Barnets utveckling - 2 månader :)


Alvin log mot oss (medvetet) när han var cirka 4 veckor. Därefter har vi pratat med honom många gånger varje dag och märkt att vi börjar få mer och mer respons från honom. För någon vecka sedan, ungefär när Alvin var 5-6 veckor började han gurgla/göra "pratljud" ifrån sig och vi märkte tydligt att han uppskattade när vi pratade/pratar med honom ☺️ Dock visste jag inte att man "inte fick" avbryta bebisen när den "pratar", så det la vi på minnet efter att ha läst detta! När Alvin är vaken och nöjd är han just nu (snart 9 veckor gammal) väldigt glad för att prata och att någon pratar med honom 😍


Ja, det där "fäktandet" som vi kallar det! Haha 😃 Det är mycket flaxande med armarna och benen sparkar han med mycket. Speciellt när han ligger på skötbordet och "pratar" med mig och mjukismobilen 😜 Benen är knappt stilla en sekund, haha! 


Att följa föremål med blicken gör Alvin mycket nu. Han har även blivit mer nyfiken på "världen omkring sig" och tycker om att ligga uppe på mammas och pappas axel och se ut över rummet. Han tycker även om när vi bär honom, så att han kan titta ut från kroppen liksom! Då ser han allt och missar ingenting 😋 Stor nyfikenhet börjar växa fram och det är inte längre bara mammas och pappas närhet som är det viktigaste nu. 

I texten står där även att barnet nu ska kunna ligga på mage och lyfta upp huvudet rejält och kunna hålla det uppe ett tag. Vi är inte riktigt där ännu. Vi tränar Alvins nacke varje dag, men han är inte så duktig (som han borde vara) på att hålla huvudet uppe när han ligger på mage. När han åker på vår axel är han däremot grym, men det är ju inte lika jobbigt för honom heller. Så nu är dagarna fyllda med ännu mer nackträning än tidigare 😃👍 


Ja, Alvin har verkligen hittat sina händer! Det ska sugas aktivit på dem flera gånger om dagen. Ungefär vid tiden för mat på natten vaknar jag först av att han gör knorrande ljud ifrån sig. Då ser jag att han har fullt upp med att äta upp sina händer 😆 haha, så söt! Det är inte som när han var mindre och använde händerna i samband med ett grymtande ljud för att visa att han var hungrig. Nu är det mer ett intresse från honom för att just suga på handen liksom. 

Något jag la märke till häromdagen var att Alvin har väldigt fina och långa ögonfransar och börjar även att få mer markerade ögonbryn (dessa var väldigt ljusa tidigare så de syntes knappt). Ögonfransarna kommer jag ihåg att de inte fanns i början på det sättet. Men helt plötsligt är de där 😃 Han har även börjat pluta med underläppen när han är ledsen istället för att bara skrika direkt, så sött 😍 Än sålänge har han inte gråtit några tårar, men igår 12/11) la jag märke till att hans ögon blev vätskefyllda och ögonfransarna våta efter gråtet/skriket. Så det dröjer nog inte särskilt länge innan han får riktiga tårar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0