Receptet på min kasslergrattäng

Fick en del frågor ang kasslergrattängen som jag gjorde idag,
det var många som ville ha receptet :) Det var verkligen en av
de enklaste middagarna jag gjort! Super gott :) Detta kan vara
en perfekt middag att bjuda på, och visst tycker många som
mig att det ska vara lättlagat och gott på samma gång..?! :)

Ingredienser (4-5 lagom stora portioner):

- Kassler 800 gram

- 3 creme fraishe (paprika/chili)

- 2 dl mjölk

- 1 stor lök

- 2 burkar annanasringar

- Riven ost

- peppar

- vitlökspulver

Jag gjorde såhär:

Sätt ugnen på 225 grader

Kasslern kan man tillaga hur man vill, efter tycke och smak.
Jag skivade och strimlade kasslern (som korven i korvstroganoff)
Därefter fräste jag det i en panna tillsammans med 1 stor
hackad lök. Under tiden det fräser passar jag på att smörja
en ugnsform, och lagom till kasslern och löken har fått lite
färg lägger jag över det i formen.

Därefter häller jag i creme fraishen (alla 3) + 2 dl mjölk i
pannan. Eftersom jag inte har kryddat kasslern sedan
tidigare kryddar jag nu såsen med peppar och vitlökspulver.
Jag använder INGET SALT pga att kasslern är salt nog. Såsen
som man nu får i pannan får man spä ut så mkt man vill.
Vill man ha en lösare sås får man nog hälla i lite vatten
också, upp till var och en! När den kokat någon minut häller
jag såsen över kasslern och löken som ligger i formen.
Sedan toppar jag med annanasringar och riven ost.

In i ugnen, låt stå 15-20 min.

KLART :)






Kommentarer
Postat av: mor ;)

Låter gott! När skall ni ha det nästa gång hi hi?

2011-03-03 @ 20:54:23
Postat av: Sara

Lovar mamma att vi ska bjuda er på de :) kanske när Jimmy fyller år?! :)

2011-03-03 @ 21:03:44
Postat av: Zandra

Tack=)

2011-03-04 @ 09:43:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0