❤️ Alvin 6 månader ❤️


Då blev vår älskade Alvin 6 månader idag ☺️ Det är stort tycker jag, som en slags milstolpe. Nästa milstolpe blir när han fyller 1 år 👏 Jag tycker att Alvin utvecklats något enormt mellan månad 5 och 6. Detta har bland annat hänt: 

Fått sina två första tänder: 24/2 tittade den första tanden ut, och tre dagar senare 27/2 kom tand nummer två. Ca 4-5 dagar innan den första tandsprickningen var Alvin väldigt förkyld och hade 39,5 graders feber. Vi uppsökte barnakuten pga febern, men de kunde inte "hitta något" förutom att han hade en hög snabbsänka som tydde på en infektion av något slag i kroppen. Några dagar senare kommer tanden. Så de var nog förklaringen till febern 😃


Större och fler smakportioner: den senaste veckan har Alvin ätit upp hela sin smakportion gröt (tidigare har han bara ätit halva ungefär) och nu får han ett grötmål om dagen. Han smakar även olika sorters "varm mat" och favoriten just nu är nog potatis/broccoli puré 😋

Slår med leksakerna: nu ska det låta! Ju hårdare man slår och ju mer det låter, desto roligare är det 😆 Nappen är också en favorit att slå mot bordet. Då håller han i sugdelen och slår emot med den hårda ytan. Leksaker som låter/blinkar börjar bli skoj och han blir riktigt exalterad när leksaken sätter igång! 


Skrika höga toner: de senaste veckorna har Alvin börjat skrika höga toner rakt ut, och helt från ingenstans. Han är varken arg eller uttråkad, utan vill nog bara höras. Han börjar upptäcka sin röst tror jag, och värre lär det väl bli 🙈

Rutiner kring sovandet: redan när han blev fem månader började vi få lite mer rutiner kring sovandet. Dels är det lättare för mig som förälder att se när han är trött på dagen och kan då lägga honom för vila både på förmiddagen och eftermiddagen. Nu när han tar in så mycket på dagarna (alla intryck) så brukar han slockna mellan 20.30-21.30 på kvällen! Dock har han fortfarande problem med att "somna själv". Gångerna då vi har kunnat lägga honom rakt ner i sängen är lätträknade.. Oftast måste vi sitta vid sängkanten, hålla honom i handen, vyssa/vagga osv.. Självklart hoppas vi att de försvinner med tiden ☺️ Får bli lite träning på det hädanefter! 


74 i kläder: sedan någon vecka använder vi nästan bara 74 i kläderna. Han har någon enstaka body kvar i 68, men de är stora och väldigt stretchiga. 

Sittandet: Alvin sitter nu på golvet utan stöd i ca 10 sek, dock trillar han till sidan när han vänder huvudet eller ska sträcka sig efter en leksak. Jag får fortfarande sitta bakom honom och stötta upp. 

Sittvagn: För cirka en vecka sedan började vi använda sittvagnen. Liggdelen fungerade bra OM Alvin sov när vi var ute på promenad, men var han vaken i vagnen så blev han alltid otålig och visade tydligt att han inte ville ligga ner. Nu när han hamnade i sittvagnen kan vi promenera långt när han kan sitta och titta ut, utan att han gnäller 👍


Projekt blöj/klädbyte: haha, det är inte en lugn stund på skötbordet längre. Han vänder sig, sträcker sig efter ALLA saker och har väldigt svårt för att ligga still. Man placerar blöjan rätt, Alvin reser rumpan och vänder sig, placerar om den osv.. Så får man hålla på minst 3 gånger innan den är på plats! 

Tugga på tårna: detta måste vara något som föräldrar "väntar på" ☺️ Nu stoppas foten/tårna in i munnen direkt när han hamnar på rygg! 


Gåstol: Vi har under denna månaden introducerat gåstolen, och den är en höjdare! Han har fortfarande inte förstått hur han ska ta sig framåt, men att putta sig bakåt kan han. Leksakerna är även dem roliga att slå på 😜


Attackpussar: alltså, jag dör så gulligt detta är! För några dagar sedan började Alvin med "attackpussarna" som jag har hört andra kalla det! Han klamrar fast på mig, oftast runt huvudet eller på mina axlar, och trycker munnen (helt öppen) mot mig och "trynar" in sig 😍 Detta fick mitt mammahjärta att smälta totalt! 








Kommentarer
Postat av: Bella

Åh vilket fint inlägg 😍 grattis fina Alvin på din 6 mån dag 💙

2015-03-11 @ 22:35:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0