Första dagen på termin 3 - Juridik

Gud vad jag har varit flitig :) Först var det introduktion i skolan och därefter gymmet!

Men eftersom jag är så glad precis nu för att termin 3 har startat så tänkte jags kriva några rader om det. Som sagt så började föreläsaren med en introduktion därefter gick han igenom schemat, examinationsformerna och litteraturen! Och jag måste erkänna att jag tyckte att examinationsformerna verkar vara "roliga" denna terminen!



SOPA 31 Delkurs 1 - Examinationsformer


- Moment 1: Gå på en huvudförhandling i te.x Malmö tingsrätt, skriv sedan ett arbete/rapport om detta (2 pers) Alltså är detta en form av grupparbete, där man också fick välja fritt vem man ville vara med :) Det har vi aldrig fått göra tidigare.

- Moment 2: Gruppen ska skriva en vårdnadsutredning, respektive domstolsbeslut! Ex: Grupperna 1,3,5 skriver vårdnadsutredningen medans grupperna 2,4,6 faststället domstolsbesluten. Examinationen sker i form av skriven text samt semenarium där dessa 2 olika parter ska sitta och argumentera emot varandra. (7-8 pers även här fick vi själva välja vem vi vill skriva med)

- Moment 3:
Juridik tentamen på sammanlagt 12 timmar. Ex: Måndagen 9-15 och tisdagen 9-15. All litteratur samt annteckningar är tillåtet att ha med på tentan, det gillar vi ;) Men tror absolut att den kommer bli tuff ändå!

FÄRDIG MED DELKURS 1 :) Haha..

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Det låter trevligt. Väldigt annorlunda mot hur juridiken ser ut i Malmö.Ska bli kul att höra vad du tycker om det!

2011-01-19 @ 13:58:46
Postat av: lina

Den är rolig, det bästa är att man får samla poäng till tentan ;-)

2011-01-19 @ 18:16:25
Postat av: Sara

Mmm precis Lina :) Suuper!! hihi

2011-01-19 @ 19:33:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0