Frustration till Max!

Sent igår fick jag den där känslan i kroppen.. Har inte känt den på 2,5 år.. Känslan jag fick var panik, ren panik! Detta paper vi ska skriva nu är troligtvis vår tuffaste uppgift hittills! Förutom att vi ska skriva 7 sidor, så ska vi till uppgiften läsa 2 stora böcker (kunna referera till dem genomgående i texten) samt att vi ska hitta minst 2 vetenskapliga artiklar (internationella) + 1 avhandling, som vi också ska använda kontinuerligt i arbetet.. Referenserna ska alla "samtala" med varandra, löpande i hela arbetet. Ni tycker kanske att detta låter enkelt? Så är inte fallet!

En vetenskaplig artikel kan vara på 10-20 sidor och skrivs ofta på "akademisk" engelska.. Bara där är det ett problem för mig då jag tycker det är svårt att läsa en engelsk akademisk text! Avhandlingen är som en mindre bok, men ändå på ca 100 sidor.. Skolan ger oss 3 veckor.. På de 3 veckorna ska vi alltså läsa all litteratur, läsa de vetenskapliga artiklarna samt avhandlingen, skriva ett paper samt göra så att alla referenser "samtalar" med varandra igenom hela arbetet! Kommer man väl på ett problem som man vill belysa, något man vill gräva djupare i och få förståelse för så är detta inget problem! Men i mitt fall vet jag inte ens vad jag ska skriva om! Ena sekunden har jag en ide, och i nästa ångrar jag mig och känner mig som ett stort frågetecken! Det svåra i detta är att vi måste avgränsa oss.. 7 sidor, och allt vi ska använda i papert.. Det skulle kunna bli en uppsats! Men det är det som är konsten med detta.. Att avgränsa sig och få med allt det väsentliga på endast 7 sidor! Det har redan gått 1 vecka av 3, och när jag tänker på tidsramen blir jag ännu mer stressad.. Gahhh!

Mitt i all frustration får jag ett samtal.. Ett samtal som lugnade mig, och fick mig på andra tankar.. Tack till dig Celie för att du hjälper mig med detta, och lägger den extra tiden på mig!! Du ska veta att det är såå uppskattat :)

Nu är jag påväg till skolan för att diskutera mitt arbete och mina (få) idéer med henne! Ibland fastnar man som jag gjort, och då kan man behöva ett annat tänk för att förstå det hela bättre. Förhoppningsvis känns allt bättre ikväll :) Men jag kan säga som såhär: just nu är det inte kul att vara socionom student!

Med det sagt... Soo long!


Kommentarer
Postat av: Jennie

Jag är inte avundsjuk men impad! Låter som en sjuklig uppgift och kan förstå din panik...3 veckor är inte mkt tid heller! MEN du har inte långt kvar och detta är ju slut spurten! Du kommer fixa detta med och efteråt kommer du känna stor lättnad och vara så nöjd med dig själv som fixade det :) kram

2012-09-12 @ 10:54:44
URL: http://www.jennieklang.blogg.se
Postat av: Anonym

kolla igenom abstractet och resultatdelen, där hittar du massa smaskigheter som du kan sticka in lite här och där... behöver inte vara så jobbigt =) good luck!

2012-09-12 @ 10:59:52
Postat av: mor

Hur jag än skulle vilja hjälpa till så är detta över mitt förstånd. Kan bara försöka hjälpa dig i vardagen med det praktiska. Säg till om jag kan hjälpa till. Styrkepussar- och kramar i massor till dig. <3 <3 <3

2012-09-12 @ 11:28:27
Postat av: lina

Jag rekommenderar dig att inte läsa allt. Kolla i innehållsförteckningen och läsa korta stycken. Stoppa sen in saker som motsäger det du skriver eller som passar in med det du skriver. Antingen så skriver du först en massa och hittar sen referenser eller så hittar du referens först och pratar kring de sen. Lycka till

2012-09-12 @ 14:17:24
Postat av: Sara :)

tack allesammans för era kommentarer, betyder mkt!! I en sådan situation är det härligt att veta vem som finns där och stöttar och hjälper!! TACK!

2012-09-12 @ 18:04:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0