

img_5026 (MMS)

Förra veckan handlade jag mig ett par nya svarta tygskor från Scorett :) Hur sköna som helst, och jag verkligen älskar dem! Dock är jag mega besviken på vädret och allt regn som kommer, för de gör att jag inte kan använda mina älsklingar :( Vi är i mitten på Maj, och de SKA INTE regna då! Speciellt inte 2 dagar på rad... Suck!  Om ca 25 min ska jag gå bort till tåget (I REGNET!!!) Från och med idag har vi inga föreläsningar mer :) Jag och min grupp ska börja arbeta med vårt grupparbete, som ska vara klart nästa tisdag. Vi ska skriva en vårdnadsutredning, vilket faktiskt känns kul :) Skönt med lite förändringar ibland, då föreläsningar kan bli ganska tråkigt i längden.. Alltså, skola 9-15 idag! Trevlig tisdag på er :)


Party med blivande socionomer 14 maj 2011

Får börja med att säga att alla bilder som är fotade på längden går inte att ladda upp :( Sjukt tråkigt, då de BÄSTA bilderna faktiskt togs på just, längden! Men men..

Kvällen i lördags kommer jag aldrig glömma! Hade verkligen det sjukt skoj, med mina 2 blivande socionom-vänner :) TACK tjejer för att ni gjorde kvällen oförglömlig!

Jag kan ju säga att jag blev alldeles för full.. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag drack: 11 cider, 4 drinkar och 2 shots.. Jodå, stabilt det där sara ;)


















Dags för ett litet mellanmål :) Knäckebröd...

img_6716 (MMS)

Dags för ett litet mellanmål :) Knäckebröd med enbart keso, fettsnålt och nyttigt ;)


Klockan är snart halv tio dagen efter allt...

Klockan är snart halv tio dagen efter allt festande, och jag mår fortfarande dåligt!! Helt sjukt, så mycket jag drack igår.. Inte bra Sara ;) Men men, man lär sig av sina misstag, sägs det.. Då undrar, när kommer den dagen komma då JAG lär mig att man inte kan häva i sig litervis med alkoholhaltiga drycker UTAN att inte må skit dagen efter!? Hade i alla fall en super trevlig dag med mina socionom vänner igår :) Tänkte berätta mer om kvällen samt lägga upp alla bilder som togs, i ett annat inlägg. Förhoppningsvis kommer inlägget upp i början på veckan, men inget jag kan lova få jag har mega mycket att göra i skolan från och med imorgon.. Izza och Kenny var så snälla och räddade mig från att bara ha en ligga-på-soffa-hela-kvällen kväll, genom att bjuda hem mig och Jimmy på grillat :) Mums!!! Tack kära vänner för denna kvällen, det gjorde ni verkligen bra ;) Nu ska vi snart köra hem, promenera med Zindra samt förbereda inför morgondagen och efter de ska jag LÄGGA MIG och sova "7-kvart i timmen".. Lär behövas då jag endast fått 4 timmars sömn inatt.. Trevlig söndag allesammans!


Då var man helt slut efter allt dansande ;...

img_8139 (MMS)

Då var man helt slut efter allt dansande ;) puuhh! Börjar fan känna mig gammal när man reagerar på att de är ljust ute när man kommer ut från Etage :P


PARTY!!!! :)

img_5415 (MMS)

PARTY!!!! :)


Tack och lov för att jag fick sova ut idag...

Tack och lov för att jag fick sova ut idag! Det behövdes verkligen efter denna hemska vecka av plugg jag nu lämnat bakom mig! Får börja med att tacka min underbara Jimmy för en super mysig fredag igår, precis vad vi behövde <3 var ju i lund och kollade bio, och jag har bara 3 saker att säga om filmen: bäst, sexig och mycket fart!! Precis som de filmerna ska vara ;) idag började vi lördagen med en mysfrukost, och nu är vi påväg til Center Syd för att uträtta några ärende! Längtar sååå tills ikväll, kommer bli grymt ;)


Kvällens Sara :)

img_1134 (MMS)

Kvällens Sara :)


Jag börjar repa mig så smått efter tentan....

img_5028 (MMS)

Jag börjar repa mig så smått efter tentan.. 1 timmes sömn och en dusch gjorde verkligen susen :) Nu sitter jag här och är redo för biomys med mitt hjärta <3 Idag ska vi se FAST FIVE!! Verkligen älskar de andra filmerna, och hoppas på att denna är minst lika bra! Så, nu vet ni vart ni har mig ikväll ;)


Turtröjan från förra tentan är på :)

img_6257 (MMS)

Turtröjan från förra tentan är på :)


Tenta-fredag

SHIT vad jag är trött!! Helt slut i både kropp och knopp, trots att jag nästan precis vaknat. Borde man inte vara utvilad när man har sovit 7 timmar? Antar att det är den jobbiga veckan bakom mig som gör att jag mår såhär! Är JÄVLIGT GLAD för att det är fredag :) Spelar ingen roll att jag ska skriva tenta om nästan exakt 1 timme, för det är fredag!! Vilket innebär att när klockan slår 15.00 är jag FRI från allt vad som heter skoluppgifter (fram tills måndag, i alla fall!) Har längtat efter denna dagen, i snart 2 veckor nu och äntligen är den kommen!!

JAAA, jag är glad :)

08.00 - "Hej juridiktenta 2"
15.00 - "Hejdå juridiktenta 2 FÖRALLTID!!"

Önska mig lycka till!!

Fast, hmm.. Fredagen den 13:e? Borde jag ana det värsta?

Lagtexterna är klara! Nu är jag redo för tenta!!

Nu har jag tentapluggat konstant i 1 vecka. Suttit med dessa jävla lagar flera timmar varje dag. Jag erkänner att jag var lite för optimistisk med tiden i början, vilket har resulterat i STRESS och ännu mer STRESS dessa sista 3 dagarna. Men jag är inte förvånad.. Brukar nästan alltid gissa fel på de antal pluggtimmar som faktiskt behövs :P

Tisdag: Plugg 09.00-17.00 + 19.00-21.00
Onsdag: Plugg 11.30-22.00
Torsdag: Plugg i ca 7 timmar

JAG ÄR HELT SLUT! Men jag är stolt att jag faktiskt lyckats arbeta mig igenom 17 lagar och nästan alla paragrafer i dem, och det är inte lite paragrafer! Puuhh.. Det skulle vara FAN om jag inte klarar tentan nu!













Ja, ni ser själv.. Vart tvungen att fotografera lagtexterna, kan vara kul att titta tillbaka på här i bloggen den dagen man är färdigutbildad. Ibland är det kul att minnas tråliga och jobbiga saker, om man har lyckats ta sig igenom dem dvs.. Blev klar med plugget 20.00 idag, hoppade i duschen och nu sitter jag här med handduken i håret och ska alldeles strax börja föna. 21.00 lägger jag mig i soffan och tittar på lyxfällan :)

ÄNTLIGEN kan jag andas ut!


Knäckefika efter ett hårt gympass med söta...

img_9579 (MMS)

Knäckefika efter ett hårt gympass med söta Vera :)


2 maskiner är tvättade, har pluggat 40 min...

img_6595 (MMS)

2 maskiner är tvättade, har pluggat 40 min och nu unnar jag mig en god kopp kaffe på balkongen :) strax blir de städ/tvätt och ännu mer plugg :S


Längta, längta, längta!!! Behöver jag säga att jag längtar?! ;)

Ännu en dag, då jag känner mig sådär ---> sjukt trött! Förutom tröttheten så har jag även MEGA kramp i handen efter allt skrivande idag. Har suttit NON-STOP från 11.30 - 22.00 och pluggat (ja förutom rökpauser, och middagsätandet!) Det hela blir inte bättre av att jag har styrketränat armar, axlar och övre rygg för första gången på över 1 månad! Aj aj aj.. Japp, jag har ont :( Tyvärr blir dagen imorgon MINST lika tråkig, om inte tråkigare.. Börjar morgonen/förmiddagen med städ och tvätt, därefter styrketräning med Vera och plugg resterande timmar av dagen..

USH! Jag tror aldrig någonsin att jag har längtat så mycket efter en dag, som nu.. Eller jo, det har jag kanske. Längtade ju faktiskt jävligt mycket tills 12 timmars-juridik-tentan skulle vara över. Strunt samma.. På fredag ca 15.00 är jag förhoppningsvis VÄLDIGT GLAD och LYCKLIG över att tentan är över..!

Längtar nästan ihjäl mig till helgen :)

MASSOR med roliga saker kommer att hända!! wiee :)

Ni kan ju gissa EN som har kramp och smärt...

img_5266 (MMS)

Ni kan ju gissa EN som har kramp och smärtor i handen just nu!! :( jävla plugg!!


Älskade lilla Zindra <3

img_3767 (MMS)

Älskade lilla Zindra <3


Vägningen idag gick strålande :) -0,3 kg v...

img_4989 (MMS)

Vägningen idag gick strålande :) -0,3 kg vilket innebär att de jag väger nu har jag inte vägt på flera år! Vet ni vad jag gör? Firar med ett hårt styrkepass på gymmet med Vera ;)


Råplugg med Celie, härliga tisdag ;)

Puuhh vilken dag!

Började 07.00 när klockan ringde. Promenerade med hunden och duschade vilket gjorde mig lagom klar till 09.00 då Celie skulle komma! Hade bestämt att vi skulle plugga tillsammans idag, heeela dagen. JO TACK, hela dagen blev det verkligen :P Satt och pluggade till 16.30 och observera att mellan 09.00-16.30 hade vi bara haft små pauser för att röka, inget mer.. Pluggdagen med Celie resulterade i 2 tömda kaffekannor, en hel burk coctailtomater uppätna (gott med lite snacks när man pluggar!) och massor med annteckningar i lagtexterna! Under rökpauserna hann vi även planera en del inför lördagen som kommer ;) Party med henne och Fanny, kommer bli såå skoj! Antar att vi alla tre behöver en riktig PARTYKVÄLL efter allt tentaplugg denna veckan.. Kan bara gissa mig till hur roligt vi kommer få de ;) Som jag längtar.. Känner nästan lite abstinens efter att få öppna "en kall" (skämt & sido!)

Som belöning för 9 timmars plugg, har jag spenderat de sista två timmarna av denna tisdagkväll i soffan med min älskling <3 Eftersom vi ska gå och se FAST FIVE i helgen, så var vi tvungna att se 4:an igen, vilket är en självklarhet då man måste vara lite uppdaterad om vad som hände i den sista filmen.. Jag verkligen älskar FF-filmerna, trots att jag inte är en särskilt stor bilfantast :P Kan knappt bärga mig efter biosalongen, och filmen så klart!

Tiden bara springer iväg, och samtidigt inser jag att även denna kväll lägger vi oss SENT! Brukar vilja ligga i sängen senast 22.00 för att somna lagom, strax därefter.. Antar att det är sånt "man får ta" när man har mycket att stå i om dagarna.. Ibland hade jag behövt 36 timmar på ett dygn. Fast undrar om jag hade hunnit med mer för det? Känner även lite press att vara utvilad, då jag ska börja onsdagen med ett HÅRT styrkepass med Vera! Har inte styrketränat på 1 månad nu, och jag antar att jag kommer bli chockad imorgon på gymmet..

"VAAA???! Shit, jag orkar knappt lyfta hälften av vad jag gjorde tidigare"

Vi får väl se ;)

Krakow är bokat!

ÄNTLIGEN ÄR RESAN BOKAD TILL POLEN ---> KRAKOW!!!

12/7 - 16/7

4 härliga dagar ska vi spendera i Krakow :)




Att få se koncentrationslägret och den berömda saltgruvan är något jag länge velat göra! Jag anser att det är en sådan sak man MÅSTE se i sitt liv, någon gång! Ska bli underbart att få spendera 4 dagar med min Jimmy i Polen <3 Som jag längtar!!


Zindras klippning :) Blev såå nöjd!

ÄNTLIGEN har min älskade lilla björn blivit klippt :) Eftersom det är så varmt ute nu, så lider hon verkligen av det. Jag tror att Zindra tycker att det är mega skönt nu när hon blivit av med all päls. Många säger till mig att dem tycker att hon är mycket finare med den stora pälsen, men JAG VET att hon mår så mycket bättre med den korta pälsen. Eftersom jag inte ställer ut Zindra, så finns det inget krav på att hon ska se ut som just en "dvärgspets".

FÖRE



EFTER



FÖRE



EFTER


Nu har zindra äntligen blivit klippt :) Sk...

img_2964 (MMS)

Nu har zindra äntligen blivit klippt :) Ska visa er före och efter bilder lite senare idag! Under tiden hon klippte sig körde jag till Center Syd och fixade några ärende samt veckohandlade :) Skönt att ha de gjort! Nu får zindra en skogspromenad som belöning för klippningen ;)


Dagens Sara :)

img_6156 (MMS)

Dagens Sara :)


Ny vecka

Då var de måndag och ny vecka ---> Tenta vecka! På fredag skriver jag min sista juridik tenta för denna terminen :) Vi tentar på fredag 08.00-15.00, och ni kan ju gissa en som är TRÖTT och LÄTTAD när tentan är färdigskriven på fredag eftermiddag?! Känner jag mig själv rätt, så blir det inte många knop här hemma på fredag kväll.. Ska ta det lugnt och unna mig en fredagskväll med mitt hjärta, UTAN att jag ska jobba dagen efter! Har ju också bestämt mig för att inte jobba ett skit i helgen.. Jag behöver inte jobba, då jag redan har pengarna säkrade, samt att jag vill vara så utvilad så möjligt inför lördagen! För DÅ händer det väldigt trevliga saker ;)

Nu har jag i alla fall nästan precis kommit hem från min powerwalk! det var skönt att promenera idag, eftersom solen var framme och sken på mig under hela timmen jag var ute :) Härligt! Nu ska jag hoppa i duschen samt fixa till mig. 11.45 ska jag köra iväg med Zindra ---> ÄNTLIGEN ska hon bli klippt!!

Soo long!

Projekt ---> Olja bord + tvbänk

Min älskling är verkligen duktig som ser till att saker blir gjorda här hemma ;)


Viktigt att rengöra ordentligt innan man sätter igång!


Ett uppskattat munstycke till våran lilla dammsugare :)


Tänk så mycket skit man kan samla på sig.. Skivan under soffbordet är INTE bra!


Vilken skillnad!


Färdig oljat. Nu ska det bara torka :)

Jobbedax :)

img_9527 (MMS)

Nu är jag påväg till jobb, ska jobba 07.30-14.00 och det känns faktiskt helt okej! Det är så himla skönt att ha nära till jobbet :) Tar ca 1-2 minuter för mig att traska dit, perfekt! När jag slutar måste jag skynda mig hem, hoppa i duschen, fixa mig, käka middag för att vara klar 16.30 då jag blir upphämtad av Izza! Ikväll är det biotajm, och jag längtar!!! Trevlig söndag :)


det blev en mysfredag igår <3

Igår hade jag och älsklingen en riktig myskväll tillsammans <3 Började med att gå med Zindra och mammas hund smulan i skogen i 30 min. Tyckte att hundarna förtjänade en promenad i det fina vädret :) Efter de körde vi tillbaka till Mamma och Lars då dem hade maten färdig ---> Grillad chorizokorv med bröd och massa goda tillbehör! Blev en del snack utomhus, därefter lite tv-tittande innan vi körde hem igen runt 22.00. Tack Mamma och Lars för några trevliga fredags timmar hos er!

Väl hemma bestämde vi oss för att titta på en film jag lääänge velat se ----> Sammys äventyr :) För er som inte visste så är jag verkligen svag för tecknade filmer! Trodde absolut inte att Jimmy skulle vilja se den med mig, men där hade jag fel! Låg och kollade filmen till 23.30 inatt, mys <3



Idag har vi mest gjort typ, ingenting.. Jag har plockat undan tvätten och diskat samtidigt som Jimmy har börjat med projektet som skulle gjorts för längesen ---> olja storarumsbord + tvbänken! Gäller att hålla sina massiva ekmöbler i fint skick ;) Nu ska jag hoppa i duschen.. Ikväll ska jag jobba 15.30 - 22.00. Längtar redan till klockan slår 22.00 och jag får komma hem till min älskling igen <3

Jag vet, jag får skylla mig själv!! Mitt s...

img_0640 (MMS)

Jag vet, jag får skylla mig själv!! Mitt stjärntecken - kräfta passar verkligen in på mig och min hudtyp!


Min fredag!

Nu är klockan över halv 4 och jag har bestämt mig för att lägga ner plugget för idag. Har inte hunnit med lika mycket som jag hade önskat, men men.. Kommer en dag imorgon också! Satt ute i 3 timmar på balkongen och har verkligen fått färg (observera bränd!) suck, varför ska jag alltid bli bränd? Jag vill också vara en av dem som får en fin mellanbrun nyans i huden.. Jävla röda pigment, GRRR ;) Rimgde i alla fall mamma tidigare och frågade om inte dem var sugna på lite grillat idag (haha, gäller att "snylta" in sig när man inte har en egen trädgård!) SJÄLVKLART, var dem de! Som tack lovade jag att ta med mig smulan på skogpromenaden som vi tänkt gå precis innan vi ska grilla, hihi :) Så nu ska jag hoppa i duschen och fixa till mig lite..

16.30 kommer världens bästa hem, och då är det fredagsmys som gäller <3

Wieee :) Sara är glad! Idag åkte bikinin f...

img_4861 (MMS)

Wieee :) Sara är glad! Idag åkte bikinin fram, nu jävlar ska de pluggas på balkongen ;)


Dagens frukost: knäcke med kalkon och gurk...

img_0560 (MMS)

Dagens frukost: knäcke med kalkon och gurka samt en 1/2 liter vatten :)


Tack för era kommentarer!! :)

Igår skrev jag ett inlägg till er - mina bloggläsare om varför just DU gillar att läsa min blogg, och vad som intresserar dig. Fick några kommentarer, och nästan alla skriver samma sak ---> MER BILDER! Antar att jag måste bli bättre på det där med att fotografera mycket, och sedan lägga in det på bloggen. Jag tror att anledningen varför jag inte lägger in lika mycket bilder NU som FÖRR är att jag har fått mer att göra i livet, så jag har prioriterat bort bloggen, och de inlägg som tar över 40 min att skriva.. Att lägga upp en massa bilder + text tar ca 40 min, då man sitter och väntar på varje bild i minst 1 minut (i alla fall här hemma på vår data)

Men eftersom detta intresserar er, så lovar jag att jag ska bli bättre på det!

Är det ok med några mobilbloggar mellan varven? Det är såå mycket enklare ;)

Nu blir det en kopp kaffe och frukost, därefter plugg till 16.00!

Ibland får man unna sig ;) mums! Hasselnöt...

img_3497 (MMS)

Ibland får man unna sig ;) mums! Hasselnöts glass med strössel och chokladsås!


Härligt att sitta och titta på när andra a...

img_6981 (MMS)

Härligt att sitta och titta på när andra arbetar ;)


Nu är jag i full gång med min sminkning ;)...

img_3416 (MMS)

Nu är jag i full gång med min sminkning ;) Ja, jag erkänner jag kan inte sminka mig utan att kladda såhär! Haha.. Varenda gång lyckas jag kladda ner nästan hela ögonlocket! Antar att jag trycker för hårt med borsten, då hälften kommer utanför ;) Här hemma konsumeras det mycket tops, inte så konstigt kanske?


Till er bloggläsare :)

Nu var jag påväg att skriva ett sådant tråkigt enformigt inlägg igen, om vad jag har gjort de senaste timmarna och hur min dag kommer att se ut! Egentligen borde jag ha massor att skriva om, tror jag (?) Men jag kommer aldrig på något roligt/intressant.. Det är här, NI (mina bloggläsare) kommer in i bilden ;) Jag behöver er hjälp! Efter att jag satte lösen på bloggen så är ni ca 50 personer som följer mig varenda dag. Då undrar jag:

Vad gillar just DU att läsa om?
Finns det något "ämne" som intresserar DIG mer?
Är det kul med massa bilder?
Eller är ni mer förtjusta i text?
"Dagens Sara" = outfit, är det intressant?

Ni måste hjälpa mig, speciellt nu när motovationen tryter!

Berätta för mig vad du gillar att läsa om, eller vad jag ska skriva mer om!

TACK :)

Jag har verkligen världens bästa pojkvän! ...

img_1230 (MMS)

Jag har verkligen världens bästa pojkvän! 3 röda rosor, helt spontant en onsdag eftermiddag :) Som jag älskar dig, Jimmy!!


Dagens Sara :)

img_6695 (MMS)

Dagens Sara :)


Water for elephants

07.00 ringde klockan.. Upp och hoppa!!

Ut med Zindra
Äta frukost
Plugga
Powerwalk 1 timme
Duschen

Detta har jag hunnit med på de lediga timmarna.. Nu sitter jag här, med håret invirat i handuken och väntar på att det ska torka så mycket som möjligt. Därefter ska det fönas, sminket ska läggas och kläderna ska på! Idag är det skola mellan 13-16, och jag har märkt att alla dessa dagar när jag har föreläsningar sent på dagen se ut på ungefär samma sätt! Gäller att ha rutin på saker och ting om man ska hinna med allt!

Vet inte riktigt vad jag ska säga om min vägning.. Har gått ner lite i vikt sen jag slutade styrketräna. Antar att mina muskler tvinar bort ;) haha.. Hade gått upp 0,4 kg förra onsdagen och gått ner 0,4 denna.. Så man kan väl säga att jag står lite stilla för tillfället! Har 2 kilo kvar, sen har jag nått mitt första mål. Men guuud så segt det är!

ÄNTLIGEN är biobiljetterna bokade till Water for elephants :) På söndag 18.10 sitter jag och min kära vän Izza bänkade i biofotöljerna med godis och HOPPAS på att filmen är lika bra som den verkar!





Någon av mina läsare som har sett den?? Om i så fall, rekomenderar ni den?

Dags för ännu lite plugg!

Tisdagen lider mot sitt slut.. Eftersom jag och Jimmy börjar förbereda oss för sängen runt 21.30 så blir inte kvällen så lång. Men vi båda behöver ordentligt med sömn för att fungera bra på dagen, så det är ett måste att försöka sova till 22.00 i alla fall.. Det är inte alltid det blir så, men oftast. Jag har i alla fall haft en bra ledig dag. Har fått gjort massor, känns det som :)

- Ätit en god frukost
- Surfat på datan
- Pluggat
- Powerwalkat 1 timme
- Duschat + fixat mig
- "Flabb-kaffe" hos Sis
- Middag med älsklingen
- Borstat och klippt zindra (igen!)

- NU: Plugga (igen!)

Ja, såhär har min tisdag sett ut! Full rulle, som vanligt i Sara Löfvendahls liv ;) Som sagt, nu ska jag sätta mig och plugga lagar. Tidigare idag gick jag igenom hela LVM från den allra första paragrafen till den sista, ord för ord.. På tentan, nästa fredag får vi ha med oss lagtexter (som lärarna har varit snälla och tryck ut på A4-papper) men det är också det enda.. Inga annteckningar, ingen litteratur.. Bara lagtexter! Därför är det extra viktigt att lära sig lagarna, och skriva stödord ute i kanterna (för det får vi!) Jag har 15 lagar att beta mig igenom, jag har bara arbetat med 1.. SHIT, vad jag har mycket kvar!

Hejdå data ---> Hej Socialtjänstlagen

Då var en stuga i Skara bokad!

Som vanligt när jag är ledig, eller börjar sent i skolan så måste klockan ställas ändå. Ingen sovmorgon här inte! Är tvungen att stiga upp runt 07.00-07.30 om jag ska hinna med allt som måste göras under dagen/förmiddagen! Idag har jag ätit en god frukost, pluggat, powerwalkat och sist men inte minst ----> BOKAT STUGA på Skara Sommarland till mig, Jimmy, Vera och Sonny den 29/7-31/7-2011 :) Wiiee..!! Äntligen är det bokat :P Trots att vi alla är vuxna så får man faktiskt "vara barn" ibland också ;) Det bästa med Skara Sommarland är att det finns aktiviteter/karuseller och vattenland för såväl barn som vuxna, och det gillas! Självklart kommer engångsgrillar + cider/öl att hänga med i bilen påväg upp ;) Det är väl ett måste att sitta utanför stugan, med en cider i handen och äta grillat? Det tycker i alla fall vi :)





Nu är det i alla fall hög tid för mig att hoppa i duschen och fixa till mig! 14.30 blir jag upphämtad av Celle Belle för kaffe och skitsnack hemma hos henne, mys!! Det var såå längesen sen vi sågs snäckan, så det ska verkligen bli skoj! Antar att vi har massor att prata om ;) hihi.. Hon och Carlos flyttar snart till en marktrea, gissa en som är avis!!

Soo long!

Jag kan inte förstå varför Zindra föredrar...

img_2469 (MMS)

Jag kan inte förstå varför Zindra föredrar att ligga och sova på rygg på det hårda golvet framför den mjuka soffan...?? Hon är allt konstig, vår lilla skitfis ;)


Dagens middag :)

img_0302 (MMS)

Dagens middag :)


powerwalk vs styrketräning!

Då var dagens träning ( 1 timmes powerwalk ) avklarad, skönt!

Måste erkänna att jag har blivit super dålig på att spendera tid på gymmet, och hålla fast i min styrketräning! Inte alls bra.. det är ca 3 veckor sedan jag senast stor och lyfte vikter, och NU börjar ångesten komma. Jag vet precis varför jag inte varit där, och mycket var pga vädret. Har jätte svårt för att stå inomhus och träna på gymmet när det är 20 grader och strålande sol utomhus.. Det enda jag vill när vädret är fint, det är att gå och känna luften mot ansiktet. När man promenerar är det även så mycket enklare att rensa huvudet från alla tankar och funderingar, vilket jag har behövt göra de senaste veckorna då jag varit MEGA negativ, som ni kanske märkt haha :) Sen så har skolan också spelat stor roll. Eftersom vi nästan bara går på eftermiddagarna numer (13-16) så är det svårt att hinna med gymmet innan 12.00 trots att jag går upp 07.30. När man ska promenera så tar det "bara" exakt 1 timme, däremot tar gymmet mycket längre tid, då jag först ska gå dit, uppvärma, träna och gå hem. Ca 2 timmar allt som allt... Men imorgon är jag LEDIG och då ska jag ta mig i kragen och gå bort till gymmet och köra ett stenhårt styrkepass, har faktiskt längtat efter det! Är så rädd att jag tappar det jag byggt upp om jag fortsätter att skita i det..

Imorgon så ;)

En helt ny Iphone!! Tack Apple :)

Idag är jag på strålande humör, och jag vet precis vad det beror på ;)

För ca 2 veckor sedan lämnade jag in min IPHONE på lagning. Ljudknappen var sönder samt att telefonen hängde sig och var seg väldigt ofta (trots att den var uppdaterad!) Lämnade in telefonen, och igår fick jag ett sms där det stod att servicen var nu färdig, telefonen finns att hämta i butiken. JAA, äntligen får jag hem min Iphone, tänkte jag! Kommer till butiken och ser att han plockar fram en helt ny telefon. Tydligen så är det för kostsant att öppna upp en begagnad Iphone för att laga den, så istället får man en ny :)



Jag blev såå glad igår! Har ju haft min "gamla" iphone i lite mer än 1 år, och den såg inte "ny ut" precis ;) Om 1 år får jag förlänga mitt abonnemang igen och hämta ut en ny telefon. Att få en ny Iphone kunde inte kommit lägligare ;)

Alldeles strax ska jag bege mig ut på en powerwalk! Måste ta tag i träningen ordentligt nu igen, då det har blivit alldeles för mycket slarv de senaste veckorna.. Har bara 1 månad på mig att nå mitt slutgiltliga mål! Börjar känna mig en aning stressad, men jag får helt enkelt skylla mig själv.. Brukar man inte allvar, kan man inte begära att det ska hända något på vågen heller... Men nu, jävlar ;)

Valborg 2011 - Köpenhamn - Tivoli

Nu äntligen har jag lite tid att sitta här och uppdatera bloggen, känns som eveigheter sedan sist! Tänkte berätta om hur jag och Jimmy firade Valborg 2011. Efter många "om & men" och lite förslag från andra här och var, slutade det i alla fall med att vi drog in till Köpenhamn ---> Tivoli! Drack både cider och öl på tåget påväg in, mums! Vädret var toppen och vi hade det verkligen såå trevligt! Gick och "strosade" runt, åt gott, drack gott, åkte karuseller och spelade spel :) En underbar Valborg med min älskling <3




















RSS 2.0