Dålig + bra nyhet :) :(

Som ni alla säkert har förstått så är jag och älsklingen i "full gång" med vårt lilla husprojekt ;) Angående det så fick vi en halvbra/halvdålig (kan den vara de?) nyhet idag + en väldigt bra nyhet! Så efter att ha varit irriterad och lite ledsen tidigare idag, blev jag på stralande humör ikväll :) Hoppas att allt blir som VI vill nu!

Skrev även tidigare att jag skulle läsa ut civilrätts boken idag.. Så blev INTE fallet! Läste 120 sidor, sen höll jag på att SPY när jag såg bokfan! Nu har jag 82 sidor kvar att läsa, antar att jag får beta av dem i veckan!

Imorgon är det skola ---> 9-16 :S Inget jag gillar precis!

Varför måste alla långa skoldagar vara obligatoriska?!

Godnatt

Dagens träning

Vågen visade -0,7 kg idag :) Gissa en som blev glad?! ;) Känns skönt när man har lyckats gå ner 2 veckor på rad! Får bara hoppas på att jag går ner nästa måndag också!



40 min styrketräning med fokus på armar, axlar och övre rygg

30 min powerwalk 6.0 speed 2% lutning = 228 brända kalorier

Civilrätt

Det kändes som ett rätt beslut att stanna hemma från skolan idag! Eftersom jag har varit duktig och läst 45 sidor änsålänge i denna bok --->



Har "bara" sådär 100 sidor kvar, sen är den utläst! Har gett mig fan på att jag ska läsa ut boken idag som kompensation för att jag sket i skolan :P

Mitt i all läsning har jag även avverkat en del telefonsamtal..

Man kan säga som såhär: Jag är nervös!

Det blir ingen skola för mig idag.. För de...

Det blir ingen skola för mig idag.. För det första så känner jag inte för det, och för det andra så tänkte jag vara flitig här hemma och läsa i mina juridik böcker istället :) Jag har fortfarande inte läst ut min första bok - civilrätten. Tänkte att jag skulle ha som mål idag att läsa ut den.. Har ca 200 sidor att läsa, men de ska väl inte vara några problem? Samtidigt som att det känns störigt att man gick upp såhär tidigt, så inser jag att jag lär behöva alla dessa timmar denna dagen! Hörs sen igen :)


Massa loppissaker!

Då börjar söndagen och helgen närma sig sitt slut :( Alltid lika tråkigt när en ledig helg är förbi.. Idag har vi fixat med alla våra loppissaker.. Puuh! Har rensat ut 3 hela papperspåsar med kläder och annat skit från klädkammaren, samt rensat uppe på vinden! Sammanlagt har jag ca 10 papperspåsar fulla med saker. Jimmy har lyckats samlat ihop typ 9 lådor med hans "skit". Nästa helg är det som sagt dags för LOPPIS :) Vi ska stå inne på marknadsbörsen i Malmö. Undrar dock hur vi ska få plats med allt i bilen? Är glad för att Jimmy har en combi, men i detta fallet kanske inte ens det räcker? Ska bli kul att sälja av allt, hoppas på att dra in en del pengar också! Kan verkligen behövas för våra framtida planer ;)

Nu ska jag hoppa i duschen! Skola imorgon....


Törringe - Scotts

Som ni säkert redan vet var det dags för lite PARTY igår :) Kvällen spenderades med Jimmy, Izza och Kenny, hur underbart som helst! En dag/kväll med dem blir aldrig tråkig ;) Det var bestämt sedan tidigare att jag och Jimmy skulle bjuda på miggad, och efter många om och men bestämde vi oss för tacorullar i ugn med sallad, nachochips samt dippa! Mums mums.. Självklart blev det en del dricka och singstar! 21.30 begav vi oss mot Törringe där vi skulle dansa till Scotts :) Förutom ALLT JÄVLA FOLK så blev det en toppenkväll i Oxie. Både jag och Jimmy älskar att bugga, så det blev en del dansande för oss ;) Kvällen avslutades runt 03.00 i sängen ---> ZzzZZzzz

Här kommer lite ego-pics från igår --->








TACK allesammans för en super trevlig kväll :)


Har haft en underbar kväll med bland annat...

img_6324 (MMS)

Har haft en underbar kväll med bland annat denna härliga kvinna ;) Självklart gjorde även Jimmy & Kenny att den helt enkelt blev bäst! Uppdaterar mer imorgon.. Nu ska vi sova.. Godnatt!


Party ikväll :)

Som rubriken lyder så är det PARTY ikväll :) Alldeles strax kommer Izza & Kenny hem till oss, då ska vi äta god mat + dricka massa gott! 21.30 beger vi oss till Törringe för att skaka rumpan till SCOTTS :)

Kommer bli en toppenkväll detta ;)

Det allra bästa är att jag får bugga med mitt hjärta <3 Just love it!

FAN FAN FAN!

Det blev inget trevligt slut på kvällen igår ;(

Min Iphone har klyddat en del och jag hade tänkt lämna in den på lagning idag. Pga det så var vi tvungna att lägga över alla bilder osv på datan så att man är säker på att allt kommer att finnas kvar. Igår när vi höll på att lägga över allt så började det klydda.. Och när vi tar ut telen och synkroniseringen är klar så har 70% av alla mina appar försvunnit samt ALLA MINA 200 KONTAKTER!!!!! Man kan inte använda 2 Iphone till en och samma data, och det har vi vetat om. Men vi visste inte att om man gjorde det så skulle alla kontakter försvinna?! Det har dem aldrig gjort innan?! Ni kan ju tänka er en tjej som var MEGA ledsen igår ;( Så gott folk, nu vet ni att jag inte har ett enda nummer på telen.. Det värsta med det hela är att jag INTE har memorerat något nummer förutom familjens i huvudet.. Inte ens Jimmys nummer kan jag! Jävla skit.. Mitt i all soppa igår funderade jag starkt på att sälja min jävla tele och köpa mig en standard Sony Ericsson.. Sådana telefoner klyddar i alla fall nästan aldrig!

Nog om det.. Strax ska jag och hjärtat köra till Center Syd för att storhandla + lämna in min Iphone! Ikväll väntas det massor med trevligheter, hihi ;)

Gissa en svensk som är GLAD just nu??! :) ...

img_3526 (MMS)

Gissa en svensk som är GLAD just nu??! :) Wihhoo imorgon är det party dags med Izza och våra underbara män!


Mys i soffan?!

Även denna dagen har jag varit flitig, och det gillas! Har hunnit med att träna, promenera med hunden, kaffe med Vera, pluggat och nu snart ska jag hoppa i duschen.. Om 2 timmar kommer Jimmy hem, och då ska jag sätta igång med matlagningen (så att han kan få se handbollen, som han så gärna vill) Efter handbollen ska jag tvinga honom att se HELA Lets Dance med mig ;) Han brukar bara vilja se sina favoriter, sen sätter han sig vid datan, men det ska han INTE få göra idag.. Jag är ju mys-sugen och behöver verkligen lite sällskap i soffan hihi ;)


Dagens Träning

Då var man klar med träningen, skönt! Dags för kaffe med Vera ;)



40 min styrketräning med fokus på ben, nedre rygg och mage

30 min powerwalk 6.0 speed 2% lutning = 228 brända kalorier

Samtal från mäklaren

Godmorgon allesammans :)

Idag är jag på bra humör, vilket kan bero på att jag fick min efterlängtade sovmorgon! Jimmy brukar alltid väcka mig när han sticker vid 06.30 med massa pussar och kramar och jag har inga som helst problem att somna om, vilket jag gjorde idag då jag sov till 09.30 :) Härligt! Nu har jag druckit 2 koppar kaffe och ätit min surdegs-macka vilket innebär att jag är redo för ett styrke/konditionspass på gymmet med Vera :)

Fick även ett samtal från mäklaren, ang huset som vi är intresserade av! Det är lite speciellt det där, eftersom vi väntar på att Jimmy ska få svar från sitt nuvarande jobb om han får fast anställning eller ej. Frustrerande att vänta på en sådan sak, när det enda man vill göra är att skriva papper och att huset ska bli vårt! Men man brukar väl säga "att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge" (??!)

Hörs sen igen

Det gör mig ledsen ;(

Som jag trodde så skulle besöket på djursjukhuset gå på närmare 1500:-, 1400:- blev det för att vara exakt! Men kan rutinerna och kostnaderna vid detta laget. TYVÄRR fick jag en negativ "dom" av veterinären där.. Jag har sedan länge vetat att Zindra har dåliga knäskålar och det var mycket pågrund av det som hon blev skadad på det vänstra benet i våras. Idag skulle veterinären känna på benen och få reda på om det "sjuka" benet har utvecklats, med nya starka muskler osv. Och det var då han sa det som gjorde mig chockad: "De benet som har opererats, och som man kan kalla det sjuka benet är i detta läge de ben som är friskast". Zindra hade alltså mycket mer muskler i sitt "sjuka" ben än i de friska. Hur kan detta då komma sig? Borde det inte vara de "sjuka" benet som är sämst, med tanke på att det tar tid att återhämta sig osv? Veterinären berättade att Zindras så kallade "friska" ben är inte så friskt längre. Knäskålen är nästan lös, och han trodde att man skulle behöva operera detta! När visste han inte, kanske om 6 månader, kanske om 3 år.. Men han tyckte definitivt att det var bättre om man bokade en operationstid, istället för att vänta på att något hemska ska hända, och därefter ta tag i problemet. Hmm.. Detta var ingen rolig information som ni förstår ;(

Nu ska jag lägga mig och försöka att inte tänka på detta mer.. Blir bara jobbigare då! Får ta och rådfråga med min älskade Mamma när hon kommer hem från Thailand.. Hennes råd är alltid dem bästa :) Imorgon ska jag äntligen få min sovmorgon! Som jag har längtat efter att få sova längre än till 07.30 ;)

Godnatt

Sitter på djursjukhuset och väntar.. Som v...

img_8911 (MMS)

Sitter på djursjukhuset och väntar.. Som vanligt..


Dagens outfit: Lång kofta från HM och legg...

img_5105 (MMS)

Dagens outfit: Lång kofta från HM och leggings från Gina :) Avslappnat och snyggt!


Djursjukhuset idag

Gud vad jag känner mig flitig ;) Detta har jag hunnit med:

- Tvättat 6 maskiner tvätt
- Renbäddat
- Tränat
- Städat hela lägenheten
- Promenerat med Zindra 2 gånger
- Duchat

Puuhh.. Det gäller att ligga i om man har saker inbokat på eftermiddagen! 16.00 ska jag vara med Zindra på djursjukhuset. Dags för den årliga vaccinationen + fenemal blodprov (kolla hennes värde, pga epilepsin) Detta kalaset brukar gå på 1500 :- ungefär.. KUL?!

NU: Dags för sminkningen!


Dagens träning

Då var man klar med dagens träning, skönt! Dock saknade jag mina sötizar väldigt mycket idag: Izza & Vera! Det är absolut inte samma sak att träna utan er ;(



40 min styrketräning med fokus på armar, axlar och övre rygg

30 min powerwalk 6.0 speed 2% lutning = 228 brända kalorier

Tvätt & städ

Att klockan ringer 07.20 på en LEDIG dag är inte OK! Men vad gör man när man är tvungen att tvätta? Ush, gillar inte alls det där med gemensam tvättstuga, att man alltid ska vara bunden efter andra och vilka tider som är lediga.. Längtar otroligt mycket tills den dagen då man har en egen tvättmaskin och torktumlare :) För er som har det kanske det inte är så speciellt, men för mig/oss som inte har det hade det varit en dröm :)


<3 Kärlek <3

Ibland tycker jag att det är konstigt.. Ibland inte.. Jag är verkligen upp över öronen förälskad i Jimmy <3 För varje dag som går tycker jag om honom mer och mer, jag kan nog ärligt säga att han är något av det bästa som någonsin har hänt mig! Som idag, vi har varit ifrån varandra i stort sett hela dagen och det enda som finns i mina tankar är HAN! Är det konstigt att känna så efter 1 år tillsammans? Inte i detta fallet i alla fall ;) Har saknat honom massor, men snart kommer han hem till mig <3 Fick ett sådant underbart sms av honom tidigare, där han bland annat skrev att han älskade mig och vår lilla skit-fis, hans familj <3 Kan man bli mer lycklig??


Shopping med Kattis i Lund :)

Jag vet att jag tjatar, men vilken UNDERBAR dag det har varit idag! Att få träffa Kattis var så härligt och efterlängtat :) Gick som sagt i skolan tillsammans fram till 12.00, därefter lunchade vi på thaimat MUMS :) Som planerat blev det även en massa shopping i stan. Nu när man har börjat plugga så unnar man sig knappt några kläder alls (om man jämför med när man jobbade!) Men idag unnade jag mig lite smått och gott --->

- 2 par nya träningsbyxor/finare mjukis 199 :- st
- 2 par svarta leggings 99 :- st
- 1 grå kofta 199 :-
- BH 149 :-
- 5 par nya trosor 200 :-
- Shampo + balsam 100 :-
- Sminkborttagnings pads 80 :-

Hmmm? Ja det var nog allt! Trots att jag har "unnat" mig idag så har jag ändå inte "unnat" mig sådana kläder som jag egentligen ville ha! Det mesta jag handlade idag var liksom sådant som man behöver, oavsett om man vill det eller ej, typ! Längtar till den dagen då jag verkligen kan UNNA MIG ;) Handla hem 5 nya tröjor, några nya jeans, linne, acessoarer m.m. Att man fyller upp garderoben för att det är kul och för att man har hittat massa snyggt! Men den dagen den kommer väl den också?

Det är INTE lätt att vara student :S

Nu ska jag ta mig en lååång och varm dusch!

Denna underbara människa har jag umgåtts m...

img_4265 (MMS)

Denna underbara människa har jag umgåtts med hela dagen :) Tack Kattis för en super trevlig dag med massor av shopping ;)


När man är rastlös på föreläsningen kan ma...

img_2435 (MMS)

När man är rastlös på föreläsningen kan man alltid rita blommor som slingrar sig i kanten?! :)


Äntligen (!!) är det onsdag :) En väldigt ...

Äntligen (!!) är det onsdag :) En väldigt speciell dag för mig och en annan person! Kommer ni ihåg att när jag började socionom utbildningen så fick jag först starta i Helsingborg. Jag hann bara vara där i 3 veckor, och ändå fick jag en nära vän som jag inte kan släppa! Egentligen är det helt sjukt.. Vi träffade varandra i 3 veckor, men vi klickade direkt! Och idag ska hon komma till lund och följa med mig på min föreläsning och efter de blir det lunch och shopping i stan ;) kommer bli en bra dag, det här!


Idag har det minst sagt varit en fullspäck...

img_7149 (MMS)

Idag har det minst sagt varit en fullspäckad dag! Först tingsrätten, raka vägen hem och umgås med zindra samt förbereda maten, laga middagen och massa plugg! Har läst ytterligare 27 sidor i civilrätten ikväll :) känns bra! Nu ska jag lägga mig.. Det blir en lååång men väldigt rolig dag imorgon ;) Ska få träffa en person jag tänkt på och saknat väldigt mycket!! Ohh vad jag längtar!


Rån

Då var jag hemkommen från huvudförhandlingen i Malmö. Det var planerat att vi skulle gå på en huvudförhandling kl 13.00 men den blev inställd pga att målsägande inte dök upp. Så det var bara till att försöka sig på den förhandlingen som började 13.30 - Rån. Den skulle vara mellan 13.30 - 16.00 men slutade redan 15.30, vilket gjorde att vi hann med tåget som gick 15.45 hem :) Verkligen en spännande dag, men tyvärr fick jag KRAMP i handen! Tror jag skrev sammanlagt 12 sidor från förhandlingen ;)

Nu ska här lagas middag med min älskling <3

Tisdag - Huvudförhandling

Som rubriken lyder så är det dags för mig och en klasskompis att åka in till Malmö idag och gå på en/flera huvudförhandlingar. Allt material som vi samlar in idag är viktigt för att kunna göra moment 1 (Skriva en rapport) på denna kursen. Ska bli spännande och intressant, får hoppas på att det inte blir "stängda dörrar" bara! Så nu vet ni vart jag ska tillbringa halva dagen - Malmö Tingsrätt :)


Dagens träning

Eftersom jag inte ska träna imorgon eller på onsdag så körde jag järnet idag! När jag skriver att jag körde järnet så undrar ni kanske vad det innebär eftersom jag kör samma styrkepass varje gång? När jag kör järnet så menar jag att jag lägger på fler tyngder och verkligen maxar allt vad jag kan! Kändes riktigt skönt att träna idag :) Det gäller att verkligen ligga i de dagar man kan :P



40 min styrketräning med fokus på ben, nedre rygg och mage

30 min powerwalk 6.0 speed 2% lutning = 228 brända kalorier

När det blir 1 ägg över, då passar jag all...

img_6838 (MMS)

När det blir 1 ägg över, då passar jag alltid på att ge det till Zindra :) Hon älskar det + att det är bra för pälsen!


Mums filibabba ;)

Idag var det dags att bege sig till skolan igen, lite segt efter 3 lediga dagar! Uppdateringen på bloggen blir inte heller den bästa när jag är iväg.. Men NU när jag är hemma och har lite mer tid så passar jag på att skriva direkt! Har en del saker att fixa nu på eftermiddagen, bland annat ska jag:

- Diska
- Förbereda pannkakssmet
- Träna

17.00 kommer mitt hjärta hem och då är det dags för pannkakslagning :) JAG VET att det inte är nyttigt, men sååå gott! Ibland får man lov att unna sig ;) Det är faktiskt Jimmy som har "tjatat" på mig om att det är hög tid att laga pannkakor, då det nog är 6 månader sedan vi gjorde det sist. Så idag får pannkakor med glass och sylt bli våran middag! Får väl tänka att jag tränar bort det jag stoppar i mig ikväll på gymmet om en stund :P

Trodde att jag skulle få ett BRA besked idag, men inte.. Får ta och vänta någon dag till då! Känns som att man väntar och väntar men kommer ingenstans :S Jag vill veta!


"Man lär sig av sina misstag" heter det va...

img_0172 (MMS)

"Man lär sig av sina misstag" heter det va? Vi har planerat att köpa en ny tv bänk länge, och idag hittade vi DEN till ett billigt pris! Tråkigt att den fanns i Helsingborg, men vad gör man inte när man har blivit såld på en sak? Körde ner och hyrde släp för 250 :- samt tankade bilen. Väl framme så är tv bänken inte alls så fin som bilden framställer den :( varför skriver man inte ut  att gångjärnen är trasiga, samt att där är stora sprickor i träet?! GRRR!!! (kanske därför den var så billig kanske?) men men, bara att köra hem igen och inse att man har slängt ut 400 :- i onödan!  Kan man bli mer irriterad...?!


Dagens träning

Trots att det "tog emot" imorse att köra ett träningspass så lyckades jag få mig själv på bättre tankar att GÅ TILL GYMMET! 5:e passet denna veckan avklarat, härligt :)



40 min styrketräning med fokus på armar, axlar och övre rygg

30 min powerwalk 6.0 speed 2% lutning = 228 brända kalorier

Guitar Hero

Då var det söndag och snart så är denna helgen också förbi.. Det har varit en bra helg :) Fredagen spenderades hemma i soffan framför TV:n och Lets Dance (Som förövrigt är ett av mina favoriter). Lördagen bestod av jobb, mys med Jimmy, och GUITAR HERO med Izza :P Fan vad man har blivit dålig! De låtarna som jag satte guldstjärna på förut, fick jag minst 10 missar på nu :( Tråkigt att man blir sämre, bara för att man inte "övar". Men det ska inte bli som förr, då var jag nästan beroende av att spela lite varje dag :)



Idag är det en oplanerad söndag, vilket nästan aldrig händer när det gäller mig! Jag gillar att ha mina dagar planerade :) Jag skulle vilja träna i alla fall! Det är ett måste, så att jag får ihop mina 5 ggr denna vecka :) Eftersom jag de senaste 2 veckorna antingen har gått upp eller stått stilla på vågen så bestämde jag mig förra söndagen för att inte äta något godis/socker alls! DONE! Har inte rört något socker, förutom den halva biten jag har i mitt kaffe! Får se om det ger resultat på vågen imorgon :) HOPPAS!

Lördag

Nu är jag hemma från jobb! Känns skönt när man kan tjäna lite extra (och lätta!) pengar :) Jag blev inringd imorse, och såhär i efterhand så är jag glad att jag tog turen, hihi! Har precis promenerat en långrunda med Zindra, pratat med Mamma och Lars som är i Thailand och gottar sig.. Funderar på om jag ska lägga mig och vila en stund, eller ta tag i disken som så fint täcker typ halva köket?

Längtar till klockan slår 18.30 :) Då har jag min finaste Isabell hos mig <3 Eftersom våra underbara män är och ser handboll i Malmö så passar vi på att umgås lite, hon och jag! Tänkte att vi skulle lira lite GH, då det var evigheter sedan vi spelade. Ska bli både KUL och TREVLIGT :)

Vad ska ni hitta på ikväll?!

Inringd!

Jag måste med säkerhet vara en av kullagårdens bästa vikarier?

Tidigt i veckan fick jag ett mms från vikariebanken att dem behövde folk på gruppboendet idag mellan 07.00-20.30! JA, tänkte jag och ringde direkt. Då hade precis en annan vikarie hunnit före, så hon fick den!

"fan då, jag som jätte gärna ville ha hela den turen"


Tittar på telefonen imorse 08.00, och ser att jag har fått sms från vikariebanken om en tur inne på gruppboendet! Ringer upp och frågar om de är vikarien som sjukat sig, Japp de var de! Haha.. Jag sa till dem i telefonen:

"Där ser ni, ni skulle tagit mig som vikarie istället! Då hade ni aldrig haft detta problemet idag! Men tyvärr så kan jag bara jobba halvdag idag, 09.00-15.00"

Hur dem löser kvällen vet jag inte! Det jag menar är att jag ALDRIG är sjuk! (peppar, peppar!!)

Jaa, jag måste nog vara en av kullis bästa vikarier ;)

Händelserik dag :)

Dagen idag har flytit på som vanligt. De flesta av mina lediga dagar ser likadana ut (Förutom när lönen har kommit förstås och man är ute och shoppar, hihi) Idag har jag:

- Pluggat
- Tränat
- Lagat middag
- Självklart myst massor med Jimmy <3

Kvällen har varit väldigt händelserik jämfört med dagen :)

Mer än så tänker jag absolut inte berätta för er ;)

Godnatt!

Mmm idag unnar jag mig lite snacks :) natu...

img_5327 (MMS)

Mmm idag unnar jag mig lite snacks :) naturella valnötter och sötmandel! Mums mums denna fredagskväll :)


Dagens träning

Då var veckans fjärde träningspass avklarat :) Trots det ska jag ändå försöka trycka in ett pass till i helgen! 5 gånger känns ju trots allt bättre än 4 ;)



40 min styrketräning med fokus på ben, nedre rygg och mage

30 min powerwalk 6.0 speed 2% lutning = 225 brända kalorier

JAG VILL HA!!! Nu när våren är på intågand...

img_1826 (MMS)

JAG VILL HA!!! Nu när våren är på intågande så hade jag verkligen behövt ett par nya walkingskor att ha utomhus, dessa verkar perfekta! Reebok Easytone go outside 2 GTX - Walkingsko med ovandel i skinn och GORE-TEX för vattentäthet och andning. Easytone teknologi i sulan.


Dags att sätta igång och plugga!

Nu i flera dagar har jag varit irriterad. Egentligen kan jag inte sätta "finger på" vad det är som jag är irriterad på, eller vad som har utlöst min irritation, jag bara är det.. Det kan ha varit en sådan liten sak som när jag tappade min penna i golvet - "OHHHH fan då" (suck och stön) Vem reagerar normalt så? Har faktiskt tyckt synd om Jimmy som har fått "stå ut med mig" och mitt humör denna vecka! Tänker jag lite mer ang min irritation så kan jag tänka mig att det beror på en massa småsaker, som efterhand byggs upp till något gigantiskt! Aja, nog om de..

Har pratat med en klasskompis nu på förmiddagen ang huvudförhandlingen som vi ska gå på för att klara MOMENT 1 på delkurs 1 :) Hittade en del "intressanta" mål, och redan på tisdag nästa vecka kommer vi att befinna oss på tingsrätten i Malmö. Ska bli spännande :) Har ju varit på en huvudförhandling tidigare (högstadiet el gymnasiet, kommer inte ihåg) och det var väldigt intressant!

Nä nu får jag ta mig i kragen och börja plugga! Just nu håller jag på att beta av denna boken --->

Intressant? Sådär

Rolig? Absolut inte!


Läsarfråga


Fråga från Anonym:

2000 kr?
Jag har köpt lagboken och diverse kurslitteratur till terminen för sammanlagt 700 kr. Andrahandsbokhandeln är superb, man kan ofta hitta alldeles nya böcker där, liksom lycknis.se.

Ibland verkar det som att NI läsare tror att jag är "dum i huvudet" eller något?! Skriver jag att jag har köpt kurslitteratur för 2000 :- så är det väl så?! Lagboken från 2011 (vilket vi var tvungna att ha) kostade 1054 :- på lycknis och fanns inte inne på andrahandsbokhandeln! Hur skulle jag gjort där enligt dig?! Varit utan lagbok kanske?! Sen har jag köpt 2 böcker på andrahandsbokhandeln, och 3 på lycknis beroende på vilken sida som har haft det billigaste priset! TYVÄRR har jag inte hittat någon bra begagnad bok från blocket, då jag givetvis kollar där först!

Nu kanske ni tror att jag är jätte otrevlig eller irriterad, men så är det inte.. Blir bara lite trött på människor som tror sig veta saker innan dem egentligen vet :P



Godmorgon alla kära läsare :)

Det verkar nästan som att jag är på strålande humör i rubriken, tycker ni inte? Vet inte om så är fallet, faktiskt! Visst är jag glad och sådär, men dagen idag känns faktiskt kanske jobbig.. Blir hämtad om ca 1 timme, och då är det skola som gäller mellan 12-16 (mindre skoj, då jag inte gillar att vara i skolan sent på eftermiddagen!) sen ska jag raka vägen hem och tvätta och städa. USH för städedagar!! Men eftersom Jimmy hjälper mig så går det nog ändå rätt så snabbt :) Längtar däremot till imorgon då jag är LEDIG! Har inte heller fått något jobb i helgen så änsålänge ser det ut som att jag är ledig fredag, lördag och söndag :) Eftersom dagen idag är fullspäckad (av diverse tråkigheter) så har jag bestämt mig för att skita i träningen, kroppen behöver som sagt lite vila den också! Men självklart ska jag träna imorgon igen, så den där "vilan" infinner inte sig särskilt länge ;)

Nu ska jag snygga till mig lite (fixa hår + smink)

Kram på er <3

Sjösala damcykel säljes!

Då var det kväll igen.. Känns knappt som att man hinner med längre! Tiden går alldeles för snabbt.. Fast ibland kan det vara bra också, när man ser fram emot en "viss dag" eller så ;)

Fick i alla fall hämtat ut min cykel som jag vann från TIME sportsclub! Generöst :) Dock har jag redan en nästan helt ny sjösala cykel, och hade tänkt sälja denna! Jag kommer lägga upp den här i bloggen till försäljning, men finns det någon som redan nu är intresserad så skriv en kommentar! Jag har till och med låtit tramporna vara omonterade, för att det ska synas att den är helt ny! (tramporna är väldigt lätta att sätta på själv!) Bild på cykeln kommer inom kort!

Svart damcykel

Märke: Sjösala

Nypris: 3500 :-

Mitt pris: 2800 :-

Har fått sålt litteratur från termin 1 nu, det var på tiden att jag blev av med dom! Tack Angelica :) Så nu har jag fått in en liten slant, så att jag kan lägga 2000 :- på mina böcker som jag ska ha nu till delkurs 1 på juridiken.. SURA pengar! Men får väl hoppas på att jag får tillbaka nästan allt sen igen :)

Nu ska jag promenera med hunden, därefter MYS med hjärtat <3

Det var verkligen jätte längesen jag hade ...

img_2279 (MMS)

Det var verkligen jätte längesen jag hade håret vågigt! Så det var på tiden idag :) vad tycks? ;)


Dagens träning

40 min styrketräning med fokus på armar, axlar och övre rygg

30 min powerwalk 6.0 speed 2% lutning = 228 brända kalorier




Första dagen på termin 3 - Juridik

Gud vad jag har varit flitig :) Först var det introduktion i skolan och därefter gymmet!

Men eftersom jag är så glad precis nu för att termin 3 har startat så tänkte jags kriva några rader om det. Som sagt så började föreläsaren med en introduktion därefter gick han igenom schemat, examinationsformerna och litteraturen! Och jag måste erkänna att jag tyckte att examinationsformerna verkar vara "roliga" denna terminen!



SOPA 31 Delkurs 1 - Examinationsformer


- Moment 1: Gå på en huvudförhandling i te.x Malmö tingsrätt, skriv sedan ett arbete/rapport om detta (2 pers) Alltså är detta en form av grupparbete, där man också fick välja fritt vem man ville vara med :) Det har vi aldrig fått göra tidigare.

- Moment 2: Gruppen ska skriva en vårdnadsutredning, respektive domstolsbeslut! Ex: Grupperna 1,3,5 skriver vårdnadsutredningen medans grupperna 2,4,6 faststället domstolsbesluten. Examinationen sker i form av skriven text samt semenarium där dessa 2 olika parter ska sitta och argumentera emot varandra. (7-8 pers även här fick vi själva välja vem vi vill skriva med)

- Moment 3:
Juridik tentamen på sammanlagt 12 timmar. Ex: Måndagen 9-15 och tisdagen 9-15. All litteratur samt annteckningar är tillåtet att ha med på tentan, det gillar vi ;) Men tror absolut att den kommer bli tuff ändå!

FÄRDIG MED DELKURS 1 :) Haha..

Tiden bara susar förbi!

Godkväll alla kära läsare (som hittils är 126 st!)

Ikväll har jag knappt orkat göra ett skit! Man blir verkligen helt slut i huvudet efter en dag på jobb, gymmet i 1,5 timme, långpromenad med hunden samt massa iordning-fixande här hemma inför morgondagen ;)

Jag är faktiskt lite nervös inför imorgon.. Första skoldagen på TERMIN 3! helt sjukt, vart har terminerna tagit vägen? Jag har redan pluggat i ett helt år, känns faktiskt som att jag TYP började igår :P Fast så är det väl alltid.. Tänker jag tillbaka på något (som till exempel när jag började på socionomprogrammet i Helsingborg) så känns det som att tiden har gått sjukt fort, om man däremot blickar framåt och har något att se fram emot (som när jag tar examen om 2,5 år) så känns allting som en EVIGHET! Men det jag ville komma fram till är inte att jag är nervös för att jag ska börja "skolan", utan för vetskapen om att man egentligen inte alls vet hur denna terminen kommer se ut! Kommer det bli en hyffsat enkel och rolig termin? Eller kanske den värsta på hela utbildningen? Kommer jag kugga min första juridik tenta? Bla bla bla.. Sådana frågor poppar upp i huvudet på mig såhär kvällen innan terminstart :) Aja, nu vet ni de!

Nu ska jag hoppa i säng! Hörs imorgon gott folk :)


Dagens träning

40 min styrketräning med fokus på ben, nedre rygg och mage

30 min powerwalk 6.0 speed 2% lutning = 225 brända kalorier



Jag verkligen ÄLSKAR att träna! Trodde bara att jag skulle hålla på med det under hösten/vintern, men NO WAY att jag kommer sluta! Är helt fast ;)


:(

Imorse upptäckte jag en sak som INTE ALLS var bra! :( Ibland känns det som att inget går som jag vill, trots att det i de flesta fall gör de ändå. Men ibland känns allt bara så tungt! Idag är en sådan dag...

För att jag skulle få tid att rensa tankarna lite så promenerade jag med Zindra i 30 min nere vid ån! Man kan säga att jag har varit ganska tankspridd idag, annars skulle jag väl anat att det inte skulle bli lätt att gå därnere! Puuhh.. Massa vatten och is överallt, men vi lyckades ändå ta oss över vattenmassorna! Zindra tyckte det var skoj att vattnet stod så högt, då kunde hon juh "nästan" nå ankorna med nosen ;) hihi..

Nu blir det en kopp kaffe, därefter gymmet!

Zindra förtjänade en lång promenad idag ne...

img_9227 (MMS)

Zindra förtjänade en lång promenad idag nere vid ån :) vet dock inte hur jag tänkte! Översvämning och massa snö och is!


Väldigt ofta tycker jag att horoskopet stä...

img_2964 (MMS)

Väldigt ofta tycker jag att horoskopet stämmer in på mig.. Och idag är en sådan dag! Jag är kräfta, och allt horoskopet säger stämmer till Max!


Ego-pic mitt på morgonkvisten?! Haha.. Var...

img_2388 (MMS)

Ego-pic mitt på morgonkvisten?! Haha.. Var tvungen att uppdatera er med något :) Det fick bli en bild där jag är mega trött och osminkad, men vem ser pigg ut 06.45? Jobbar idag 7-13 och efter de ska jag hem och gå en långrunda med min lilla Zindra <3 hoppas ni får en trevlig dag idag, alla läsare!


American virgin var det ja!

Eftersom Jimmy jätte gärna vill (och ska!) titta på handbollen ikväll så roar jag mig med en film i sovrummet sålänge.. Jag är inte super intresserad av handbollen, inte idag i alla fall! Vissa matcher kan "gå an" men idag känner jag inte alls för det! Tror ni att denna filmen kan vara roligare än handbollen ikväll? ---> haha ;)


Jag erkänner..

.. att jag har varit fruktansvärt dålig på att hålla mig ifrån godis de senaste veckorna! Sjukt dålig självdisciplin heter det! Det har varit lösgodis, choklad, chips, dippa och cider.. Hmm, förklarar ju varför jag stod stilla på vågen förra måndagen och hade gått upp denna! Nä nu får det bli slut på allt gott ett tag :) Frågade personalen innan idag på gymmet vilket som var "bra godis" att äta ----> Mandlar samt Naturella nötter! det kan man nästan äta hur mycket som helst, utan att det påverkar vikten.. Wiihho, jag som älskar nötter!! :) Så nu vet jag vad som måste inhandlas till helgen ;)


En läsare undrar --->

Hej!

Du skrev innan att du fått tips om mer effektiv träning och att bygga muskler?
Vad fick du för tips? Nyfiken!

Hej Emma!

När jag först började träna så blev jag tilldelad "bas-passet". Både jag och tränaren ansåg det som en bra början eftersom jag aldrig hade tränat styrketräning förr. Men jag märkte ganska snabbt att jag kunde öka ganska mycket i vikt på maskinerna, samt att jag tycker att det är kul när man ser hur musklerna jobbar :) Jag körde då på baspasset + ytterligare 5 maskiner och blev helt slut varenda gång! Det var sen när jag skulle göra min kroppsanalys efter 2 månaders träning som jag märkte att min muskelmassa minskat sedan jag började träna! Hur kan den MINSKA när jag tränar 4-5 ggr styrketräning i veckan?? Så jag frågade tränarna på nytt om jag verkligen tränade rätt. Då säger dem att jag INTE ska träna baspasset längre eftersom jag är ute efter att bygga, och få synliga muskler samt bränna fett. Baspasset är till för dem som inte tränar styrka lika ofta, kanske 1-2 ggr/vecka. Anledningen till att min muskelmassa har minskat är för att jag förbränner musklen istället för att bygga den, eftersom jag inte låter musklerna vila 48 timmar mellan passen! Där fick jag förklaringen! Så då gjorde vi upp ett nytt träningpass som ser ut såhär till exempel:

Måndag: 30 min styrka, fokus på ben, mage, nedre rygg + 30 min powerwalk

Tisdag: 30 min styrka, fokus på biceps, triceps, övre rygg, axlar + 30 min powerwalk

Onsdag: 30 min styrka, fokus på ben, rumpa, mage, nedre rygg + 30 min powerwalk

Torsdag: 30 min styrka, fokus på biceps, triceps, övre rygg, axlar + 30 min powerwalk

Genom att köra denna varianten så får alltid musklerna vila sina 48 timmar, och därmed öka chanserna kraftigt till att bygga istället för att förbränna!

Hoppas du är nöjd med svaret, och förstår de jag skrivit :)



Tidig träning :)

Godmorgon allesammans!

Idag fick jag ställa klockan på 07.30, på min lediga dag! Hmm.. Men vad gör man inte för sin träning?! ;) Eftersom vågen inte var snäll, och visade +0,4 så peppar det mig ännu mer att sticka dit! 09.00 blir jag upphämtad av mina godingar: Izza och Vera! Känns alltid extra kul med lite sällskap från sina vänner.. Funderar på att köra samma pass som igår, fast idag ska jag ha fokus på armar och axlar!

Hörs sen igen!

Är så glad och lycklig som får ha Jimmy i ...

img_3314 (MMS)

Är så glad och lycklig som får ha Jimmy i mitt liv! Inte nog med att han hade promenerat med zindra, samt diskat mega berget han hade också fixat så att jag fick en egen sida med ett eget inlogg på hans data :) vilket jobb han har haft, suttit och fört över alla mina dokument samt mina miljontals bilder! Underbar älskling man har <3 söt bild han valde som bakgrundsbild va?! Hihi.. Nu hoppar vi i sängen! Godnatt :)


Fan vad gött! Jag blev godkänd på slutrefl...

img_2024 (MMS)

Fan vad gött! Jag blev godkänd på slutreflektions uppgiften! Wow vilken lättnad :) nu kan jag andas ut och fokusera på termin 3 och juridiken ;)


Dagens träning

30 min styrketräning med fokus på ben, rygg och mage

30 min powerwalk 6.0 speed 2% lutning = 225 brända kalorier



Dags att sticka till gymmet!

Efter allt syndande hemma hos Vera och Sonny igår så bestämde jag mig redan när jag la huvudet på kudden att jag skulle träna idag! Vaknade upp och kände mig mindre motiverad :S När man vet att man ska jobba hela kvällen 15.30-22.00 så lockar soffan mycket mer än träning! Men efter lite funderingar så bestämde jag mig för att jag SKA dit! Så om 30 min beger jag mig till gymmet :) Ska träna på ett annat sätt idag hade jag tänkt mig. Fick en massa tips sist jag var där om hur man bäst bygger upp myskler och förbränner fett! Tänkte göra en sådan variant idag :)

Hörs sen igen :)

Nu är jag och älsklingen hemkomna från Ver...

img_8770 (MMS)

Nu är jag och älsklingen hemkomna från Vera och Sonny! Vi började med att titta på handbollen, men tyckte ärligt att matchen var tråkig eftersom Sverige verkligen klassade ut Slovakien! Mycket roligare att titta på en match där det är mer jämnt, lagen emellan :) Och förutom att titta på handbollen har vi druckit cider och öl, ätit massor med godis och spelat Nintendo Wii ;) suuper kul! Tack gumman för att ni hade ordnat allt så fint! Nä nu hör jag att Jimmy redan snarkar gott här vid sidan om mig, dags för mig också att sova nu! Godnatt :)


Då var första cidern uppkorkad :) Massa ma...

img_7254 (MMS)

Då var första cidern uppkorkad :) Massa massa mys på sunnanväg!


Myslördag med Vera och Sonny!

Nu är jag och älsklingen precis hemkomna från Malmö. Det blev en trevlig visit hemma hos hans syster Ilona och självklart en massa Iphone snack eftersom hon precis har köpt 4:an :) Nu är vi i alla fall hemma igen, och alldeles strax ska vi sätta igång med dagens middag! Idag blir det tacograttäng med en god sallad :) 18.00 ska vi bege oss hem till Vera och Sonny för att kolal på handbollen samt ha spelkväll! Wiiee, har sett fram emot denna kvällen hela veckan! Vi alla hade tänkt dricka lite gott också, cider är gott! :P




Denna sjukt snygga adidas tröja fick jag a...

img_7707 (MMS)

Denna sjukt snygga adidas tröja fick jag av min underbara vän igår! Tack gumman, blev såå glad! Självklart ska den användas idag ;)


Svaren på era frågor =)

Får börja med att tacka alla mina läsare för de frågor jag har fått =) Blev jätte glad, och det var ett sant nöje att svara på allt! Hoppas även att ni är nöjda med svaren!

- Vad är du mest nöjd med när det gäller det yttre på ditt utseende?

Det finns mycket som jag är "sätt så nöjd med", bland annat mitt hår, min näsa och min kroppsform i allmänhet! Men det jag är allra mest nöjd med är nog mina ögon =)

- Vad är du minst nöjd med när det gäller det yttre på ditt utseende?
Min extremt dåliga hy! Har ärvt det av min Pappa. Ända sedan tonåren har jag haft en väldigt fet hy och massor med finnar. Dock fick jag mycket hjälp av läkare i tonåren, och tack och lov så hjälpte det!

- Vem är din absoluta bästa vän (du får bara välja en)?
Detta var en väldigt svår fråga.. Har som sagt 3 väldigt nära vänner: Izza, Sara och Vera men om jag enbart får välja en så blir mitt val Izza =) Anledningarna till att jag väljer henne är mååånga! Hon har funnits i mitt liv under lång tid, ALLTID funnits där för mig och ställt upp i vått och torrt, vi har många minnen och upplevelser tillsammans som vi delar och hon visar för mig varje dag att jag betyder mycket för henne.

- Om du är lessen, riktigt lessen. Vem ringer du först för att få tröst?
Den jag ALLTID ringer först om det är något är självklart MAMMA <3 Finns ingen människa i världen som känner mig bättre än henne. Det är guldvärt att veta att ens mamma finns där för en, i situationer då man behöver stöd och tröst!

- Du skrev nått om att ni hade kollat på hus var va de? spännande ju=) lycka ti=) kram Agge

Japp, vi har varit och kollat på hus, verkligen super kul =) Hoppas verkligen att köpet blir av då vi inväntar ett besked innan vi kan skriva papper! Vart huset ligger vill jag inte säga, pga privata skäl!

- Tycker det är så kul att läsa om din träning! Hur gör du för att orka vara så flitig med gymmet?=)/ Maria
Vad kul att du tycker om att läsa om min träning Maria, jul att höra =) Hur jag gör för att vara så flitig? Hmm.. Jag ger mig "fan på de" =) hehe.. Jag gick upp en del i vikt när jag träffade Jimmy, rättare sagt 5,5 kilo på 6 månader! Så i somras bestämde jag mig för att det fick vara nog! Sen dess har jag tränat/motionerat ca 4-5 ggr i veckan! Men det är svårt att få ihop träningsdagar ibland, men mycket handlar om att prioritera bort mindre viktigare saker och till exempel ersätta det med ett hårt träningspass istället ;)

- Vad väger du nu och hur mycket har du gått ner?
Jag var kanske lite dum när jag skrev att jag skulle svara 100% ärligt på ALLA era frågor. Denna frågan vill jag tyvärr inte svara på, eftersom vikten är ett väldigt känsligt ämne för mig! Jag är överviktig med ett x-antal kilo, det är väl det enda jag kan säga.. Jag har däremot sagt att när jag når mitt första mål så ska jag försöka vara så pass modig och skriva ut vad jag väger! Men jag har fortfarande 3,5 kilo kvar till mitt mål =) Jag har lyckats gå ner 5,5 kilo sen augusti månad! Sakta men säkert ;)

- Är det du och Jimmy som letar hus??
Ja..? Vem skulle jag annars leta hus med?! Vet inte riktigt om jag förstod frågan rätt..

- Vad jobbar din Jimmy med?
Förut jobbade han som tågkonsult (renoverar tågvagnar) Men nu har han bytt jobb och jobbar på en bilfirma.

- Har ni bestämt datum för bröllop? Har ni pratat om ni vill ha barn och när? Kram ta hand om dig
Datum för bröllop??! OMG! Absolut inte =) Jag ser inte förlovningen mellan oss som någon press till bröllop! Jag skulle vilja gifta mig, men det blir inte förren om mååånga år! Självklart har barna-frågan dykt upp ett antal gånger ;) Man vill absolut veta i vilket stadie vi båda ligger. Är han intresserad av barn? Är jag? Vi är helt klart positiva till det, och håller det mellan oss (Vilket det självklart kommer göra!) så har vi önskningar om att det ska ske ganska snart efter att jag har tagit min examen, alltså om 2,5 år ;)



Frågestund =)


Thailand


Godmorgon fredag =)

Synd att man inte är ledig bara.. Har mitt ABSOLUT SISTA REFLEKTIONSMÖTE idag :) Wiiee! Så jag måste vara i skolan mellan 13-15, men jag kallar mig inte för ledig! 2 timmar är ändå 2 timmar borta.. Nu ska jag koka mig en kopp kaffe, och ringa Mamma :) Hon och Lars åker till Thailand idag, och då är det bara tvunget att ringa och flabba lite trots att vi träffades i onsdags :P

Eftersom jag ändå inte ska vara hemma i eftermiddag, och därmed har svårt för att blogga så tänkte jag slänga upp en frågestund. Den kommer runt 11.00 =)

Puss hej

Kul att veta =)


Dagens träning

Självklart blev det ett styrkepass idag :) Marie min granne ville hålla mig sällskap, trevligt! Nu har jag kört stenhårt i 2 dagar, så imorgon unnar jag mig en vilodag!



1,5 timme styrketräning

Foto från skolan

En av lärarna som vi hade på sista delkursen hade tagot foto när vi redovisade vårt TEMA-arbete samt smygfotat när vi alla skrev den sista TENTAN på kursen :) Kul med sådana foto!


Här har vi mig i blå jeansskjorta och min TEMA-grupp :) Kvinnan som står till höger om mig (vänster på bilden) är tolk, vi har nämligen 2 döva studenter i vår klass.


Vilket minne! Haha.. Ush ush ush för att skriva TENTA! Detta är den sista TENTAN vi hade på delkurs 2 - Ekonomi, politik och samhälle, hur kul låter det? Jag sitter på raden längst till vänster och nästan längst upp, därför syns jag inte!


Man blir trött i benen!

SKIT KUL att man ska behöva tvätta och städa på sin lediga dag! Det blir inte precis lättare när jag tänker på alla dessa trappor jag ska springa UPP och NER ifrån hela dagen.. Suck.. Att bo på tredje våningen UTAN HISS är inte så skoj, faktiskt! Jag fullkomligt längtar till den dagen då man bor på markplan!

Dagen idag --->

Idag har jag/vi verkligen varit igång, hela tiden!

- Skola 8-14 ---> Jimmy jobb 7-16

- Förbereda dagens middag

- 17.00 Styrketräning med Jimmy

- 18.30 Laga mat + Duscha

- 20.00 Hälsa på Mamma och Lars

- 22.00 HEMMA och dags att lägga sig!

Vilken tur att det INTE är någon skola imorgon :) Men jag blir tyvärr inte `"ledig" för det.. 09.00 ska jag infinna mig i tvättstugan och under tiden tvätten är igång kör jag en städning av hela lägenheten! Ska givetvis försöka trycka in ett träningspass på eftermiddagen också ;)

Nu kallar sängen, godnatt ZzzZZzz

Spelkväll i helgen!

Har precis avverkat ett samtal med min underbara Vera :) Ingen av oss har vetat vad vi ska göra i helgen, men nu vet vi! På lördag kväll blir det spelkväll med god dricka hemma hos henne och Sonny :) Wiiee såå skoj! Självklart fick vår lilla fis-skit (Zindra) också följa med, skönt då man slipper tänka på hundpass! Ser verkligen fram emot de, och längtar mega mycket till lördag nu!



Dags att byta från vardagskläder till träningkläder :)

Självklart blir det ett styrkepass idag med mitt hjärta <3

kommer man sakna??

Då var man hemma från skolan, och den sista dagen i helklass på termin 2 är nu SLUT! Lärarna var så söta nu innan vi slutade, dem hade köpt läsk och godis som dem bjöd hela klassen på :) Sweet! Får nog allt ta och erkänna att man kommer sakna en del lärare från termin 2, tänkte i och för sig samma tanke när jag slutade termin 1.. Eftersom man bytar lärare nästan varje termin, så är det blandade känslor. Man är kanske glad för att man ska byta lärare om man inte gillat dem man har haft, kan också vara tvärtom att man inte alls gillar att byta lärare varje termin om där finns någon man har fastnat för.. Men men, får väl hoppas på att man stöter ihop med sina "favoriter" under någon termin längre fram!

Nu ska jag i alla fall dricka en efterlängtad kopp kaffe!

skolsnack!

FÖRLÅT mig för mitt fruktansvärt dåligt bloggande idag! Men gud vad jag har haft att göra, puuhh! Varför ska jag alltid vara ute i sista sekunden med mitt plugg??? Jo, kanske för att jag vet att jag arbetar bättre under stress, men ändå! Har suttit med min slureflektionsuppgift i stort sett hela dagen (Förutom när underbara Vera svängde inom på kaffe, hihi) Och NUUU är jag äntligen klar! Vilken underbar känsla :) Får bara hålla alla tummar och tår på att den blir godkänd nu också! För när den väl är de, då äntligen kan jag släppa termin 2 på socionomprogrammet och fokusera helt och hållet på termin 3! Ska bli såå skönt att börja plugga juridik (Hmm, det kanske jag får äta upp sen?) Men i alla fall, det ska bli skönt att slippa älta det här med "socialt arbete" nu ett tag framöver :)

Imorgon börjar skolan igen, obligatorisk dag var det ja :S Man har blivit väldigt bortskämd med att gå här hemma och bara plugga när man känner för det! Jag har ju ändå varit hemma i 3 veckor snart :) Tur att juridik kursen börjar lugnt, 4 skoldagar på 2 veckor och endast 2-4 timmar per dag! Jag ska börja försöka sälja av lite gamla böcker nu, så att man har råd att inhandla nya! En av böckerna vi ska ha är SVERIGES RIKES LAG, 2000 :- har jag hört att den kostar ny.. Hmm? Lagom skoj, eller inte :( Tyvärr kan man inte heller köpa en begagnad bok, för vem vill ha andras skit där det bara finns en massa överstrykningar osv som jag kanske inte behöver för just mitt plugg?!

Har bara en sak att säga:

Tack CSN för att ni betalar ut liiite mer pengar i Januari!

Nu ska jag umgås med min älskling som jag totalt har ignorerat här hemma pga allt plugg! Nu när jag är klar förtjänar han verkligen lite mys med mig ;) Om inget annat så förtjänar jag det med honom! Fira att reflektionsuppgiften är klar, det bara måste man!

Puss hej

2138 ord har jag kommit upp till, nu har j...

img_3173 (MMS)

2138 ord har jag kommit upp till, nu har jag "bara" 800 ord kvar att skriva. Sakta men säkert, Sara!


Uppe med tuppen känns det som.. Ush! Men v...

Uppe med tuppen känns det som.. Ush! Men vad gör man inte för sitt plugg? Ska gå hem till en klasskompis och plugga nu på förmiddagen.. Jag vet att jag är ute i sista sekund med min uppgift, eftersom den ska vara inne senast 23.00 ikväll, men ändå känner jag mig inte stressad? Hmm.. Kanske kan bero på att när jag väl sätter mig för att skriva brukar de ta Max 2 timmar! Önska mig lycka till :)


Vägningen

Dagen idag har bestått av en massa plugg och prat i telefonen! Puuhh.. Ringt mamma, ringt Lars, pratat med mäklaren osv.. Tur att jag hann plugga det mesta innan jag började med alla samtal, annars hade jag inte fått gjort ett dugg :S

Fick en kommentar av en nyfiken bloggläsare om min vägning idag: Jag stod stilla, vilket gör mig GLAD :) Hade verkligen ingen självdisciplin förra veckan när det gällde goda middagar och godis så jag är väldigt glad för att vågen visade +-0 idag :) Får hoppas på bättre resultat nästa vecka istället!

Nu ska jag plugga lite till, sen byta om till träningkläderna!

17.00 är det dags för ett styrkepass med mitt hjärta <3

10 Januari 2011 - vår 1 års dag <3

Idag är det en väldigt speciell dag

Jag och min älskade Jimmy firar 1 år tillsammans <3 Tänk vad tiden går fort när man är lycklig :) Jag har levt med denna människa i endast 1 år och ändå skulle jag aldrig kunna tänka mig en liv utan honom! Hur har jag klarat mig utan honom tidigare? ;) Vi har hittat på så mycket skoj under detta året ---> Varit i Göteborg 2 gånger, Stockholm, alla danskvällar tillsammans och massa annat skoj! Jag har i alla fall aldrig mått bättre, och jag vet att vi kommer få ett långt och lyckligt liv tillsammans.. Sånt känner man på sig ;)

ÄLSKAR DIG Jimmy Palm - Idag, imorgon och föralltid <3



Wiiee!

Idag kl 12.00 hände det något mycket spännande ;) Jag, Jimmy och Lars var på en husvisning! Hur det blir med det, återstår att se.. Hihi! Vi båda är positiva, så jag hoppas att det blir något av det :)

Efter visningen stack vi till gymmet och körde vars ett styrkepass, skönt! Hoppas på en viktminskning imorgon, men man vet aldrig vad som händer.. Vågen är inte alltid min bästa vän :P

Nu ska jag fixa till mig, och sen blir det MAT :) Mumma..

Kaffebesök ikväll kanske?! ;)

Då var det dags för ett styrkepass på gymm...

img_6253 (MMS)

Då var det dags för ett styrkepass på gymmet med älsklingen :)


Jag har hittat det! Vilken dröm att ha det...

img_1661 (MMS)

Jag har hittat det! Vilken dröm att ha detta som matsalsbord :)


Dagens träning + jobb!

Då var dagens träning avverkad :) Känns alltid extra kul att träna när man har sällskap på gymmet, idag var älsklingen med mig <3 Körde mitt vanliga styrkepass på 1,5 timme och nu är jag helt slut i alla mina muskler ;) Troligtvis blir det ett pass imorgon också, gött!




Nu ska jag hoppa i duschen och fixa till mig lite! Jobbar kväll idag 15.30-22.00 inget jag ser fram emot direkt, men vad gör man inte för sina extra pengar? Längtar redan nu tills klockan slår 22.00 då jag ska raka vägen hem till min Jimmy och vår lilla fis-skit och mysa i soffan ;) Har märkt att på "äldre dar" uppskattar jag alla dessa mysiga hemmakvällar mer än vad jag gjorde förr :) Finns väl inget bättre än att vara hemma och mysa med den personen man älskar? hihi <3


Då var det dags för ett styrkepass på gymm...

img_0965 (MMS)

Då var det dags för ett styrkepass på gymmet! Extra trevligt när man har Jimmy som sällskap ;)


Weise i Lets Dance, YES!

Fick en kommentar från min bloggläsare om att LETS DANCE har premiär ikväll :) Det visste jag faktiskt inte, och jag blev mega glad när jag läste kommentaren! Wiiee :) Så nu vet ni alla vad jag och Jimmy ska göra ikväll, kolla Lets Dance och självklart heja massor på våran favorit WEISE!

LÄTT, min favorit ;)


Fredagsmys <3

Då kan man väl säga att jag har pluggat färdigt för idag! Har läst ut boken som i stort sett "hängt över" mig hela veckan + att jag har börjat skriva på slutreflektionsuppgiften DEL 1, känns verkligen såå skönt :) Än sålänge har jag lyckats få ihop 350 ord, vilket gör att jag bara fattas 2700 :P Men som sagt, uppgiften ska vara inne på tisdag senast 23.00 så varför stressa sig fördärvad? Bättre att ta det lugnt och fokusera på ett bra resultat!

Men nu ska jag i alla fall lägga det åt sidan och hoppa i duschen! Man vill absolut snygga till sig lite extra idag när det är fredag ;) Självklart blir det massor med mys med mitt hjärta <3 Det är en sak som vi är bra på i alla fall, att mysa ;) Ska försöka hinna med att förbereda dagens middag också ---> Torsk med potatis, morötter och hollandaisesås!

Hmmm fredagsmys? Saknar IDOl så sjukt mycket! Det var standard att titta på det varenda fredag 20.00. Vad ska man nu följa? Någon som vet något bra som går på TV:n ikväll? I annat fall får det helt enkelt bli en film!

Puss


För första gången sedan jag började studer...

img_9148 (MMS)

För första gången sedan jag började studera till socionom har jag nu läst ut min första bok! Jag är stolt! Tidigare har jag lyckats klara av både uppgifter och tentor genom att typ skita i kurslitteraturen och endast fokusera på mina anteckningar! Boken jag har läst nu var intressant, kanske just därför jag klarade att läsa ut hela? Då var det i alla fall dags att sätta sig och skriva på slutreflektions uppgiften :)


Plugga!

Igår lagades det kycklinggryta med bacon, min och Jimmys favorit rätt! Någon Anonym hade kommenterat och frågat om min favorit middag inte var Lax? Jo visst är det de, en av dem i alla fall! Men kycklinggrytan som jag och Jimmy gör ligger precis lika högt i rang :P Haha

Idag är det som sagt fredag och det är PLUGG på schemat i stort sett hela dagen! Ska börja skriva så smått på min slutreflektion idag, det är målet!

Men först: Frukost och kaffe :)

Favizz middagen idag!

Efter 2 timmars pluggande är det dags att fixa till dagens middag:

KYCKLING OCH BACONGRYTA MED RIS :)

Sjuuuukt gott, för er som inte vet :P

Dagens träning

1 timme + 30 min styrketräning



Ännu en dag med ett BRA samvete ;)

Vikt och cm :)

Får ta och tacka min underbara Jimmy för en fantastisk kväll igår <3 Som jag skrev tidigare så åt vi på Sandras och det blev fondue för oss båda. MUMS SÅ GOTT! Hade bokat bord till 19.00 och när kl var 21.00 var vi precis färdiga! När man äter fondue så är man verkligen sociala med varandra, kändes skönt att där fanns så mycket tid för prat mellan varven i grytan :) Efter restaurang besöket fick vi nästan springa till bion för att hinna! Puuhh.. Filmen (The Tourist) var bra, men vi båda trodde att den skulle innehålla mer action! Betyg: 3/5 :)



Idag var det dags för vägning och mätning eftersom jag har tränat exakt 2 månader på gymmet idag! Och jag är väldigt nöjd med resultatet :) Resultaten som jag visar nedan gäller från den 4 Nov - 4 Jan.

VIKT: -1,5

Olika Mått

Mage/midja: -4 cm

"Lovehands": -3,5 cm

Rumpa: -1,5 cm

Bröst: -3,5 cm

Lår: -1,5 cm

Knä: -2 cm

Vad: -0,5 cm

Överarm: -0 cm

Sammanlagt har jag tränat bort 16,5 cm från min kropp på 2 månader! Jag är verkligen sjukt nöjd över resultatet! För tänk om jag fortsätter på samma sätt i 2 månader till :P Då kommer jag att få ett toppen resultat till sommaren juh :) Jag bryr mig inte så mkt på att vikten på vågen inte har rört sig så hemskt mycket. Antar att det är mina muskler som väger mer än fettet jag har tränat bort :)

På tal om vikt och cm, STRAX DRAR JAG TILL GYMMET MED VERA


Vardagsfixad! Nu drar vi :)

img_1706 (MMS)

Vardagsfixad! Nu drar vi :)


Restaurang + bio <3

Eftersom jag och Jimmy firar 1 år tillsammans på måndag den 10:e Jan, men tyvärr inte kan fira det då så har vi bestämt oss för att fira lite smått ikväll istället :) Vi har bokat bord på Sandras i Lund 19.00 och ska där avnjuta fondue, MUMS!! 21.20 börjar bion vi ska se ---> The Tourist HOPPAS HOPPAS att den är lika bra som den verkar!



Jag känner på mig att denna kvällen kommer bli såå lyckad <3

Som allting blir när jag är med min Jimmy ;)

Dagens träning

Det var riktigt kul att träna idag :) Hur kan det vara tråkigt när man har 2 av sina närmsta vänner på plats?? Man förenar både nytta med nöje, och det gillar jag!



1 timme + 30 minuter styrketräning

God frukost!

Mmmmm :) Ett glas brämhults + en surdegsmacka gör susen på morgonen!

Då var man uppe med tuppen, känns det som.. Börjar tvätta nu 09.00 och när de första maskinerna är i slängda drar jag till gymmet med Izza och Vera :) Känns som en mkt bra start på dagen! Synd bara att man ska tvätta och städa därefter.. men men..

Hörs sen igen!

Propp mätt!

Vera & Sonny var så himla snälla och ställde upp och passade vår lilla "skit-fis" idag :) TACK gumman än en gång!! Har känt mig super lugn hela kvällen eftersom jag vet att Zindra gillar både Sonny och Vera :)

Nu är vi i alla fall hemma från kalaset, och magen är sprängfull av massa smörgåstårta och blåbärspaj :) Mmmmm! Det är OK att synda när man är på kalas, eller hur ;)

Nu blir det mys i sängen, ska ju upp tidigt imorgon!

Hej svej

Kalas för lilla Neo idag :)

Svar på kommentar till trogen läsare: Jag gör kroppsanalysen på Time Sportsclub, det gym jag tränar på. Dem använder sig av en speciell våg, som mäter i stort sett allt :)

Nu har jag pluggat vad jag ska denna förmiddag! Läst 3 kapitel ur den bok vi ska använda till slutreflektionen, anntecknat en massa vilket känns bra! Nu ska jag fixa till mig för i eftermiddag vankas det kalas i Oxie för Jimmys systerson Neo :) Ska bli super trevligt! Alltid kul att träffa hans släkt :)

Soo long!

Dagens frukost: 1 rågkuse med mögelost och...

img_9635 (MMS)

Dagens frukost: 1 rågkuse med mögelost och gurka! Mums!


Love gama :)

Nu har jag och älsklingen precis kommit hem från NOVA. Hade ärende dit, bland annat så var jag tvungen att köpa en ny plattång idag eftersom min gamla helt slutade fungera för några dagar sedan! KUL :( Funderade först på om jag skulle handla den allra nyaste plattången från GAMA, men jag valde den "gamla" traditionella istället! Har ju haft den i 3 år så jag vet att den fungerar bra i mitt hår + att den var billigare också :)


Till alla er som använder plattång ---> KÖP GAMA!

Finns ingen tång som är så bra som den, det lovar jag!

Kroppsanalys

Eftersom jag har tränat på gymmet i 2 månader nu så tyckte jag att det skulle vara kul att göra en ny kroppsanalys! För även om det inte har hänt jätte mycket tills idag så är det lilla alltid något :) Kroppsanalysen mäter först och främst fettmassan i kroppen både i kilo och procent.

Ligger man inom dessa siffror så är det OK:

Kroppsfett i procent: 21-33%

Kroppsfett i kilo: 12.6-23.3 kg

Min första analys:

Kroppsfett i procent: 34.3%

Kroppsfett i kilo: 24.7 kg

Min andra analys:

Kroppsfett i procent: 32.9%

Kroppsfett i kilo: 23.0 kg

Alltså så har jag fått ett mycket bra resultat på bara 2 månader :) Wiieee! Nu ligger jag i alla fall "inom ramarna" för vad som är OK och det känns toppen! All träning på gymmet har faktiskt gett resultat! Men jag kan nog fortfarande inte förstå att jag verkligen har tränat bort 1.7kg RENT FETT? När jag pratade med personalen på TIME för 2 månader sen så berättade hon för mig att det är jätte svårt att träna bort 1 kg rent fett. Det krävs mycket träning, alltså inte bara 2 dagar i veckan på gymmet.. Men jag har lyckats!


Vikten

Idag när jag ställde mig på vågen blev jag verkligen positivt överraskad :) -0,6 kg är inte fy skam efter en helg fullt av syndande :P Innan julen och nyår var här så trodde jag definitivt att jag skulle ha gått upp på måndagen efter när det var vägningsdags, men så har fallet inte varit, och jag är GLAD!



27 December -0,5 kg

3 Januari -0,6kg


Appen Viktkoll som jag har på min iphone visar nu att jag har 3,6 kg kvar till mitt första mål :) Det kan väl inte vara så svårt att gå ner? NU JÄVLAR SKA JAG KÄMPA!

Om 30 min är det dags för ännu ett styrkepass med Vera, I LIKE IT!

Dagens träning

Idag blev det ett stenhårt styrkepass på gymmet! Puuhh.. Nu är jag verkligen mör i varenda muskel! Men så härligt det känns efteråt :) Idag la vi även till ännu en ny maskin, där man arbetar 2 olika muskelgrupper. Sammanlagt så har jag ökat på 5 nya övningar på mitt tidigare basprogram, toppen!



1 timme + 15 min styrketräning

Wii :)

Jag och Jimmy spenderade kvällen igår hemma hos Vera & Sonny :) En riktig spelkväll var det och vi var inte hemma förren runt 02.30 inatt (Tiden går fort när man har skoj!)



Detta resulterade i att vi tog sovmorgon till 11.30 idag! Shit.. Längesedan jag sov så länge faktiskt! Nu är det i alla fall dags att äta lite frukost, dricka kaffe, hoppa i träningskläderna och iväg till gymmet med Vera :)

Sooo long!

Nyår 2010-2011

Trots många om & men ang nyårsfesten så blev den trots allt ändå lyckad :) Det är svårt att anordna en nyårsfest med 15 personer bjudna och se till så att verkligen ALLT fungerar. Tack till de människor som verkligen fanns där igår/idag för att hjälpa till och som såg till att det blev bra! Som ni kan se på bilderna så börjar festen ganska så lugnt och städat, men efter allt som timmarna går och klockan blir efter 24.00 så hettar det till ;) Haha!! Finns bara 1 förklaring till det ----> FÖR MYCKET ALKOHOL I ALLAS KROPPAR!































Jag har lagt upp 29/72 bilder :) Blev mycket fotande igår, kul!

Nu ska vi hoppa i duschen och snygga till oss lite ;) Om 1,5 timme väntas det PIZZA och massa mys med Sonny och Vera.. Självklart en del "flabb-kaffe" också :P

Puss & Kram SKUMBANAN!



RSS 2.0