Vecka 36 (35+0) <3 Vår status!

Då går vi in i vecka 36 idag. Cirka fyra veckor kvar till beräknad förlossning. Mycket tankar snurrar i huvudet just nu. Konstigt nog handlar det inte om själva förlossningen just nu, utan mer om "när" kommer den att starta? "Hur" kommer det kännas? Händer det på natten/dagen? Kommer jag att föda tidigare, vid BF eller gå över? 

En annan sak som oroar mig nu är att bebisen fortfarande inte vänt sig nedåt 😳 Den har aldrig legat nedåt, utan sitter liksom upp med huvudet vid naveln och stjärten ner. Många säger till mig: "oroa dig inte, du ska se att den hinner vända på sig!". Dock börjar jag bli mer och mer osäker..? Min BM har sagt att den har en vecka på sig nu, annars bokas vändningsförsök in. Det är ju inget jag det fram emot precis 😕 Så till dig bebis: snälla se till att vända dig neråt under den kommande veckan! ✊

Förutom dessa två saker som oroar mig så flyter allt på. Jag har varit sjukskriven i snart 5 veckor, vilket jag är oändligt tacksam för att jag blev! Kan inte föreställa mig hur det skulle varit att jobba med denna foglossning, sammandragningar och svullna ben/fötter! Även om jag hittar på saker om dagarna så vilar jag/tar de lugnt 80% av dagen. Ansträngningarna blir mindre och mindre och jag orkar inte alls ta mig för "för mycket". Krämporna finns även dem och man försöker ta sig igenom en dag i taget. Ryggen sätter sina spår både på dagen (svårt att gå ordentligt) och på natten (ont vid varje vändning). Mina svullna ben/fötter gör att jag är tvungen att sitta med benen i högläge vid minsta "paus" annars kan jag knappt gå eller få på mig några skor. Jag kan bara ligga och sova på sidan, då jag knappt får någon luft när jag ligger på rygg. Att bara ligga på sidan gör också att de känns som att man börjar få trycksår 😳 Ena sidan fungerar i 30 min innan det är dags att vända sig igen. Bebisen rör på sig mycket och nu är det inte längre rena sparkar utan mer stora och tryckande rörelser. Jag tycker inte att detta är speciellt skönt, utan mer obehagligt. 

Men mitt i allt detta känner jag en enorm glädje och lycka ❤️ Jag bär på vårt barn som snart är färdigbakat därinne i magen. Snart ska han/hon (💗💙) få komma ut till oss och vi ska bli föräldrar. Vilket fortfarande kan kännas ofattbart och lite smått overkligt för oss ☺️ Alla sakerna är snart inhandlade till bebis. I dagsläget fattas vi typ: babyvakt, amningskudde och ett täcke. Väskan har vi börjat packa och bebisens kläder är helt klara! Jimmy tjatar på mig att vi måste börja skriva några rader på förlossningsbrevet, vilket han har rätt i! Så de ska vi ta tag i till helgen 📝 Så ser min/vår status ut nu! Snälla, håll era tummar för att bebis slutar vara så envis med att sitta upp och snart vänder sig nedåt ✊😃 






Kommentarer
Postat av: Jessica

Gud vad jag känner igen mig i dina tankar, hur känns de, kommer bebis tidigare, hur känns en värk :-)
Håller tummarna på att bebis vänder sig:-)

2014-08-14 @ 12:42:49
Postat av: Becca

Vad innebär förlossningsbrev?

2014-08-14 @ 17:14:33
Postat av: Jennie

Vi hade inget förlossningsbrev..svårt att skriva hur man vill ha något när man aldrig varit med om det innan tyckte jag. Tror visserligen inte jag skriver för eventuellt nästa barn ändå för jag upplevde att det man tänker innan tänker man väldigt annorlunda i förlossningen.
Vad tänker ni skriva i brevet :)?
Kul att höra hur andra tänker!

2014-08-14 @ 17:47:03
URL: http://www.jennieklang.blogg.se
Postat av: Sara :) :)

Becca: ett förlossningsbrev är något man kan skriva tillsammans med sin partner om man har några speciella önskemål under förlossningen som ska tas hänsyn till ex. De på förlossningen ska läsa brevet. Ex om man är öppen för smärtstillande, eller helst av allt vill slippa de. Ska pappan få klippa navelsträngen etc? Men precis som Jennie skriver så är det nog lätt att det blir annorlunda när man väl är där och befinner sig i situationen. Fast vi tänker att det inte kan skada att ha några rader nedskrivna i alla fall, slösar ju bara på "vår tid" och lite papper :)

Jennie: vi har inte hunnit diskutera så mycket men vi vill gärna att där står mer hur jag ser på smärtstillande, att Jimmy ska få klippa navelsträngen, att jag blir stressad och avskyr när personal är stressade osv.. Några rader skadar inte anser vi :)

2014-08-14 @ 20:48:22
URL: http://www.saralofvendahl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0