Vikten

Svar till mina läsare som kommenterat ang mina muskler i föregående inlägg:

- Självklart kan det säkert vara så, att jag har tränat upp mina muskler och att de väger mer än det fettet jag har tränat bort. Men jag har ändå svårt att förstå att de kan väga så mycket mer, så att man inte går ner någonting på flera flera veckor? Jag menar, att jag har en övervikt på ca 10 kg (om man ska rätta sig efter mitt BMI) och jag känner att jag inte är i min bästa form. Det finns gott med resurser att ta av på min kropp, så varför går jag inte ner? För trots att jag tränar styrka flera gånger i veckan, och mina muskler blir större och väger mer så tycker jag ändå att jag borde gå ner, kanske inte radikalt men i alla fall något kilo?

- Sen kommenterade du Anna att jag kanske hade varit tvungen att ändra min kost. Men ska det egentligen behövas när man tränar 5 ggr/vecka? Ska du behöva gå på en diet och avstå ifrån den "normala" maten bara för att man vill gå ner i vikt? Ska det inte räcka med effektiv träning 5 dagar i veckan, och inga godsaker?
Nu är jag inte jätte duktig på att hålla mig ifrån godsakerna alltid, men hade jag gjort det, skulle jag då ha rasat flera kilo direkt? När jag berättar att jag har "syndat" så är det absolut inte så att jag tryckeri mig en hel chips påse, eller ett helt marabou choklad. Nä, jag äter kanske 4 bitar choklad och 2 nävar nötter. Thats it! Så jag kan ju inte kalla mig själv för en godis-narkoman precis..

Den där vikten.. Tycker nästan att jag har hållt på med den hela mitt "vuxna" liv.. det är egentligen sorgligt att man ska behöva tänka på det så mycket, hela tiden.. Varför kan man inte bara få äta vad man vill och träna när man vill? Tänk så enkelt allt hade varit då? Men vad hade det resulterat i? Jo, en Sara som efter 2 år inte ens hade orkat upp från trapporna utan att behöva stanna och pausa vart femte trappsteg. Så vill man ju inte heller ha det? Jag får nog helt enkelt acceptera att jag har väldigt lätt för att lägga på mig och att jag måste fylla mitt liv med bra mat samt mycket motion. Kanske börjar jag acceptera det livet genom träningen som nu har blivit en sådan viktig del i mitt liv? Jag har 3,5 kg kvar till jag har nått mitt första delmål (-8,5kg) och jag ska KÄMPA in i det sista för att förlora dessa förbannade kilo! Om det så ska ta mig 3 månader till, så ska jag lyckas! När den dagen väl kommer, då jag har lyckats ska jag fira ordentligt ;)

Nu blev det mycket snack om vikten.. Och som ni märker är det en sak som tynger mig varenda dag! Känns skönt att kunna skriva av sig här i bloggen samt att få kommentarer från er :) Nu ska jag dricka en efterlängtad kopp kaffe :)

Kram på er!

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag mena inte att du ska gå på en diet. Men som någon skrev, minska på kolhydrater, ät inget efter en viss tid på kvällen, kanske äta fler mindre mål om dagen o någon frukt! Vet inte , det e bara förslag! När jag tränade 7ggr i veckan styrketräning, så körde jag inte på väldigt tunga vikter, då bygger du muskler, ja tog det lugnt o åt massa proteiner, typ bara en dl med kolhydrater o så drack jag vatten, man kanske kan kalla det diet , men det funka för mig iaf, man kanske ska låta bli att unna sig något ett tag o se om det hjälper, oavsett vad el hur mycket det är! Bara lite förslag, om ja själv skulle gå ner ( efter grav etc ) så skulle jag köra på Lchf! Den funka bra för mig ! Träning har jag gjort o tröttnar fort så det är inget för mig längre! Hoppas du lyckas med dina sista kg, kämpa på ;)

2011-02-23 @ 19:42:19
Postat av: Annica Nilsson

Jag förstår dig och klart ska du äta normalt och träna som du gör och det är bättre med mindre portioner än ändra kost helt för så småningom börjar du äta normalt igen och försök inte ha så bråttom men det är så vi tjejer funkar åtminstone jag ,, typ resultat på en gång och under tiden du jobbar på dina mål måste jag få säga att du är så vacker :) om du gör kost ändringar gör inte förstora för så vill man inte äta resten av livet det ska vara trevligt att leva mellan träningspassen och om du känner att du behöver råd prata med gym personalen och ta till dig det som passar dig bäst av alla råd du får :D kramizzz

2011-02-24 @ 07:43:06
Postat av: Alexandra

I en viktminskning så är kosten a och o. Det finns tyvärr inga genvägar och man måste göra en del uppoffringar. Tråkigt men sant! Kosten bidrar med ca 70% och täningen 30%. Du kommer att klara det!

2011-02-25 @ 12:43:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0